آشنایی
قورمه سبزی از غذاهای معروف سنتی ایرانی است که به دلیل حضور مواد مقوی و
پروتئیندار از جمله
لوبیا و
گوشت در آن ارزش غذایی بالا هم دارد طعم این غذا جوری است با مزاج اکثریت سازگار است. این غذا در عین سادگی تهیه مواد زیادی هم نمیخواهد قابل توجه است که در فرهنگ بومی پخت این غذا معیاری برای سنجش سلیقه کدبانوهاست. پزشکان این غذا را برای آنهایی که
فشار خون بالا دارند، توصیه میکنند.
طرز تهیه
گوشت را مانند
قیمه به قطعات کوچک بریده و می گذاریم بپزد سپس
لوبیا را جداگانه بگذارید بپزد و آب آن را دور بریزید. در ادامه
سبزی را پاک نموده ، شسته و خوب ریز مینماییم. برگهای
اسفناج را هم شسته و خوب ریز میکنیم حالا سبزی و اسفناجهای خرد شده را در روغن سرخ میکنیم.
وقتی چند تفت خورد گوشت را به همراه آب آن و با لوبیای پخته شده در داخل آن ریخته و همه را می گذاریم با حرارت ملایم بپزد در حال پختن ، لیموهای عمانی را با چنگال سوراخ کرده و در آن میاندازیم و
نمک و
فلفل را هم به آن اضافه می کنیم. بعد از 20 دقیقه غذا آماده خوردن است.
نکات قابل توجه
- موقع پخت حبوبات باید آب آن داغ طوری اضافه کنیم که بعدا لازم به اضافه مجدد آب نباشد. و در حرارت ملایم میپزیم.
- سبزیها باید حتما ضدعفونی شوند و نیز نباید زیاد از حد در آب بمانند زیرا در این حالت پروتئین و ویتامین سبزی از بین میرود. سبزیهای ریز شده نباید زیاد شسته شوند.
- سبزیها نباید در ماکروفر پخته شوند، زیرا درجه حرارت ماکروفر باعث از بین رفتن املاح موجود در سبزی میشود.
- برای این که رنگ سبزی طبیعی بماند و تغییر رنگی دیده نشود بهتر است درب ظرف را نگذاریم.
- موقع تهیه گوشت باید دقت کنیم تازه باشد و علامت گوشت تازه قرمزی آن است گوشتهای فاسد رنگشان قرمز کم رنگ یا قرمز مایل به زرد است.
همچنین ببینید