مقدمه
این دسته از
غذاها
سریع آماده شده و مدت زمان بسیار کمی برای
خوردن آنها صرف می شود. صنعت تولید این غذاها بسیار وسیع و سرمایه دار است و این صنعت مخصوصاً در
قرن 21، با سرعت وصف ناشدنی در حال رشد می باشد. از طرفی تعداد معدودی از افراد در
خانه غذا می پزند و اکثر مردم، مخصوصاً جوانان انواع
غذاهایی که سریع حاضر شوند را ترجیح می دهند.
این دسته از غذاها را می توان تلفنی سفارش داد و به راحتی تنها با زدن یک تلفن به
رستوران یا دیگر جاهایی که این غذاها را عرضه می کنند، در مدت زمانی کوتاه، غذا را به خانه می آورند. معمولاً این غذاها را بسیار سریع و بدون استفاده از
کارد و
چنگال و تنها با کمک دست می خورند. چیپس و
ماهی سوخاری، انواع ساندویچ، همبرگر،
مرغ سوخاری،
سیب زمینی سرخ کرده،
پیتزا و غذاهایی از این دسته، همگی جزو غذاهایی هستند که سریع آماده می شوند.
مک دونالد، یکی از بزرگترین کارخانجات تولید غذاهایی می باشد که سریع حاضر می شوند. این کارخانه به خاطر تنوع محصولاتش بسیار معروف است. همچنین هم اکنون در بیشتر کشورها شعبه دارد و در واقع در مقیاس جهانی، خدمات ارائه می دهد. مرغ سوخاری کنتاکی هم مشهورترین
مرغ سوخاری را در جهان تولید می کند.
در سراسر دنیا رستوران هایی که این دسته از غذاها را عرضه می کنند، از دیگر رستوران ها زیادتر و معمولاً بزرگ ترند؛ چون طرفداران بیشتری دارند. جوانان اغلب ترجیح می دهند که به جای رفتن به یک
رستوران سنتی، به یک رستوران که مثلاً
پیتزا و ساندویچ دارد بروند.
البته هر کشوری طعم غذای خود را با توجه به ذائقه مردمان خود تغییر می دهد؛ مثلاً استفاده از انواع
سس ها یا دیگر مواد افزودنی با توجه به ذائقه مردم هر کشور صورت می پذیرد.
غذاهایی که سریع آماده می شوند، به راحتی مصرف شده و همیشه در دسترسند. به همین دلیل است که بین افراد، این دسته از غذاها از محبوبیت خاصی برخوردارند.
البته انتقاداتی هم به این غذاها وارد است:
- ارزش غذایی این دسته از غذاها پایین است.
- سبب چاقی می شود.
- معمولاً برای فروش آنها از تبلیغات جذاب (که مخصوصاً کودکان را هدف می گیرند) استفاده می شود.
- به دلیل بسته بندی در ظروف یکبار مصرف، زباله زیادی ایجاد نموده و محیط زیست را آلوده می کنند.
- باعث استفاده ی کم از غذاهای سنتی و فراموش کردن آنها می شوند.
این غذاها به دلیل روش
پخت خاصی که دارند،
سلامتی افراد را به خطر می اندازند. معمولاً این دسته از غذاها را در
روغن فراوان
سرخ می کنند که این امر، میزان
چربی و
کالری غذا را افزایش می دهد و انواع
بیماری ها که شایع ترین آنها،
چاقی است ایجاد می شود.
محدود نمودن مصرف غذاهایی که سریع آماده می شوند، امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. برای کاهش مصرف چنین غذاهایی، استفاده از غذاهای سنتی هر کشور و یا مصرف غذاهایی که مدت طولانی تری صرف تهیه آنها می گردد، پیشنهاد شده است. همچنین به مصرف کنندگان آموزش می دهند که از
رژیم های غذایی که
مواد مغذی و متنوع بیشتری دارند و سرشار از
سبزی و
میوه تازه هستند استفاده نمایند.
برخی از رستوران هایی که این نوع از غذاها در آنها تهیه و ارائه می شود، سعی می کنند تا غذاهای سالم تر همچون
سالاد و میوه تازه را همراه با غذا به مشتریان عرضه نمایند.
تصور بیشتر مشتریان این است که این کارها صرفاً جنبه تبلیغاتی داشته و تاثیری در مضرات غذاهای آنها ندارد. اما تنها هدف رستوران ها این است که خود را با تحولات
قرن 21 در مورد محدود نمودن مصرف غذاهایی که سریع آماده می شوند تطبیق دهند. همچنین، هدف محققین هم این است که به محیط زیست صدمه کمتری وارد شود و
سلامتی افراد حفظ گردد.
همچنین ببینید