کاسترد
کاسترد نوعی
دسر است که از مخلوط نمودن
شیر یا
خامه با
زرده تخم مرغ،
آرد ذرت،
شکر و دیگر مواد معطر مثل
وانیل تهیه می شود. بر حسب اینکه غلظت کاسترد چقدر باشد انواع آنرا دسته بندی می کنند. کاسترد خیلی رقیق را به عنوان
سس دسرها به کار می برند و کاستردهای خیلی سفت که مثل
بلنک مانژ می باشند، آنقدر سفت هستند که می توان آنها را همچون انواع
کیک و
پودینگ برش زد.
کاسترد یکی از اجزای مهم دسر در کشورهای انگلستان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا و استرالیا می باشد. کاسترد را معمولاً جزو سس های شیرین دسته بندی می کنند.
طرز تهیه
برای تهیه کاسترد، مواد لازم را داخل ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهند. البته می توان کاسترد را داخل
فر هم تهیه نمود و یا حتی آنرا
بخارپز کرد.
امروزه کاستردهای آماده در سوپر مارکت ها عرضه می شوند. برخی انواع این کاستردها
تخم مرغ ندارند.
غذاهایی که در تهیه آنها از کاسترد استفاده می شود:
ـ
کرم کارامل
ـ
تارت کاسترد
ـ
کاسترد یخی
ـ
بستنی
ـ
ترافل انگلیسی
تمام کاستردها شیرین نیستند. در تهیه برخی انواع سنتی از کاسترد، از مواد
نمک دار استفاده نموده و برای مزه دار کردن یکی از این نوع کاستردها، به آن
پنیر اضافه می کنند.
همچنین ببینید