کلیات گیاه شناسی
درخت زردآلو بومی چین میباشد و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق میروید. این درخت در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت. درخت زردآلو تا ارتفاع 6 متر میرسد. برگهای آن مانند قلب نوک تیز و به رنگ سبز روشن مایل به زرد میباشد. گلهای زردآلو درشت و به رنگ سفید متمایل به قرمز است.
میوه آن گوشتی و زرد رنگ با طعمی مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان میرسد. هسته زردآلو صاف ، قهوهای و یبضی شکل است در داخل هسته مغز آن قرار دارد که طعم آن شیرین و گاهی تلخ میباشد. مغز زردآلو دارای 40 درصد روغن ، مقداری پروتئین ، قند ، اسانس و ویتامینهای A و C و کبالت میباشد.
خواص داروئی
خواص درمانی میوه زردآلو
- تصفیه کننده خون است.
- عروق را باز میکند.
- ملین است.
- بوی بد دهان را رفع میکند.
- تببر است.
- به علت داشتن کبالت برای کمخونی مفید است.
- ورم مفاصل را برطرف میکند.
- ضد نرمی استخوان است.
- برای قلیایی کردن بدن مفید است.
خواص درمانی هسته و برگ زردآلو
- مغز آن تقویت کننده قوای جنسی است.
- روغن مغز هسته را اگر در گوش بچکانید صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان میکند.
- روغن مغز هسته برای نرم کردن پوست مفید است.
- روغن مغز هسته اگر تلخ باشد کشنده کرم معده و روده است.
- روغن تلخ هسته ورم معقد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد میکند.
- دم کرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است.
- برای تسکین گوش درد چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید.
مضرات
زردآلو بطور کلی دیر هضم ، ثقیل و نفاخ است. شاخاص سالخورده و کودکان باید از زیاد خوردن آن احتراز کنند. همیشه باید زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آنرا نیز تناول نمود زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آنرا آن آسان میسازد.
مباحث مرتبط با عنوان