کلیات گیاه شناسی
جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته به انواع مختلف آن تا یک متر میرسد. برگهای آن متناوب و باریک و دراز و به رنگ سبز تیره میباشد. جو از نظر کاشت به دو دسته تقسیم میشود، جو بهاره و جو پائیزه .جو بهاره در بهار کشت میشود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه میدهد در حالی که جو پائیزه در پائیز کشت میشود و محتاج سرمای زمستان است.
خواص داروئی
- غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است.
- خاصیت نرم کنندگی دارد.
- برای نقرس مفید است.
- جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است.
- ماء الشعیر برای درمان سل ، زخمهای ریوی و سردرد گرم مفید است.
- ماء الشعیر خونساز است و زود هضم میشود.
- ماء الشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است.
- برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمتهای دردناک بگذارید.
- در جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است.
- بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین میبرد.
- سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.
- کشکالشعیر برای مزاجهای گرم و اسهالهای صفراوی مفید است.
- برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشکالشعیر را قرقره کنید.
- برای پائین آوردن کلسترول از جو استفاده کنید.
- جو چون دارای پروتئاز میباشد بنابراین از سرطان جلوگیری میکند.
طرز استفاده
- سمنو یا مالت جو: جو را میتوان مانند دیگر غلات خیس کرده و در حرارت معتدل نگاهدری کنید تا جوانه بزند و هنگامی که جوانه به حد معینی رسید از آن مالت تهیه کنید. مالت جو دارای ویتامین C است.
- ماءالشعیر: جو پوست کنده و جو پوست نکنده را خوب میشویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه میجوشانند و آنقدر آنرا میپزند تا دانههای جو کاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینکه له شود صاف میکنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده میکنند.
- کشکالشعیر: جو پوست کنده را با آب مخلوط کرده و آنرا آنقدر میجوشانند تا کاملا باز شود سپس آنرا له میکنند و صاف میکنند که خود جو نیز داخل آب شود کشکالشعیر شبیه آش جو میباشد.
- عصاره مالت جو: از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ کردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست میآید که دارای مقدار 60 درصد مالتوز ، 10 درصد ساکارز ، 20 درصد دکسترین و مقداری مواد معدنی و ویتامینهای گروه B است.
مباحث مرتبط با عنوان