تمبرهندی( نام دیگر آن خرمای هندی) درختی استوایی است که در اصل متعلق به شرق
آفریقا می باشد اما امروزه در بیشتر نواحی گرمسیری
آسیا و
آمریکای لاتین دیده می شود. ارتفاع این درخت به 20 متر می رسد و در نواحی که فاقد هوای خشک هستند همیشه سبز باقی می ماند.
درخت تمبرهندی شامل مغزچوب سخت و قرمز تیره و پوسته نرمتر به رنگ تقریباً زرد می باشد.برگها شامل 10 تا 18 کاسبرگ هستند. این درخت
میوه هایی غلاف مانند تولید می کند که دارای مغز و
دانه های با پوسته سخت می باشد. برای کمک به رویش دانه ها می توان آنها را خراش داد.
در آشپزی آسیایی و آمریکای لاتین از مغز تمبرهندی بعنوان چاشنی استفاده می شود و نیز بخش مهمی از سس وسترشیر محسوب می گردد. مغز میوه جوان بسیار ترش است به همیت علت برای بسیاری از غذاها مناسب است درحالیکه رسیده آن شیرین تر بوده و در دسرها ، نوشیدنیها یا بعنوان غذایی سبک کاربرد دارد. بعلاوه مغز ، برگها و
پوست این درخت کاربردهای پزشکی دارد مثلاً در
فیلیپین بصورت سنتی برای کاهش تب
مالاریا از برگهای آن در
چای گیاهی استفاده می کردند. به سبب تراکم و دوام مغزچوب تمبرهندی از آن در ساخت لوازم چوبی منزل و کف پوش استفاده می شود.
تمبر هندی درخت محلی استان Phetchabun
تایلند است.