آمریکا، آرژانتین، سودان، سنگال و برزیل تولیدکنندگان و صادرکنندگان عمده بادام زمینی هستند. این پنج کشور 71 درصد کل صادرات بادام زمینی جهان را تشکیل می دهند. در سالهای اخیر، آمریکا تبدیل به بزرگترین صادر کننده بادام زمینی گشته است. اتحادیه اقتصادی اروپا(EEC)، کانادا و ژاپن وارد کنندگان اصلی این محصول می باشند که 78 درصد واردات بادام زمینی جهان را در بر می گیرد.
اگر چه
هند و
چین بزرگترین تولید کننده بادام زمینی جهان محسوب می شوند، چون تولیدات آنها به شکل روغن بادام زمینی در داخل کشور مصرف می شود لذا سهم کوچکی از بازار جهانی را در اختیار دارند. صادرات بادام زمینی از چین و هند کمتر از چهار درصد تجارت جهانی می باشد.
نود درصد تولیدات بادام زمینی هند به روغن تبدیل می شود و تنها مقدار ناچیزی از بادام زمینی های مرغوب و دست چین صادر می شوند. هندوستان واردات هر گونه روغن گیاهی را از جمله روغن بادام زمینی ممنوع کرده است. اتحادیه اروپا وسیع ترین منطقه مصرف کننده بادام زمینی است که خودش تولید این محصول را انجام نمی دهد. کل نیاز مصرفی آن از طریق وتردات تولید می شود. بادام زمینی در اتحادیه اروپا بیشتر بصورت غذا مصرف می شود ( بیشتر به شکل بادام زمینی سرخ شده پوست دار و بصورت بادام زمینی های پوست کنده که در تهیه شیرینی و محصولات نانی بکار می رود می باشند).
میانگین واردات سالانه بادام زمینی، کمتر از نیم درصد مصرف آمریکا می باشد که اصلی ترین تامین کننده آن سنگاپور ، تایوان ، مالزی، هنگ کنگ، چین و کانادا هستند.تامین کنندگان اصلی واردات بادام زمینی بدون پوست آرژانتین و کانادا می باشد. بیشتر خمیر بادام زمینی کشور کانادا از پردازش بادام زمینی چین بدست می آید. خمیر بادام زمینی بصورت ماده ای خمیر مانند از آرژانتین وارد می شود که باید در آمریکا به مقدار بیشتری پردازش شود. مالاوی، چین، هند و سنگاپور تامین کنندگان کوچک تر خمیر بادام زمینی محسوب می شوند.