منو
 کاربر Online
665 کاربر online

رشته علوم تغذیه

تازه کردن چاپ
علوم طبیعت > علوم پزشکی (طب) > تغذیه
(cached)



img/daneshnameh_up/3/30/omtaghzye.jpg

مقدمه

img/daneshnameh_up/1/17/KKKKKKKKK.GIF

در جهان امروز غذا نقش اساسی و استراتژیکی را بازی می کند بسیاری از کشورها به خاطر کمبود مواد غذایی تمام حیثیت و شرف خود را به اجبار به استعمارگران برده اند اگر کشوری از نظر تولید مواد غذایی بتواند در حد خوبی قرار گیرد و خودکفا شود پس از آن یا بهتر بگوییم هم زمان با آن باید توجه جدی به علوم تغذیه نماید ، صرف غذا خوردن و معده را از غذا انباشته کردن اگر ضرر نداشته باشد مطمئنا سودمند نخواهد بود . در تعاریفی که از علوم مرتبط به تغذیه شده آن را علمی دانسته اند که نیازهای غذایی بدن را از نظر کیفی و کمی تعیین می کند و بیان می کند که چگونه می توان سالم زیست.
در مورد تغذیه مناسب صحبت فراوان و اهمیت آن آشکار است. علم تغذیه نسبتا علم جوانی است و در عین حال که رشته مجزایی است تا حد زیادی به یافته‌های شیمیایی، بیوشیمیایی، میکروب شناسی پزشکی و زیست شناسی وابسته است و در تحقیقات علمی این رشته ها شرکت می کند.
در حال حاضر این رشته در سه مقطع کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته، دکتری در کشور ارائه می‌گردد و طول دوره اول آن 8 ترم تحصیلی است.
در این رشته علاقه به علوم تغذیه و دقت عمل در آزمایشگاه‌‌ها و کسب تجربه و کار آموزی حائز اهمیت است.
از دروس دبیرستانی که کاربرد بیشتر در این رشته دارند، می توان زیست شناسی و شیمی را نام برد. ضریب زیست شناسی 4 و ضریب 2 برای شیمی، فیزیک و ریاضیات می باشد.





سطوح رشته


ردیف نام دانشگاه کاردانی کارشناسی ارشد دکترا
1 آزاد- تهران *




درسهای رشته


ردیف نام درسردیفنام درس
1 آمار حیاتی 2 آموزش تغذیه
3 اصطلاحات پزشکی و بیمارستانی 4 اصول اپیدمیولوژی
5 اصول و روشهای نگهداری مواد غذایی 6 اقتصاد و برنامه‌ریزی تغذیه
7 اکولوژی تغذیه 8 بررسی وضع تغذیه
9 بهداشت عمومی 10 بهداشت و مسمومیت‌های غذایی
11 بیماریهای ناشی از سوء تغذیه و اپیدمیولوژی آن 12 بیوشیمی متابولیسم
13 بیوشیمی مقدماتی 14 تاثیر فرآیندها بر ارزش غذاها
15 تشریح و فیزیولوژی 16 تغذیه اساسی 1
17 تغذیه اساسی 2 18 تغذیه در دورانهای مختلف زندگی
19 تغذیه گروههای ویژه 20 تنظیم برنامه غذایی
21 جامعه شناسی 22 جلسه بحث
23 رژیم درمانی 1 24 رژیم درمانی 2
25 روانشناسی 26 زبان تخصصی
27 زیست‌شناسی 28 شیمی
29 شیمی آلی 30 شیمی مواد غذایی
31 فیزیولوژی تغذیه 32 فیزیک عمومی
33 مدیریت بخش غذایی 34 میکروب‌شناسی عمومی
35 میکروب‌شناسی مواد غذایی 36 نقش تغذیه در خدمات بهداشتی
37کارآموزی در عرصه





صنعت و بازارکار

img/daneshnameh_up/a/a2/SSSSSSSSSSSS.GIF

بخش تغذیه بیمارستانها، مسؤولیت فنی کارخانجات تولید مواد غذایی، همکاری در کلینیک‌های رژیم درمانی با همکاری پزشکان غدد داخلی، همکاری در تعیین رژیم برای گروههای مختلف از جمله ورزشکاران، بیماران خاص، کارگران و. . . مشغول به کار هستند.
بطور کلی می‌توان گفت فارغ‌التحصیلان دوره کارشناسی این رشته از توانائی‌ها و مهارت‌های زیر برخوردارند.
  • برنامه ریزی غذایی برای بیماران در بیمارستانها و مراکز بهداشتی.
  • شرکت در فعالیت‌های تغذیه‌ای مراکز همگانی.
  • بررسی و تحقیق و آموزش مطالب مربوط به تغذیه در واحد‌های آموزشی و تحقیقاتی.
  • انجام خدمات تغذیه‌ای برای واحدهای دست‌اندرکار تغذیة جامعه.
  • تنظیم و اجرای برنامه‌های آموزش تغذیه عمومی.
تنظیم یک رژیم غذایی مناسب برای افراد چاق و لاغر و افراد مبتلا به بیماریهای خاص از جمله بیماریهای کلیوی، دیابتی، نقرس و. . .

تعداد بازدید ها: 93069


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..