اماس یك بیماری خودایمن است كه بر مغز و نخاع فرد تاثیر میگذارد. در پی این بیماری، بدن توانایی كنترل ماهیچهها، بینایی، تعادل و سایر حواس را از دست خواهد داد.
افسردگی، تشویش و اضطراب نیز از اثرات این بیماری روی فرد است.
از نشانههای ابتلا به اماس میتوان به گزگز كردن مداوم كف پاها و كف دستها، خستگی مفرط، بیحالی، دوبینی، تارشدن چشم و عدم تعادل بدن اشاره كرد. متخصصان مغز و اعصاب سه عامل محیطی، ژنتیكی و ویروسها را در بروز اماس موثر خواندهاند.
بنابراین تا حدودی میتوان از بروز این بیماری پیشگیری كرد. پزشكان معتقدند انجام برخی اقدامات میتواند در پیشگیری از اماس موثر باشد. این اقدامات بسیار ساده هستند؛ آنقدر ساده كه شاید كمتر كسی به آنها توجه كرده باشد.
برخی از اقداماتی كه میتواند به هر یك از ما برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری كمك كند را میخوانیم.
كمبود ویتامین D یكی از مواردی است كه در ابتلا به بیماری اماس میتواند موثر باشد. ویتامین D را میتوان در زرده تخممرغ، شیر، ماست، پنیر، كره حیوانی، روغن كبد ماهی و... جستوجو كرد.
استرسهای روحی و هیجانی نیز میتوانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. در نتیجه بهتر است افراد از این حسها تا جای ممكن جلوگیری كنند و استرس را از خود دور كنند.
خوردن فیبرها نیز میتواند به این پیشگیری كمك كند. فیبرها را در خوراكیهایی مانند خربزه و طالبی و سبزیجات میتوانید پیدا كنید.
ماهی نیز حاوی موادی است كه در عدم ابتلا و كنترل این بیماری نقش مهمی میتواند ایفا كند.
روغن زیتون، آووكادو و سایر چربیهای تك غیراشباعی را جایگزین سایر روغنها كنید.
مصرف دخانیات، یكی از عوامل موثر در ابتلا به اماس است. افراد سیگاری یا كسانی كه دخانیات مصرف میكنند بیش از دیگران در معرض این بیماری قرار خواهند گرفت.
فناوری و امواجی كه تلفن همراهمان میتواند از خود ساطع كرده و ما را در بر بگیرد، خطری برای مبتلاشدن به اماس هستند. بنابراین تا میتوانید خود را از این فناوریها دور كنید.
شاید بهنظر نیاید اما محل زندگی در ابتلا به اماس موثر است . مكانهایی كه پارازیت بیشتر، آلودگی شدیدتر و فاضلابهای وسیعتری دارند، خطرات ابتلا به این بیماری را چندین برابر افزایش میدهند.
خوردن روزانه یك لیوان شیر، خطر ابتلا به اماس را تا چهار برابر كاهش خواهد داد، پس از آن غافل نشوید.
خوردن میوههای بنفش و قرمز (تمشك و شاتوت و...) و میوههای زرد و نارنجی را در برنامه خوراك روزانه خود قرار دهید. دسته اول تاثیر رادیكالهای آزاد را بر بدن شما كاهش خواهد داد و دسته دوم باعث میشود كه اعصاب شما عملكرد بهتری داشته باشد.
گوجه بخورید. این ماده خوراكی قرمز رنگ اگر روزی به اندازه یك عدد میل شود، كاهش خطر ابتلا به اماس را در پی خواهد داشت.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!