آفت دهان ضایعهای است که معمولا قسمت مرکزی آن حالتی زخمی و زردرنگ دارد و اطرافش توسط یک هاله قرمز رنگ پوشیده شده است. یکی از مشخصههای بارز آفت، درد شدید آن است.
آفتها را میتوان به دو دسته؛ آفت کوچک و آفت بزرگ تقسیم کرد. دوره حضور آفت کوچک تقریبا دو هفته و دوره حضور آفت بزرگ گاهی اوقات به یک یا دو ماه هم میرسد این ضایعه بسیار شایع است و خیلی از افراد در طول زندگی خود به آن مبتلا میشوند اما علت بروز آن مشخص نیست.
با این حال تعدادی فاکتور مستعدکننده برای آن مطرح شده است. برای مثال ضربه زدن به مخاط توسط مسواک یا زخم شدن مخاط، اعمال فشار، گازگرفتگی و عوامل میکروبی همگی میتوانند در ایجاد آفت نقش داشته باشند. نکته جالب این است که آفت فقط در مناطقی از دهان ایجاد میشود که مخاط متحرک دارد مثل مخاط گونه، پشت لب، زبان و... بنابراین در مخاط کام سخت و لثه آفت ایجاد نمیشود.
آفت خود به خود پس از طی دورهاش بهبود مییابد. البته ممکن است بعد از یک یا دو ماه دوباره در ناحیهای دیگر ایجاد شود. همچنین ممکن است بهصورت تکی یا چندتایی در نواحی مختلف دهان ظاهر شود.
برای درمان آفت روش قطعی وجود ندارد و درمانهای موجود بیشتر جهت کاهش علائم آفت و دوره حضور آن در دهان یا افزایش فاصله زمانی عود آن به کار میروند.
درمان: در این رابطه معمولا از کورتیکواستروئیدها و پماد کورتون بهصورت موضعی روی ناحیه زخم استفاده میشود.
همچنین میتوان از دهانشویه تتراسایکلین استفاده کرد. برای این منظور باید دو عدد کپسول تتراسایکلین را در یک استکان آب حل کنید و آن را داخل دهان و بهخصوص نواحی آفت بگردانید. لازم به ذکر است که آفت دهان یک ضایعه کاملا خوشخیم و غیرمسری است؛ به عبارتی از فردی به فرد دیگر منتقل نمیشود.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!