مصرف میوه تاثیر بسیار زیادی بر سلامت کلی بدن و جذب و هضم مواد غذایی و سوختوساز آنها در بدن دارد.
مصرف میوه روند سوخت و ساز قند، چربی و پروتئین را در بدن بالا میبرد و تاثیر زیادی در حفظ سلامت و تندرستی بدن دارد.
کارشناسان طب سنتی میوهها را به چهار گروه میوههای شیرین، اسیدی، غیراسیدی و خنثی تقسیمبندی کردهاند و معتقدند هنگام مصرف میوهها باید دقت کرد تا از میوههای همگروه استفاده کرد. بهعنوان مثال، برای تهیه سالاد میوه باید از میوههایی استفاده کرد که در گروه میوههای شیرین قرار دارد.
1- انجیر انجیر دارای ویتامینهای A، B، C و آهن است. مصرف این میوه به صورت خام و خشک موجب از بین بردن بوی بد دهان و برخی از بیماریهای دهان میشود. خوردن انجیر تازه از طرفی موجب کاهش حرارت بدن و رفع تشنگی میشود. همچنین این میوه موجب تعریق زیاد شده و تمامی سموم موجود در بدن را به واسطه آن از بدن خارج میکند. به گفته محققان، مصرف این میوه قبل از مصرف غذا موجب تحریک اشتها و همینطور پاکسازی کامل دستگاه گوارش میشود.
2- سیب اگر از اضافه وزن دارید، سیب را با پوست میل کنید. مصرف سیب به همراه پوست آن، موجب میشود تا قند خون برای مدتی بالا بماند. در نتیجه مصرفکننده احساس سیری بیشتری میکند و غذای کمتری میخورد.
3- موز مصرف روزانه یک عدد موز تاثیر بسیار زیادی بر حفظ آرامش، کاهش افسردگی، اضطراب و استرس دارد.
4- انگور آب انگور برای درمان لاغری و چاقی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر این میوه همزمان با وعده غذایی مصرف شود موجب افزایش وزن شده و اگر در فواصل وعدههای غذایی به تنهایی مصرف شود، سبب کاهش وزن میشود.
5- زردآلو مصرف زردآلوی رسیده با داشتن ویتامینهای گروه B به درمان بیخوابی، خستگی، گیجی و ناراحتیهای عصبی و روحی کمک میکند. درضمن توجه داشته باشید مصرف بیرویه این میوه موجب بروز اختلال در هضم مواد غذایی و اسهال میشود.
5- خرما خرما به جهت داشتن منیزیم، فسفر، کلسیم و آهن از جمله ارزشمندترین میوهها محسوب میشود. این میوه به دلیل داشتن مقدار قابل توجهی منیزیم مانع از بروز انواع سرطانها میشود. این میوه به ویژه در پیشگیری از سرطان معده به جهت خنثی کردن اسید اضافی معده بسیار موثر و مفید است. علاوه بر این، مصرف به اندازه خرما موجب تقویت شنوایی و بینایی شده و دردهای کمر، مفاصل و سیاتیک را تسکین میبخشد.
6- خربزه این میوه به جهت خاصیت ادرار آورش به درمان بیماری سنگ کلیه یا سنگ مثانه و دفع سنگهای کوچک کمک میکند. مصرف تخمهای بو داده این میوه نیز ادرارآور بوده و به دفع سنگهای کلیه و مثانه میانجامد.
توجه: - مصرف میوههایی مانند لیمو، پرتقال، آناناس، گریپ فروت و خیار یا آب آنها بهتر است یک ساعت قبل یا یک ساعت بعد از صرف وعدهغذایی صورت گیرد. مصرف این نوع از میوهها موجب کاهش کلسترول و اسیداوریک خون میشود.
- مصرف روزانه سه تا پنجمیوه از بروز ناراحتیهای گوارشی به ویژه شایعترین آنها یبوست پیشگیری میکند. تغذیه نامناسب، عدم استفاده از سبزیجات و میوهها در رژیمغذایی و همینطور کم تحرکی از مهمترین عوامل بروز یبوست در انسان است. میوهها و سبزیجات به دلیل داشتن فیبر و آب فراوان موجب تحریک روده شده و به دفع مواد زاید بدن کمک بسیاری میکنند.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!