با سلام خدمت همه ی دانش آموزان و علاقه مندان به دانش نجوم و ستاره شناسی
تعدادی از شما علاقه مندان به آسمان شب، در نامه های خود به مدیر گروه نجوم، خواستار اطلاعاتی در مورد آسمان شب و اجرام قابل دید در آن را شده اید. لذا در طول هر یک ماه یک بار که آسمان حدود 30 درجه تغییر می کند و اجرامی به آن اضافه و یا کم می شود، در نظر است، نمای آسمان در سه وقت: بعد از غروب خورشید، حدود نیمه شب و نزدیک طلوع خورشید، برای رصد علاقه مندان در سایت قرار گیرد.
مدیر گروه انجمن نجوم سایت رشد 25/7/1391
تصویر مربوط به این هفته: بعد از غروب خورشید: همانطور که در تصویر مشاهده می شود، سیاره عطارد یا Mercury در نزدیک افق غرب بعد از غروب خورشید قرار دارد. در صورتی که در سمت غرب، افقی بدون ارتفاع داشته باشیم، این سیاره را می توانیم در نزدیک افق ببینیم. این سیاره خیلی زود و با غروب خورشید، غروب می کند. با ارتفاع بیشتری از سطح افق سیاره مریخ یا Mars قرار دارد. این سیاره تا مدت زمان بیشتری نسبت به سیاره عطارد بر بالای افق غرب قابل مشاهده است.
تصویر حدود نیمه شب: در این تصویر سیاره عطارد و مریخ غروب کرده اند ولی سیاره مشتری یا Jupiter در افق شرق طلوع کرده و قابل مشاهده است.
تصویر نزدیک صبح: در این تصویر، سیاره مشتری به سمت غرب در حال حرکت می باشد. سیاره زهره یا Venus در شرق طلوع کرده و قابل مشاهده می باشد.
تذکر:
حرکت اصلی سیارات از غرب به سمت شرق می باشد لذا در تصاویر که حرکت سیارات از شرق به غرب در حال مشاهده است، مربوط به حرکت چرخشی زمین بوده و ارتباطی به حرکت اصلی سیارات ندارد.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!