منو
 کاربر Online
287 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  یکشنبه 28 فروردین 1390 [04:21 ]
  استخوان‌هاي محكم با تغذيه ی مناسب
 

استخوان‌هاي محكم با تغذيه ی مناسب
پوكي استخوان توسط سازمان بهداشت جهاني به عنوان سومين معضل بهداشتي جهان تلقي شده و نام `بيماري خاموش` براي آن در نظر گرفته شده است.
پوكي استخوان ، كاهش تراكم استخوان و كم شدن مقاومت آن در برابر فشار و ضربه است.
مهم‌ترين پيامد پوكي استخوان، شكستگي است كه بيشتر در ستون مهره ها، لگن، مچ دست ها و در قسمت فوقاني استخوان بازو ديده مي شود.
مصرف برخي ميوه‌ها همچون پرتقال، خرمالو، انگور و توت فرنگي، در پيشگيري از ابتلا به بيماري پوكي استخوان موثر است.
مصرف اين منابع غذايي و برخي سبزيجات از جمله كلم، شلغم، هويج، زيتون، جعفري، اسفناج، كرفس و غذاهای دريايي بويژه ماهي به دليل دارا بودن كلسيم در پيشگيري از بروز پوكي استخوان مفيد هستند.
فرآورده‌هاي لبني همچون شير، ماست، كشك، قره قوروت، پنير و نيز برخي خشكبار از جمله كشمش، بادام، پسته و گردو نيز از منابع مهم و بسيار خوب كلسيم‌اند.

عوامل موثر در بروز پوكي استخوان:
- تغذيه نامناسب
- نداشتن تحرك بدني كافي
- كم ‌وزني
- فعاليت بيش از حد

  امتیاز: 0.00