منو
 کاربر Online
1689 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  چهارشنبه 08 شهریور 1385 [10:27 ]
  فیبرهای غذایی
 

فیبرهای غذایی میزان کلسترول خون را پایین می‌آورند و خطر بیماری قلبی و دیابت را کاهش می‌دهند.

فیبرهای غذایی مواد کربوهیدراتی غیرقابل هضمی هستند که در بسیاری ازغذاها از جمله میوه‌ها و سبزی‌ها یافت می‌شوند و جزء مهم هر رژیم غذایی سالمی هستند.همچنین مکمل‌های حاوی فیبر نیز در بازار موجودند.

آکادمی پزشکان خانواده آمریکا این نکات را در مورد فیبرهای غذایی توصیه می‌کند:

• هر روز دست کم به اندازه 4.5 فنجان میوه و سبزی بخورید. از جمله غذاهای دارای مقادیر زیاد فیبر اینها هستند: سیب، پرتقال، توت و سایر میوه‌های توت‌مانند، گلابی، کلم براکلی، هویج، لوبیا، نخود سبز و گل کلم.
• سعی کنید که به جای نان سفید، نان گندم کامل بخورید و شلتوک را جایگزین برنج سفید کنید.
• می‌توانید سبوس گندم را به غذاهایی که می‌پزید اضافه کنید.
• لوبیای پخته بخورید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  شنبه 11 شهریور 1385 [02:39 ]
  تاثیر مواد حاوی فیبر در کاهش بیماری قلبی
 

تاثیر مواد حاوی فیبر در کاهش بیماری قلبی

رژیم غذایی غنی از فیبر می تواند به کنترل میزان یک پروتئین خون که در اثر بیماری قلبی افزایش می یابد کمک کند. به گزارش رویترز ، محققان دریافته اند سطوح پروتئین واکنشگر – سی CRP در کسانی که دریافت فیبر بالایی دارند کمتر است. پروتئین واکنشگر – سی شاخص وجود التهاب در بدن است و بالابودن مقادیر آن بطور ثابت بعنوان ریسک فاکتور بیماری قلبی در نظر گرفته شده است.

یافته های جدید دریافت 20 تا 30 گرم فیبر در روز را به شکلی که در میوه ها ، سبزی ، حبوبات و غلات موجود است توصیه می کنند. هنوز مشخص نیست چرا فیبر باعث کاهش التهاب می شود اما احتمالا کلسترول و قند خون را پایین می آورد که هردو می توانند در ایجاد التهاب دخالت کنند.

بنابراین نتایج ، رژیم غذایی سرشار از فیبر نقش مهمی در کاهش التهاب و بنابراین کاهش خطر بیماری قلبی عروقی و دیابت دارد. بعلاوه دریافت هر دو نوع فیبر ، قابل حل و غیر قابل حل ، با کاهش سطوح CRP ارتباط دارد. فیبر قابل حل در غذاهایی مانند جو ، حبوبات ، توت ها و سیب ، موجود است و نوع غیر محلول آن در غلات سبوس دار و بسیاری از سبزیجات یافت می شود.
همه این غذاها باید جزء اصلی رژیم غذایی باشند تا به این ترتیب با بیماری قلبی و دیابت مقابله شود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  یکشنبه 12 شهریور 1385 [12:18 ]
  خوشمزه خطرناک
 

امروزه نقش تغذیه در ایجاد یا پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌ها شناخته شده‌است.
به عنوان مثال مشاهده شده که در برخی قبایل آفریقایی که از فیبر غذایی فراوانی استفاده می‌کنند، سرطان روده وجود ندارد.

در این میان، وجود ارتباط بین شیوع بیماری کرونری قلبی و میزان بالای کلسترول خون اثبات شده است. به طوری که با افزایش کلسترول خون، شیوع تصلب شرائین و بیماری کرونری قلب نیز بالا می رود.

علاوه بر این، کلسترول بالا، عامل مساعد کننده ای برای سنگ های صفراوی است.

بنابراین قبل ازشروع هر بحثی، بهتر است بدانید که کلسترول یکی از انواع چربیهای خون است، از انواع دیگر چربیهای خون، تری گلیسرید را می توان نام برد که البته تأثیر آن در بروز بیماریهای قلبی از کلسترول کمتر است و همچنین در صورت بالا بودن، کاهش آن نیز به سختی صورت می پذیرد.

کلسترول
کلسترول ماده ای بی بو، نرم و مومی شکل است که معمولاً در همة قسمتهای بدن از جمله مغز، سیستم عصبی، پوست، کبد، روده، قلب، اسکلت و حتی هورمون های جنسی وجود دارد. این چربی اساساً در کبد ساخته می شود و توسط صفرا به روده ترشح می شود. کلسترولی که در صفرا ترشح می شود، نقش مهمی در جذب چربیها و برخی از ویتامین های محلول در چربی از دستگاه گوارش دارد.

ذکر این نکات به این دلیل بود تا شما متوجه شوید، کلسترول نه تنها چیز بدی نیست، بلکه وجود آن ضروری هم هست. اما مشکل، زمانی رخ می دهد که بیش از نیاز مصرف شود.در واقع کبد همه کلسترول مورد نیاز بدن را از ملکول های اولیه می سازد و حتی اگر ذره ای کلسترول در برنامه غذایی نباشد، هرگز بدن، با کمبود آن مواجه نخواهد شد و در اصل کلسترولی که در برنامه غذایی افراد وجود دارد برای خالی نبودن عریضه است و نیازی به آن نیست.

هر چه میزان کلسترول بالاتر باشد، احتمال وقوع حمله قلبی بیشتر خواهد بود، شاید باور نکنید تا همین اواخر، پزشکان مطمئن نبودند که پائین آوردن میزان کلسترول بدن، مفید باشد، بعضی از محققان اعتقاد داشتند که درمان آن تأثیری در عامل نهفته بیماری ندارد، پس از سالها تحقیق و بعد از آن که بر روی هزاران نفر آزمایش انجام شد، اکنون شواهدی در دست داریم که نشان می دهد، پائین آوردن کلسترول بسیار مؤثر است.

در واقع با کاهش کلسترول به میزان 1درصد، حمله قلبی به میزان 2درصد کاهش می یابد، علاوه بر این دانشمندان ثابت کرده اند که کاهش میزان کلسترول خون، پلاک های سرخرگی مسدود کننده را کوچک می کند.

برخی از علایمی که با بالا رفتن چربی خون ظاهر می شود عبارت است از:
درد در ماهیچه ساق به هنگام راه رفتن، درد در ناحیه شکم، درد در ناحیه بازو و شانه، سرگیجه.
در اصل بالا رفتن چربیها در مراحل اولیه و تا مدتها نشانه های خاصی ندارد و تنها با انجام آزمایشات از جمله آزمایش خون قابل اندازه گیری است. به طور کلی رنج مطلوب برای چربیهای خون عبارت است از:

-کلسترول کمتر از 200-180 میلی گرم در دسی لیتر
-تری گلیسرید کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر
- LDL کمتر از 160 میلی گرم در دسی لیتر
- HDL برای آقایان بین 50-40 میلی گرم در دسی لیتر و برای خانم ها بین 60-50 میلی گرم در دسی لیتر است که در واقع HDL زیر 35 خطرناک است ( مهمترین روش افزایش HDL اجتناب از سیگار ـ کاهش وزن و افزایش فعالیت فیزیکی) است.

آمریکائیها، همان اندازه که غالباً در مورد وزن، لباس و نوه های خود حساس هستند، به میزان چربیهای خون خود نیز حساسیت نشان می دهند، در حالیکه در ایران این حساسیت تنها زمانی پیش می آید که خطر بیماری جدی تلقی شود.

از این رو بد نیست همه افراد مورد سنجش چربیهای خون یکبار در هر ماه قرار بگیرند و به آزمایش فاکتورهای چربی در خون خود بپردازند. البته از آنجائیکه شرایط فردی، خانوادگی، اجتماعی و … در فردی به فرد دیگر متفاوت است، تفسیر نتایج آزمایشگاهی را به پزشک خود بسپارید.البته ممکن است مقدار بسیار کم کلسترول (کمتر از 140 میلی گرم در دسی لیتر) با افزایش احتمال ابتلا به سرطان کبد، ریه، لوزالمعده، همراه باشد.

همچنین کم بودن کلسترول می تواند بروز خونریزی مغزی (پارگی رگها مغزی که موجب خونریزی در مغز می شود.) را به دو برابر افزایش داده و با بیماری مزمن ریوی و حتی افسردگی همراه باشد.
برای آگاهی از عوامل خطر بیماریهای قلبی به لیست کردن آنها برای شما می پردازیم:


سن: مردان بالای 45 سال و زنان بالای 55 سال ( یا آنهایی که یائسگی زودرس دارند و استروژن درمانی نمی کنند) ، سابقه فامیلی بیماری زودرس قلبی و عروقی ، استعمال فعلی دخانیات، پرفشاری خون (فشار بیش از 140 بر 90 میلی لیتر جیوه یا کسانی که داروی ضد فشارخون دریافت می کنند)، دیابت ( مرض قند)، کاهش HDL (کلسترول خوب) کمتر از 35 میلی گرم در دسی لیتر
اکنون بهتر است بدانید چه غذاهایی برای کنترل چربیهای خون بهتر است که حذف یا محدود گردد و جایگزین های مناسب غذایی آنها را بشناسید.

در واقع این بحث به 2 بخش غذاهایی که باید از آنها اجتناب کرد و غذاهایی که در رژیم غذایی شایسته است که به آنها پرداخته شود تقسیم می شود در زیر مواردی وجود دارد که بهتر است آنها را رعایت کنید:

۱ - به بررسی دقیق برچسب های مواد غذایی که بیرون از منزل تهیه می کنید، بپردازید زیرا در اکثر آنها از کرم، زرده تخم مرغ یا روغن هایی مثل روغن نارگیل و روغن دانه نخل وجود دارد ( از این ماده هنوز در برخی کافی میت ها، غذاهای منجمد، پوشش های پر چرب غذا، کراکر، شیرینی و کیک های آماده استفاده می شود) که با مطالعه برچسب ها به این موارد پی خواهید برد.


۲ - از دسته مواد قندی، آرد سفید و آرد برنج (بدون سبوس) و تمام غذاهایی که با این دو ترکیب تهیه می شوند نیز جزو غذاهای افزایش دهنده کلسترول به شمار می آیند. البته برخی مواد قندی مثل عسل در طبیعت وجود دارند که می تواند حتی موجب کاهش کلسترول شود زیرا عسل دارای مواد ضداکسیدکننده بوده، از این رو فوایدی را در جهت کاهش کلسترول خون خواهد داشت. بنابراین توصیه می شود از عسل- آن هم عسل هایی که رنگ تیره تر دارند- در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

۳ - قهوه را باید صاف شده (فیلتر شده) استفاده کرد، زیرا احتمالاً قهوه جوشیده حاوی مواد مضر است و کلسترول را بالا می برد و بهتر است در صورت تمایل به مصرف قهوه از نوع بدون کافئین آن استفاده نشود.

مصرف کافی میت را بهتر است محدود کنید و از مصرف خامه های غیرلبنی قهوه جداً بپرهیزید.

۴ - در واقع رژیم های گیاه خواری که مصرف میوه ها و سبزی ها را همراه با گوشت های سفید و لبنیات کم چرب در برنامه روزانه دارند، بسیار مفید است، اما رژیم های گیاه خواری مطلق به دلیل امتناع افراد از مصرف هر نوع گوشت و محدودیت در مصرف تخم مرغ و لبنیات، با خطر کمبود ویتامین های B12 ( که کمبود آن منجر به نوعی کم خونی وخیم می شود)، روی و آهن همراه است.

به خصوص در دوران بارداری، نوجوانی و در سنین سالمندی ( که B12 کمتری جذب می شود). این افراد در صورت استفاده از این رژیم ها بهتر است تا از مکمل یاری (البته با مشورت با پزشک یا رژیم درمان خود) استفاده کنند.

۵ - به طور کلی به کودکان دچار اضافه وزن، رژیم کاهش وزن داده نمی شود و سعی در تثبیت وزن خواهد شد، اما مواردی نیز وجود دارد که رژیم درمان ها از رژیم کاهش وزن برای کودکان استفاده می کنند و آن مربوط به شرایطی است که اضافه وزن در کودک همراه با بالا بودن کلسترول همراه باشد. در این صورت استفاده از یک رژیم منظم ضرورت دارد.

۶ - مصرف مایعات را فراموش نکنید و به میزان زیاد آب بنوشید، اما حین غذاخوردن از مصرف مایعات حذر کنید. در صورت لزوم فقط کمی آب میوه یا آب سبزیجات استفاده کنید.

۷ - غذا را در یک جو آرام میل کنید و در زمانی که خستگی زیاد غالب است یا در زمانی که عصبی هستید، به حجم زیاد غذا نخورید و بدانید استرس و تنش های عصبی از عوامل به وجود آورنده انواع بیماری هاست و به خودی خود قادر به بر هم زدن تعادل چربی های خون خواهد بود. پس همیشه این اصل را به خاطر داشته باشید که سلامتی در آرامش فراهم می آید.

۸ - از چاقی بپرهیزید و در نظر داشته باشید که چاقی، بدن را به سوی بیماری ها سوق می دهد، بنابراین شیوه های غلط طبخ غذا و نگهداری از آن را تغییر دهید. با چنگال غذا بخورید یا از بشقاب کوچک استفاده کنید. غذاها را سرخ نکنید و به خاطر داشته باشید برای هضم درست و اصولی، نیازمند جویدن غذا به شکل کامل هستیم.

۹ - در کنار رژیم غذایی کنترل شده برای کلسترول و چربی های خون، ورزش را فراموش نکنید. ورزش کردن به آرامش اعصاب نیز کمک خواهد کرد و ورزش نکردن موجب تحلیل عضلات خواهد شد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  چهارشنبه 15 شهریور 1385 [06:41 ]
  آب پرتقال از سنگ کلیه جلوگیری می کند
 

تصویر


تحقیقات جدید محققان ثابت کرده است که نوشیدن آب پرتقال بیش از هر مرکبات دیگری انسان را از خطر ابتلا به سنگ کلیه دور نگه می‌دارد.
به گزارش رویترز،محققان مرکز بهداشت آمریکا با همکاری استادان دانشگاه تگزاس پس از چندین هفته تحقیق دریافتند که آب پرتقال برای جلوگیری از ابتلا به سنگ کلیه بسیار مفید است.

این افراد با آزمایش روی 13 نفر که سابقه ابتلا به سنگ کلیه داشتند دریافتند که زمانی که آنها در طول هفته مقدار بیشتری آب پرتقال به جای آب و یا آب لیمو می‌نوشند به شکل قابل توجهی بلورشدن اوریک اسید در بدن آنان کاهش یافته و در نتیجه خطر سنگ کلیه در بدنشان کاهش می یابد.

این در حالی است که تا کنون دانشمندان بر این باور بودند که شربت آبلیمو از ابتلا به سنگ کلیه می‌کاهد، اما تحقیقات جدید نشان داده است که آبلیموها حاوی یون هیدروژن و آب پرتقال‌ها حاوی یون پتاسیوم هستند که یون پتاسیوم برای بدن و جلوگیری از سنگ کلیه مفیدتر به نظر می‌رسند.

گفتنی‌است کاهش کلسیوم و همچنین رژیم غذایی مناسب و نوشیدن آب فراوان می‌تواند برای جلوگیری از سنگ کلیه مفید باشد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  چهارشنبه 15 شهریور 1385 [06:43 ]
  اهمیت کلسیم
 

تصویر


کلسیم ماده معدنی ضروری برای ساختن و حفظ استخوان‌های محکم، دندان‌های سالم، و عضلات و بافت‌های سالم است.

مصرف مقادیر زیاد کلسیم در سنین پایین به خصوص در دوره نوجوانی – برای حفاظت از استخوان‌ها در سال‌های بعدی زندگی و جلوگیری از پوکی استخوان مهم است. توده استخوانی تا حدود 30 تا 35 سالگی به رشد خود ادامه می‌دهد.

کلسیم موجود در شیر،ماست و سایر فراورده‌های لبنی به ساخته شدن توده استخوانی کمک می‌کند.این ماده معدنی همچنین در سبزی‌های دارای برگ سبز، بنشن‌جات و میوه‌ها و مغزهای خوراکی مانند بادام یافت می‌شود.

از آنجایی که سلول‌ها دراستخوان‌ها مداوما نابود و بازتولید می‌شوند، بدن به کلسیم بیشتری از میزانی که پردازش می‌کند نیاز دارد. اگر کلسیم کافی مصرف نشود، با توجه به اینکه بدن باید میزان کلسیم خون را ثابت نگهدارد، به منبع بزرگ کلسیم در بدن یعنی استخوان‌ها متوسل میشود و به این ترتیب میزان تخریب بافت استخوانی از تولید آن بیشتر می‌شود و استحکام استخوان‌ها از دست می‌رود.

ما حداقل به 550 میلی‌گرم کلسیم در روز نیاز داریم، هر چند که با افزایش سن این نیاز بیشتر میشود.مقدار توصیه شده از 19 تا 50 سالگی 1000 میلی‌گرم و برای افراد 50 سال به بالا 1200 میلی ‌گرم در روز است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  سه شنبه 21 شهریور 1385 [06:10 ]
  میوه‌ای به شکل مغز
 

گردو، محصول درخت زیبایی است که ارتفاع آن می تواند به 20 متر برسد.
میوه گردو پوشیده در پوسته های نازکی است که آن را هم لایه گوشتی سبزرنگی دربرمی گیرد و از تمام قسمت های آن استفاده طبی به عمل می آید.

مغز گردو دارای پروتئین، قند، آب و چند اسید آلی، مقدار کمی اسانس و ویتامین های A، B، C، DوE است. این میوه حاوی اسیدهای چرب مفید و املاح معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم، منیزیم و فسفر است، تا جایی که در برخی منابع، میزان فسفر آن را در رده منابع غنی ذکر می کنند.گردو از نظر طب سنتی ایران گرم و خشک است و از روغن آن برای پختن غذا استفاده می شود (که البته به سادگی اکسید می شود)، گردو درمان کننده بیماریهای ریوی است و مصرف آن برای پایین آوردن کلسترول خون نافع است.مصرف گردو از تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند.

از آنجایی که گردو حاوی کلسیم، فسفر و منیزیم است مصرف آن به منظور پیشگیری از پوکی استخوان، بسیار توصیه می شود.از مخلوط گردو با عسل و شیر، معجونی به دست می آید که برای افرادی که از لاغری مفرط و ضعف رنج می برند مفید بوده و برای ورزشکاران میان وعده بسیار عالی به شمار می آید.

این میوه برای بالا بردن قوای جنسی نیز کاربرد دارد و مربای آن ملین بوده و در کاهش درد نافع است.به خانم ها به خصوص در دوران بارداری و شیردهی و به دانش آموزان مصرف روزانه گردو همراه با سایر مغز های گیاهی بسیار توصیه می شود.مصرف گردو به افرادی که تری گلیسرید خون بالایی دارند توصیه نمی شود.

اهمیت کلسیم

کلسیم ماده معدنی ضروری برای ساختن و حفظ استخوان های محکم، دندان های سالم و عضلات و بافت های سالم است.

مصرف مقادیر زیاد کلسیم در سنین پایین به خصوص در دوره نوجوانی، برای حفاظت از استخوان ها در سال های بعدی زندگی و جلوگیری از پوکی استخوان مهم است. توده استخوانی تا حدود 30 تا 35 سالگی به رشد خود ادامه می دهد. کلسیم موجود در شیر، ماست و سایر فرآورده های لبنی به ساخته شدن توده استخوانی کمک می کند.

این ماده معدنی همچنین در سبزی های دارای برگ سبز، بنشن و میوه ها و مغزهای خوراکی مانند بادام یافت می شود.ما حداقل به 550 میلی گرم کلسیم در روز نیاز داریم، هر چند که با افزایش سن این نیاز بیشتر می شود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  یکشنبه 02 مهر 1385 [04:32 ]
  با پرتقال جوان بمانید
 

پرتقال با خاصیت‌هایی که دارد جزو محبوب ترین میوه های جهان است.

این میوه از قدیمی‌ترین میوه‌هایی‌است که بشر از آن استفاده می‌کرده‌است. این میوه سرشار از ویتامین ث است.

ویتامین ث یکی از عوامل مهارکننده سرطان است به طوری که این ویتامین را دشمن نیرومندی علیه یکی از عوامل شناخته شده سرطان‌زا یعنی نیتروز آمین‌ها می‌شناسند. بر اساس مطالعات انجام شده در آمریکا مشخص شده که خوردن پرتقال از سرطان معده و لوزالمعده جلوگیری می‌کند.

انواع دیگری از سرطان نیز وجود دارند که مصرف زیاد پرتقال به پیشگیری از آنها کمک می کند، به طور مثال کسانی که پرتقال می‌خورند 50 در صد کمتر از کسانی که کمتر مصرف می‌کنند و یا اصلاً نمی‌خورند به سرطان مری مبتلا می‌شوند.

محققان دریافته اند که لایه نازک بین قسمت های داخلی پرتقال در پایین آوردن کلسترول خون بسیار مؤثر است.

این خاصیت مدیون وجود پکتین در این لایه است؛ بنابراین در مواردی که هدف کاهش کلسترول و تأمین سلامت عروق باشد، برای استفاده از حداکثر نیروی درمانی پرتقال، توصیه می‌شود که پرتقال را با لایه سفید رنگ زیر پوست و لایه های نازک داخل پرتقال که حاوی پکتین هستند مصرف کنید.

پرتقال حاوی املاح معدنی فسفر و آهن نیز است و در شفاف و درخشان شدن پوست صورت، جلوگیری از کمبود کلسیم، میگرن، کم اشتهایی و... اثرات شگرفی دارد.

پیشگیری از عفونت های ویروسی از خواص دیگر پرتقال است که در عصاره آن وجود دارد و در پیشگیری و درمان بیماری ها از جمله سرماخوردگی بسیار نافع است.

فایده بسیار ارزنده دیگری که این میوه دارد، کاهش فشار خون است که به دلیل میزان بالای پتاسیم موجود در آن است و از آنجایی که فیبر زیادی دارد و حاوی قند طبیعی فروکتوز است، می‌تواند از افزایش قند خون ممانعت کند، بنابراین مصرف آن به بیماران مبتلا به دیابت هم توصیه می‌شود.

نقش بسیار بارز دیگر پرتقال جلوگیری از بیماری اسکوربوت (خونریزی و التهاب لثه ها) است.
پرتقال معده را سبک می کند و از بهترین تنظیم کننده های ماشین انسانی است و از این جهت می‌توان گفت جایی که پرتقال هست، بیماری معنایی ندارد!

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست