او در ژانویه 1797 در برلین متولد شد. بیر به شغل بانکداری اشتغال داشت و به نجوم علاقمند بود. رصدخانه ای ساخت و مدت 8 سال با دقت، ارتفاعات 1000 کوه کره ماه را اندازه گیری کرد. در این سالها هیچ گونه تغییری در سیمای ماه مشاهده نکرد و این خود دلیلی بر این بود که ماه بی تغییر است. بیر نخستین کسی بود که نقشه کاملی از مناطق تاریک و روشن ماه در سال 1830 تهیه کرد.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
در 7 فوریه سال 1824 متولد شد. با پشتکار و حوصله ای فوق العاده در طیف سحابیها ، ثوابت ، سیارات ، ذو ذنبها و همچنین در طیف خورشید مطالعات پیگیری انجام داد. در سال 1863 اعلام داشت همان عناصری که در زمین وجود دارد، در ستارگان نیز یافت می شود. هاگینز همچنین یکی از نخستین کسانی بود که عکسبرداری را در تحقیقات نجومی امری ضروری می دانست. او با استفاده از تحقیقات فیزو ، به بزرگترین کشف علمی خویش رسید. وی دریافت که اگر ستاره ای به زمین نزدیک شود، یک نوع جابجایی (طبق اصل دوپلر- فیزو) در خطوط طیف به طرف ناحیه قرمز جابجا می شوند. حتی او توانست از روی مقدار جابجایی ، سرعت ستاره را در امتداد دید، تعیین کند.
در 28 ژانویه سال 1611 متولد شد. توجه خاصی به ماه داشت. مرتبا اهله ماه (صورتهای ماه) را با تنلسکوپ مطالعه می کرد تا اینکه برای نخستین بار تصاویری از اهله ماه به همین صورتی که امروزه مشاهده می کنیم، ترسیبم کرد. هولیوس پهنه های تاریک و تقریبا مسطح ماه را دریا می پنداشت و برای آنها نیز نامهایی انتخاب کرد.
گر چه امروزه می دانیم که آنها قطعات خشکی هستند. او ، صرف نظر از اطلس ونقشه ماه ، دو کتاب عمده نیز در خصوص دنباله داران نوشت. و بالاخره باید گفت، این هولیوس بود که فهرستی از ستارگان آسمان شامل 1500 ستاره تهیه کرد که از نظر دقت با فهرست تیکو براهه برابر بود.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
در 26 ژوئن 1730 متولد شد. مسیه در حین رصد ستارگان ، سحابی های سفید رنگی را می دید که در میان کواکب ، با اشکال و صورتهای گوناگون دیده میشوند. او نمی توانست آنها را نادیده بگیرد، به دقت به ثبت وضع و حالتهای آنها پرداخت و در سال 1771 فهرستی بالغ بر یکصد عدد از این اجرام تهیه کرد، تا از آن پس او و دیگر منجمین از وضع سحابی ها آگاه باشند.
اجرام فلکی مندرج در `فهرست مسیه` هنوز به اسامی `مسیه 1`، `مسیه 2` و ... شناخته می شوند. تنوع ساختن دانش مربوط به دنباله داران به عمل آورد، موجب شد که نامش در ردیف دانشمندان بزرگ نجوم جاودان بماند.
او در 17 ژوئیه سال 1894 متولد شد. وی معتقد بود که در روزگار بسیار دور ، کهکشانها چنان به هم نزدیک بوده اند که صورت توده واحدی داشتند. این توده واحد را `ابر اتم` می خواند و این ابر اتم همگی جرم جهان را شامل بوده است. سپس این توده بزرگ بر اثر انفجاری عظیم منفجر شده است و پسروی کهکشانها نیز باقیمانده آن ابرانفجاری است که در بیلیونها سال قبل روی داده است. نظریات لومتر در آغاز مورد توجه قرار نگرفت، ولی بعدا ادینگتن شأن آن را در معرض توجه و نظر دانشمندان قرار داد.
در 18 ژانویه سال 1815 متولد شد. او مانند باند، یکی از نخستین کسانی بود که از ماه عکسبرداری کرد. عکسهای وی چنان دقیق بود که آن را بیست بار بزرگ کردند و به واقعیت های ارزنده و جالبی پی بردند که تا آن تاریخ شناخته شده نبود. همین عکسها بود که اهمیت عکاسی را آشکار ساخت و نشان داد که عکاسی، به غیر از ایجاد نقشی دائمی از آنچه چشم می بیند، نکات دقیق دیگری نیز در بر دارد، و در واقع نوعی رویت با وسایل به مراتب قویتر از چشم (و حتی قویتر از تلسکوپ) می باشد. دلارو، در سال 1815 دستگاهی برای عکاسی از خورشید نیز ساخت و عکسهای زیبایی از آن برداشت و بدین ترتیب از آن پس، برداشتن تصویر از خورشید کاری عادی و معمولی شد.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
او در 25 اکتبر سال 1877 متولد شد، و در سال 1913 کتابی انتشار داد که ضمن آن ارتباط میان درخشندگی ثوابت ، رنگ و طبقه بندی طیفی آنها را تشریح کرده بود. از تحقیقاتی که وین در 20 سال قبل انجام داده بود، چنین به نظر می رسید که ستارگان قرمز خنک تر از ستارگان زرد ، و این دسه نیز به نوبه خود خنک تر از ستارگان سفید آبی گونه و یا آبی می باشند. امروزه تقسیم بندی ثوابت از روی مشخصات طیفی آنها انجام می گیرد (مانند طیف خورشید ، که عبارت است از زمینه ای پیوسته که خطوط تیره متعدد از آن می گذرند).
ثوابت را اکنون به 10 طبقه تقسیم می کنند که بر حسب تنزل دما به حروف R,M,k,G,F,A,B,O,N,S نمایش می دهند. راسل نموداری برای 300 ستاره که طیف و فاصله و قدر مطلق آنها معلوم بود تهیه کرد. اوئ همچنینی در خصوص دوره حیات و مرگ ستارگان نظریاتی دارد. وی می گفت که: هر ستاره ، در آغاز ، به صورت گاز متراکمی است که کم کم داغ می شود و تشعشعی قرمز می دهد. آنگاه بتدریج انقباض حاصل می کند، گرمتر می شود ، از حجمش کاسته می شود ، از مراحل قرمز و نارنجی و زرد و سفید زرد گونه و سفید آبی گونه می گذرد و به صورت ستاره آبی فوق العاده درخشانی در می آید. بعد کم کم سرد می شود و کوچکتر تا اینکه به یک ستاره کوتوله تبدیل می گردد.
در 18 ژوئن سال 1799 متولد شد. زندگی لاسل از بسیاری جهات مشابه هرشل بود. همانطور که هرشل قبل از پرداختن به مباحث نجومی از ارگ نوازان معروف و استادان برجسته موسیقی به شمار می رفت، لاسل هم مدیر یک کارخانه بود و هم مانند هرشل و راس اوقات فراغتش را با مباحث نجومی می گذرانید. لاسل عدسی هم می تراشید و طرحهایی برای اصلاح و کارآمد ساختن تلسکوپها تهیه می کرد. وی در سال 1846 به نخستین کشف خویش نائل آمد و آن کشف تریتون یعنی قمر زحل را کشف کرد، این قمر بعدا هیپریون نام گرفت. بالاخره در سال 1851 دو قمر اورانوس را کشف کرد و آنها را آریل و امبریل نام نهاد. بدین ترتیب این سیاره دارای چهار قمر شد.
در 7 دسامبر سال 1905 متولد شد. عمده ترین اکتشاف وی در منظومه شمسی است. از جمله در سال 1948 ثابت کرد که جو کره مریخ دارای انیدرید کربنیک است. پژوهش هایی که در مورد جو سیارات دیگر منظومه شمسی به عمل آورد، منجر به کشف این نکته شد که در جو `تیتان` یعنی بزرگترین قمر سیاره زحل، متان و آمونیاک وجود دارد. از این گذشته وی به کشف دو قمر دیگر (قمرهای 30و31) در دور دست ترین منطقه منظومه شمسی نایل آمد. این قمر که از اقمار پنجگانه اورانوس است، نسبت به سیاره، نزدیکتر از سایر اقمار می باشد. وی آن را میاندا نامگذاری کرد. در سال 1949 قمر دیگری برای نپتون کشف کرد و آن قمری بود کوچک، با مداری خارج از مرکز، که آن را نرئید نامید.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
او در 26 دسامبر سال 1901 بدنیا آمد. منجمین برجسته، در رصدخانه سپرول زیر نظر او نخستین سیارات خارج منظومه شمسی را کشف کردند. بی نظمی هایی که در سال 1943 در یکی از ستاره های صورت فلکی دجاجه 61 دیده می شد، دال بر وجود مولفه ای غیر نورانی با جرمی هشت برابر جرمهای مولفه کشف گردید که حول سیاره 21185 فهرست لالاند دوران می کرد. در سال 1963 سیاره کوچکتری، با جرمی 5/1 برابر جرم مشتری کشف شد که حول ستاره بارنارد دوران می کرد. ستاره بارنارد دومین ستاره نزدیک به ماه است. ستاره 21185 فهرست لالاند سومین و 61 دجاجه دوازدهمین مرتبه را دارا بودند. وجود سه منظومه اختری در نزدیک منظومه شمسی همان مفهومی را داشت که در نظریه وایتسزکر و دیگران مشهود بود، این تعداد منظومه های سیاره ای در جهان فوق العاده زیاد است.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
ادوین (باز) آلدرین در 20 ژانویه 1930 در نیوجرسی به دنیا آمد. هنگامی که دو ساله بود، خواهرهایش نام او را `باز` گذاشتند. او 50 سال بعد به این نام رسمیت بخشید.
تحصیلات:
آلدرین مدرک کارشناسی خود را در سال 1951 از آکادمی ارتش ایالات متحده دریافت کرد، او وارد نیروی هوایی شد و در سال 1952 درجه خلبانی گرفت (و پس از آن به عنوان خلبان هواپیماهای جنگی در کره خدمت کرد). سپس به موسسه فناوری ماساچوست رفت و تز دکترای خود را با عنوان `راهنمایی برای ملاقات مداری سرنشین دار` نوشت.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
در 4 ژوئیه سال 1868 متولد شد. توجه او مخصوصا به ستارگانی بود که دوره تناوب درخشندگی آنها متفاوت بود. این ستارگان را قیفاووسیان نامید. زیرا در صورت فلکی قیفاووس قرار داشتند. لویت متوجه شد که هر دوره تناوب درخشندگی طویلتر باشد، ستاره نیز درخشانتر است و این ارتباط در مورد کهکشان شاید چندان محسوس نباشد، زیرا ممکن است ستاره ای با دوره کوتاه و درخشندگی کم به حدی به زمین نزدیک باشد که به مراتب روشنتر از ستاره های طویل دوره و درخشان باشد و بالاخره او با مقایسه درخشندگی واقعی- که از روی دوره های تنماوب درخشندگی تعیین می شد- و درخشندگی ظاهری، فاصله آنها را محاسبه کرد. بدین ترتیب قیفاووسیان نخستین طریقه محاسبه صحیح فواصل عظیم ستارگان را مقدور ساختند و دانش بشری در این راه بسط و توسعه یافت.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
او در 19 اوت سال 1891 به دنیا آمد. هیوماسن نخست دربان رصدخانه ماونت ویلسون بود، رفته رفته به نجوم علاقمند گردید و پس از مدتی همکاری با هابل و تحقیق در خصوص کهکشانهای دور دست، توانست سرعت دور شدن کهکشانهای واقع در فاصله 200 میلیون سال نوری را اندازه بگیرد، در سال 1956 با اطلاعات تازه ای که به دست آمده بود، توانست نظر هابل را دایر بر این که سرعت دور شدن کهکشانها از زمین نسبت مستقیم با فاصله آنها دارد به صورت پیراسته تری درآورد و ثابت کند که سرعت دور شدن آنها در گذشته ای بسیار دور زیادتر از سرعت کنونی بوده است. این خود با نظریه انفجار بزرگ لومتر و گاموف سازگار بود، اما با نظریه خلقت مدام، که به وسیله تامس گولد ارائه شد، مبانیت داشت.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
او در 4 ژوئیه سال 1868 متولد شد. توجه او مخصوصا به ستارگانی بود که دوره تناوب درخشندگی آنها متفاوت بود. این ستارگان را قیفاووسیان نامید. زیرا درصورت فلکی قیفاووس قرار داشتند. لویت متوجه شد که هر دوره تناوب درخشندگی طویلتر باشد، ستاره نیز درخشانتر است و این ارتباط در مورد کهکشان شاید چندان محسوس نباشد، زیرا ممکن است ستاره ای با دوره کوتاه و درخشندگی کم به حدی به زمین نزدیک باشد که به مراتب روشنتر از ستاره های طویل دوره و درخشان باشد و بالاخره او با مقایسه درخشندگی واقعی- که از روی دوره های تناوب درخشندگی تعیین می شد- و درخشندگی ظاهری ، فاصله آنها را محاسبه کرد. بدین ترتیب قیفاووسیان نخستین طریقه محاسبه صحیح فواصل عظیم ستارگان را مقدور ساختند و دانش بشری در این راه بسط توسعه یافت.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
او در 25 اکتبر سال 1789 متولد شد. شوابه داروساز بود ولی اوقات فراغت خود را در مباحث نجومی می گذراند و به رصد کردن آسمان می پرداخت. در سال 1826 به نظاره خورشید پرداخت طولی نکشید که کلفهای خورشید (لکه های تیره ای که در ماه یا خورشید دیده می شود) نظرش را جلب کرد، به طوری که در سال 1843 اعلام کرد که تعداد کلفها در هر دوره 10 ساله کم یا زیاد می شود. البته کارهای او فراموش شد ولی بعدها توسط هومبولت و رامونت و غیره ادامه یافت. امروزه می دانیم که در دوران فعالیت این لکه ها اختلالاتی- از قبیل طوفانهای مغناطیسی ، زیادی اران، تداخل امواج در دستگاههای رادیو و ...- بر زمین پیش می آید.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
او در 11 نوامبر سال 1875 بدنیا آمد. تحقیقات او از منظومه شمسی تا مرزهای جهان هستی بود. عکسهایی که وی از طیف جذبی مشتری و زحل تهیه کرد باعث شد تا معلوم شود جو آنها پر از آمونیاک و متان است. صرف نظر از منظومه شمسی ، وی به سحابی ها نیز علاقه مند بود. در سال 1912 برای نخستن بار اثر دوپلر - فیزو را در مورد سحابی امرأة السلسله به کار بست. وی گفتک سحابی مزبور با سرعت ثانیه ای 100 کیلومتر به زمین نزدیک می شود. سلایفر همین مطالعه را درباره سحابیهای دیگر نیز به عمل آورد و معلوم شد تنها امراه المسلسله است که وضعی استثنایی دارد و بقیه- جز یکی- از زمین دور می شوند و سرعت دور شن هم به مراتب بیش از سرعتهای شعاعی ستارگان عادی است. چون جابه جا شدن خطوط عادی طیف جذبی به طرف انتهای قرمز طیف انجام می گیرد از آن پس اصلاح حرکت به طرف قرمز ، در میان دانشمندانی که درباره دنیای کهکشانها مشغول کار بودند رواج یافت.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!