مقدمه
دوره کاردانی
بهداشت حرفه ای، مقدمه ای است برای دوره های بالاتر رشته بهداشت حرفه ای و نیز تربیت نیروی انسانی کافی مورد نیاز که بتواند در محیط های کاری مستقر شده و پس از مطالعه و بررسی مشکلات بهداشتی شاغلین با همکاری سایر کارگزاران و متخصصین نسبت به رفع مشکلات اقدام نمایند .
سطوح رشته
ردیف | نام دانشگاه | کاردانی | کارشناسی | ارشد | دکترا
|
1 | آزاد- تهران | * | | |
|
2 | آزاد- سبزوار | * | | |
|
3 | آزاد- فیروزآباد | * | | |
|
4 | شهرکرد | * | | | |
درسهای رشته
ردیف | نام درس | ردیف | نام درس
|
1 | آشنایی با کلیات پزشکی و بیماریهای حرفه ای | 2 | آمار حیاتی مقدماتی 1
|
3 | آموزش بهداشت | 4 | اصول تغذیه
|
5 | ایمنی در صنعت 1 | 6 | ایمنی در صنعت 2
|
7 | بهداشت آب | 8 | بیوشیمی
|
9 | پاتوبیولوژی | 10 | تشکیلات و خدمات بهداشت حرفه ای
|
11 | حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین | 12 | حوادث ناشی از کار
|
13 | دفع مواد زائد صنعتی | 14 | ریاضیات پایه و مقدمات آمار
|
15 | سم شناسی صنعتی 1 | 16 | شاخص های بهداشتی
|
17 | شناسایی عوامل شیمیایی | 18 | شناسایی عوامل فیزیکی
|
19 | شیمی تجزیه | 20 | شیمی عمومی
|
21 | فیزیولوژی و تشریح | 22 | فیزیک عمومی 1
|
23 | فیزیک عمومی 2 | 24 | مبارزه با آلودگی های محیط کار
|
25 | مهندسی انسانی | 26 | کارآموزی
|
27 | کمکهای اولیه | | |
صنعت و بازارکار
کسانی که دوره کاردانی بهداشت حرفه ای را به پایان می رسانند قادر خواهند بود:
1- در شناسایی و اندازه گیری عوامل مهم فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی زیان آور محیط کار انجام وظیفه نمایند.
2- تشخیص عدم انطباق بعضی از شرایط کار با قابلیت شغلی افراد را گوشزد نمایند.
3- مسائل عمده ایمنی
صنعتی را تشخیص دهند.
4- در برنامه های مربوط به پیشگیری از حوادث در محیط کار شرکت نمایند.
5- با توجه به عوامل زیان آور موجود در محیط کار، علائم و آثار اولیه بیماری های حرفه ای و مسمومیتهای شغلی مربوط را شناخته و افراد را برای تشخیص قطعی و گرفتن کمکهای لازم به مراکز مربوطه معرفی نمایند.
6- در بهداشتی نمودن محیط کار فعالیت نمایند.
7- در برنامه های آموزش بهداشت فعالانه شرکت نمایند.