منو
 کاربر Online
236 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  سه شنبه 16 اسفند 1384 [07:51 ]
  احساس مسئولیت در کودکان
 

با سلام

آیا احساس مسئولیت فقط مختص بزرگترهاست؟
آیا کودکان نیز میتوانند دارای حس احساس مسئولیت در زندگی باشند؟rolleyes
چگونه می توان این حس را در کدوکان بوجود آورد یا آن را پرورش داد؟


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  جمعه 19 اسفند 1384 [16:07 ]
  احساس مسئولیت در کودکان
 

در بین خصالی که در فرزندان خود برای آن اهمیت زیادی قائلیم یکی هم احساس مسئولیت است. مواریث گذشتگان ، همچنین اقتضای دنیای امروز ما که خواستار زندگی مشترک و شرکت در کارهای اجتماعی است، باعث می‌شود که کودکان خود را به صورت افراد قابل اعتماد و دارای حس مسئولیت تربیت نماییم.

هر کسی باطنا به این مطلب ایمان دارد که فرزندش در زندگی بیشتر از خود او پیشرفت خواهد نمود. برای این منظور باید کودکان را افرادی قابل اعتماد و دارای احساس مسئولیت بار آورد . زندگی کردن با کودکانی که دارای حس احساس مسئولیت در کارهای خود هستند، به مراتب آسانتر از کودکان دیگر است.

ما راستی چگونه می‌توانیم این احساس را در اطفال خود به وجود آوریم؟rolleyes

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  چهارشنبه 24 اسفند 1384 [15:45 ]
  احساس مسئولیت به معنای....
 

احساس مسئولیت به معنی درک وجود استقلال فردی با ملاحظه احساسات دیگران است. یعنی : هرکسی می‌تواند تا حدودی که به استقلال و خواستهای دیگران لطمه وارد نساخته، در ارضاء خواستهای خود استقلال داشته باشد و برای آن بکوشد.

به احساس مسئولیت افراد در سنین مختلف می‌توان از دو طریق پی برد:
1-موقعی که شخص در یک وضع فوق‌العاده قرار گیرد.
2-موقعی که شخص به انجام وظیفه خود مشغول باشد.

احساس مسئولیت یک خصلت کاملا مشخص و روشنی نیست. این وضعیت عبارتست از وضع و حالت شخصی در مقابل دیگران.
احساس مسئولیت از راه توارث به ما نمی رسد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  جمعه 11 فروردین 1385 [13:55 ]
  با کودکی که در خود احساس مسئولیت نمی‌کند، چطور باید رفتار کرد؟
 

با کودکی که در خود احساس مسئولیت نمی‌کند، چطور باید رفتار کرد؟

وقتی که کودکی علی‌رغم سعی و کوشش دیگران حاضر نیست وظیفه خود را انجام دهد ، ما بایستی فورا تشخیص دهیم که آیا عدم انجام وظیفه این کودک ناشی از توقع زیاد ماست یا نه؟ چون گاهی شده است که یک کودک غیر مسئول را با کودک فوقالعاده کاردان مقایسه می‌کنیم.

غیر مسئول بودن دائمی کودک در بعضی مواقع ممکن است ناشی از اوضاع و علل خاص باشد. ممکن است کودک غیر مسئول فکر کند که پدر و مادرش به برادران و خواهران او توجه بیشتری دارند. او ممکن است از جلب توجه پدر و مادر به خود - که به آن خیلی احتیاج دارد - خسته و ناامید شده است و یا اینکه به علت بعضی اشتباهات واقعی یا غیر آن خود را مقصر بداند.

ممکن است کودکی در شرایط مخصوص کاملا غیر مسئول باشد ولی در وضع دیگر دارای احساس مسئولیت باشد..

صحبت در تنهایی با پدر و مادر ، انجام دادن بعضی کارها از روی تفنن ، می‌تواند به ایجاد احساس مسئولیت در کودکان کمک کند . این امر هم در مورد کودکان خردسال و هم در مورد کودکان بزرگسال صادق است.در این دوره که ما ان را " دوره اصلاح" می نامیم اگر متوجه شدیم که کودک علاقه زیادی به فعالیتی دارد، بایستی به او فرصت بیشتری داد که در این دوره اصلاحوقت بیشتری صرف ان کند.

بگذارید با این کار کودک احساس کند که شما به توجه به علایق او علاقه زیادی دارید. بگذارید کودک احساس کند شما حتی وقتی که در خانه نیستید به فکر او می‌باشید.
بعد بتدریج می‌توانید با احساس عدم مسئولیت کودکتان مبارزه کرده و به او بیاموزید که چگونه فرد مستقلی باشد.

  امتیاز: 0.00