منو
 صفحه های تصادفی
بنی قینقاع
غلتک در کاشت
کاربردهای انتگرال I
آل باوند _ شاخه کین خوازیه
نیلز بوهر
آتاکامیت
DNA سلول به صورت ابر مارپیچ پروتئین دار است.
رشته جریه راه آهن
ایجاد زمینه برای رابطه با دولتهای خارجی در عهد صفوی
اجاق های میکرو ویو
 کاربر Online
902 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 03 اسفند 1384 [14:24 ]
  بحث هفتگی فیزیک: شبکه‌های مخابراتی
 

سلام

آنچه از گذشته عملکرد شبکه‌های مخابراتی قدیمی شامل شبکه‌های خطی یا رادیویی ، آنالوگ یا دیجیتال حاصل می‌شود، عدم جامعیت اینگونه شبکه‌ها را در ارائه امکانات مطلوب و ظرفیت مورد نیاز و همچنین صرف هزینه‌های اقتصادی بسیار بالا در مقایسه با توزیع جغرافیایی و جمعیتی است، لذا طرح و توسعه چنین شبکه‌هایی با حجم ارسال اطلاعات محدود و تعداد مسیرهای غیر منطقی ارسال (بخصوص از جنبه تعمیر و نگهداری و تأمین پرسنل و قطعاتی یدکی) ، غیر اقتصادی است.

از سوی دیگر به علت قدیمی بودن معیارها و مبانی فنی طرحهای مزبور و عدم تطبیق آنها با پیشرفتهای سریع در فن آوری مخابرات (بخصوص در زمینه پردازش اطلاعات) و افزایش چشمگیر ظرفیت و حجم بالای مبادله اطلاعات در کوتاهترین زمان ممکن از یک طرف و حداقل سازی هزینه‌های طرح و ساخت و نگهداری ، تأمین پرسنل و قطعات یدکی از طرف دیگر ، طراحان را بر آن داشت که به فکر جایگزینی ، توسعه و تغییر در چگونگی طرح و اجرای شبکه‌های مخابراتی بیفتند. بطوری که مناسبترین شبکه‌های ارتباطی بر اساس عوامل مختلفی همچون ظرفیت ، کیفیت انتقال ، فاصله گسترش ، نوع محیط و ناحیه فعالیت ، سرعت و ارزش طرح و ساخت ، نصب و راه اندازی ، تعمیر و نگهداری طراحی و مورد استفاده گیرند.

در این مبحث می‌خواهیم به بررسی شبکه‌های مختلف مخابراتی بپردازیم. از تمامی کاربران محترم دعوت می‌شود مطالب ، نظرات و پیشنهادات خود را جهت استفاده سایرین در همین صفحه ارسال فرمائید.


با تشکر از تمامی شما عزیزان
موفق و پیروز باشید

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 04 اسفند 1384 [07:23 ]
  بحث هفتگی فیزیک: شبکه‌های مخابراتی
 

سلام

شبكه هاي خطي


اينگونه شبكه ها ابتدايي ترین شكل شبكه هاي مخابراتي هستند كه عموما براي ايجاد شبكه هاي مخابراتي در مناطق ويژه روستايي و مناطق دور افتاده كه ارتباطات محدود و كيفيت كم مورد نظر است استفاده مي شوند. در پياده سازي اين نوع شبكه هاي مخابراتي از دكلهاي چوبي، فلزي، و يا بتوني و كابلهاي مخابراتي و نگهدارنده هاي آن و ساير تجهيزات جانبي استفاده مي شود. همان طور كه مي دانيد يكي از مواد تشكيل دهنده كابلها مس است كه قيمت آن گران مي باشد، لذا از مصرف كابل در اين نوه شبكه ها از جنبه صرف هزينه هاي اقتصادي ايجاد محدوديت مي نمايد.

از طرف ديگر ، شبكه هاي خطي نياز به محيط انتقال مناسب اعم از خطوط دو سيمه، چهار سيمه و كابلهاي كواكسيال دارند اين نوع خطوط انتقال بايد همچون يك لوله عمل كنند، بدين معني كه هر آنچه به آنها وارد مي شود بدون كوچكترين تغييري از آنها خارج مي گردد، اما در فواصل طولاني، شبكه هاي خطي متاثر از شرايط بد آب و هوايي و همچنين به دليل داشتن خواص ذاتي ، متاثر از نويز و تداخل مي شوند كه موجب تضعيف و انحراف در سيگنال مورد نظر مي گردد. براي جتناب از اين موارد و به منظور كنترل و يا رفع چنين پديده هاي ناخواسته اي، در مسير شبكه هاي مخابراتي از تكرا كننده ها استفاده مي شود كه استفاده از آنها از جهاتي موجب بهبود در عدم تاثير پذيري از عوامل خارجي مي گردد و از سوي ديگر سبب كاهش نسبت سيگنال به نويز و صرف هزينه هاي اقتصادي مي شود. كه در نهايت مقبوليت ارتباط از طرف مشتركان را باعث ميشود. با توجه به موارد فوق ، شبكه هاي خطي در تامين ارتباطات به تنهايي و در توسعه وت كميل ساير شبكه هاي ارتباطي به صورت تلفيقي استفاده مي شوند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 08 اسفند 1384 [05:38 ]
  شبكه های فيبر نوری
 

شبكه هاي فيبر نوري


يكي ديگر از انواع شبكه هاي خطي ، شبكه هاي فيبر نوري مي باشد كه به دليل سهولت در نصب و نگهداري ، براي ايجاد شبكه هاي ارتباطي بسيار سودمند و مفيد هستند؛ البته به دليل هزينه هاي بسيار بالاي نصب و راه اندازي اوليه، امكان فراگير شدن آن در مدت زمان كوتاه براي كليه مشتركان دهكده جهاني ارتباطات مقدور نيست.

با اين وجود، برخي از كشورها با آينده نگري ، سرمايه گذاري در زمينه طرح و پياده سازي شبكه هاي فيبر نوري را در دستور كار خود قرار داده اند.كمترين ميزان تضعيف ، تاثير پذيري از شرايط محيط خارجي ، نويز و تلفات بر واحد طول و همچنين گستردگي در كارايي ، شبكه هاي فيبر نوري را قابل اعتماد كرده است، به طوري كه در آينده نزديك استفاده همه جانبه از اين نوع شبكه ها را شاهد خواهيم بود.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 13 اسفند 1384 [05:10 ]
  شبكه های راديويی
 

سلام


شبكه هاي راديويي VHF


قبل از جنگ جهاني دوم پديده هاي غير قابل توصيفي در مورد شبكه ها و ارتباطات راديويي در فركانسهاي VHF و پايين تر از آن به دست آمد. در اواخر سال 1930 كشور انگلستان موفق به تعريف و توصيف پديده هاي فوق شد. و بدين ترتيب با تكميل ساختمان سيستمهاي راديویي ، كاربرد شبكه هاي راديويي به جهانيان ارائه شد.

هر چند شبكه هاي قديمي و متداول آن زمان نيازمنديهاي اوليه در برخي از موارد را برآورده مي ساخت اما در مورد تامين ارتباطات دريايي و هوايي ، به علت استفاده از سيم و يا خطوط انتقال ، مثمر ثمر واقع نمي شدند و از طرفي نياز به ارسال اطلاعات در مسيرهاي طولاني ، استفاده از ارتباطات راديويي به صورت عملي را سبب شد و بدين لحاظ شبكه هاي راديوي VHF به دليل ارزاني در قيمت ، سادگي در نصب و ظرفيت محدود به منظور تامين ارتباطات در مناطق كم جمعيت بويژه در مناطق روستايي يا استفاده هاي خاص ، موارد استفاده بسياري پيدا نمودند.

علاوه بر اينها ، هزينه هاي اقتصادي بسيار كم براي طرح و ساخت ، تعمير و نگهداري ، تأمين قطعات يدكي و پرسنل و همچنين قابلیت تلفيق اين نوع شبكه با انواع ديگر شبكه هاي راديويي ، استفاده از آنها را در ايجاد شبكه هاي ارتباطي امروزي ، اصلي تفكيك ناپذير نموده است.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 15 اسفند 1384 [06:00 ]
  شبكه هاي مايكروويو
 

سلام

شبكه های مايكروويو


شبكه های خط ديد مستقيم (L.O.S)


اينگونه شبكه ها از فركانسهاي راديويي و فضاي آزاد براي انتقال سيگنالهاي مخابراتي استفاده مي كنند. در طراحي اين نوع شبكه ها در حالت منفرد (يعني جهت تأمين ارتباط بين دو سايت مفروض) سعي طراحان در افزايش حداكثر مسافت بين دو سايت و كاهش توان ارسالي تا حد ممكن و كاهش هزينه هاي ساخت و توليد بوده است. البته در عمل به علت محدويت فركانس راديويي و محدوديت شرايط اقليمي با توجه به فناوري طرح و ساخت اين گونه شبكه ها ، محدوديت مسافت امري اجتناب ناپذير شده است. بطوري كه در پياده سازي و اجراي اين گونه شبكه ها به منظور افزايش مسافت، نياز به تكرار كننده ها مشهود است.

استفاده از تكرار كننده ها علاوه بر تحميل هزينه هاي اقتصادي باعث كاهش نسبت سيگنال به نويز مي شود كه اين مساله در شبكه هاي مخابراتي بي سيم ممكن است سبب تضعيف و در نهايت ايجاد خطا در سيگنال و يا حذف سيگنال ارسالي گردد. به طوري كه در انواعي از اين شبكه هاي مخابراتي ، از سيستمهايي نظير بازسازنده ها و پردازشگرهاي تصحيح خطايي سيگنال به منظور تصحيح خطا و يا كاهش تاثير خطا و در نهايت حذف سيگنالهاي خطا استفاده مي شود، بدين جهت كه احتمال و ايجاد گسترش خطا تا نهايت درجه كاهش و يا به حد صفر برسد.

از مزايي اين نوع شبكه ها در مقايسه با شبكه هاي مذكور قبلي، ظرفيت بيشتر، سادگي در طرح و ساخت، سرعت در نصب و راه اندازي و كاربرد ويژه در نواحي غير هموار و داراي شرايط جوي خاص مي باشد. همچنين اين گونه شبكه ها امكان تلفيق با شبكه هاي چند مسيره (لانه زنبوري) را دارند، با بهره مندي از اين روش، محدوديت ظرفيت كه مشتمل بر محدوديت دسترسي (محدوديت در تعداد مشتركان و استفاده كنندگان) و محدوديت در انتقال اطلاعات مي باشد تا ميزان قابل توجهي مرتفع مي شود. لذا به همين دليل است كه در تامين شبكه هاي مخابراتي بين شهري در كشور ما، از اين گونه شبكه ها استفاده مي گردد.

شبكه هاي تروپو (T.S)


اين شبكه ها نوعي ايجاد ارتباط بين دو نقطه از سطح زمين را كه بر اثر منعكس شدن دسته اي از انرژي متمركز شده از طبقه متلاطم و تروپوسفر حاصل مي شود تامين مي كنند. تجارب حاصل از ارتباطات تروپو را مي توان مربوط به سال 1933 دانست كه به كمك فرستنده هاي راديويي 500 مگا هرتزي انتشار امواج ماوراي محدوده L.O.S حاصل شد.

جنگ دوم جهاني موجب توسعه سريع شبكه هاي مايكروویوي گرديد، به طوري كه پس از ساخت اين شبكه ها در اين جنگ، شبكه هاي پخش راديويي FM و تلويزيون مشغول انجام آزمايشهايي براي دريافت سيگنال از فواصل دورتر از L.O.S شدند. در سال 1952شركت تلفن بل شروع به تحقيقاتي در زمينه سيستم عملي ماوراي سيستم L.O.S نمود. در سال 1955 صنايع الكترونيكي و نيروي هوايي آمريكا، به طور مشترك پروژه اي را در زمينه شبكه هاي ارتباطي آغاز نمودند كه به نام شبكه پل والت (Polevalt) ناميده مي شد. همين امر موجب گرديد كه نيروي هوايي آمريكا موفق به تهيه سيستمي شود كه تنها به بخشي از ايستگاههاي مورد نياز جهت عمليات L.O.S احتياج باشد.

اين شبكه، ارتباطي به منظور اعلام خطر اوليه در مدار شمالي مورد استفاده واقع مي شد و از آنجائي كه اين شبكه مورد تاكيد مقامات ذيصلاح قرار گرفت، بعدها گسترش يافت و امروزه شبكه ارتباطات تروپو به عنوان فيلتر استاندارد فضايي بين شبكه ارتباطي L.O.S و شبكه هاي ارتباطي ماهواره اي شده است.

از مزاياي شبكه هاي تروپو ، ظرفيت قابل توجه انتقال سيگنال و ارسال سيگنال به فاصله هاي بسيار دو و قابليت تلفيق آن با انواع ديگر شبكه هاي ارتباطي است.

معايب اين گونه شبكه ها تاثير پذيري سريع آنها از شرايط آب و هوایي و تغيير پذيری كيفيت ارتباط با زمان به طور مداوم مي باشد؛ چرا كه با تغيير زمان در طي شبانه روز، تا حدودي لايه تروپوسفر يك جو كه واسطه انتقال اطلاعات دو نقطه فرضي است، تغيير عرض مي دهد و بدين ترتيب محاسبات تعيين زاويه تابش تغيير مي نمايد و در نتيجه زاويه بازتابش سيگنال به نقطه ثانوي نيز دستخوش تغيير مي شود.
لذا اين گونه شبكه ها به علت نداشتن قابلت تامين مقبوليت كيفيت در كليه زمانها ، بيشتر در شبكه هاي ويژه و در كاربري هاي خاص (همچون شبكه هاي نظامي) استفاده مي شوند.

موفق باشید

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 16 اسفند 1384 [06:15 ]
  شبكه های ماهواره ای (S.N)
 

سلام

شبكه های ماهواره ای (S.N)

رشد فزاينده مخابرات و تبديل آن به يك وسيله ضروري جهت تامين ارتباطات و تراكم ترافيك فوق العاده زياد در شبكه هاي مخابراتي كه به عدم اتلاف وقت در ارسال و دريافت نياز داشت و همچنين لزوم انتقال اطلاعات به طور همزمان كه حتي در بعضي از موارد اجتناب از تاخير را عملا غیر ممكن مي ساخت و نيز ضعف و محدوديت شبكه ها و سيستم هاي مخابراتي و مشكلاتي نظير نبودن شبكه هاي ارتباطي در دو سوي اقيانوسها و در برخي از موارد نيز هزينه بالاي تامين ارتباط بين دو نقطه بسيار دور از هم، امكان تامين را امري محال مي نمود.

تصویر


اين مساله دانشمندان و طراحان شبكه هاي مخابراتي را بدین سو رهنمون ساخت كه شبكه مخابراتي ويژه اي با حداقل محدوديت براي پوشش حداكثر موقعيت جغرافيايي ارائه دهند تا ضمن برخورداري از مخابراتي پويا با گستره جهاني ، مرزهاي جغرافيايي را در نوردد و دهكده جهاني ارتباطات را پايه گذاري نمايد. براي نيل بدين هدف، طرح شبكه هاي مخابرات ماهواره اي ارائه شد.

همان طوري كه مي دانيد ماهواره ها پوشش 100 درصد جغرافيايي را تامين مي نمايد و سرعت پوشش مناطق روستايي و صعب العبور را در كمترين زمان امكان پذير مي سازند و اين شبكه ها چه از نظر اقتصادي و چه از نظر كيفيت، برتري كاملي نبت به شبكه هاب زميني دارند. به عنوان مثال با توجه به اينكه اندونز ي كشوري با بيش از 13 هزار جزيره است كه در برخي از موارد بعضي از جزاير آن تا 700 كيلومتر از يكديگر فاصله دارند، بنابراين تنها از فضا مي توان آن را يكپارچه ديد.

تصویر


افزايش روز افزون تعداد ماهواره هاي مخابراتي و نيز انواع سرويسهاي استفاده كننده آن، مساله محدوديتهاي طيف فركانسي و ظرفيت ثابت مدار فضايي را مطرح كرده است؛ بدين معني كه با گذشت زمان، كسب توافق جهت كاربرد فركانسها و موقعيتهاي مداري مطلوب براي ماهواره هاي جديد، بدون برنامه ريزي براي آينده مشكلتر شده است. به همين منظور سازمان جهاني مخابرات در سال 1979 ميلادي تصميم گرفت كه براي تضمين عملي دسترسي برابر به مدار ثابت فضايي و فركانسهاي مختص سرويسهاي فضايي براي همه كشورها ، ضوابط و قانين جدي و اجتناب ناپذيري اجرا كند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 18 اسفند 1384 [06:47 ]
  مزاياي مهم شبكه هاي ماهواره اي
 

مزيتهاي تكنيكي و اقتصادي شبكه هاي ماهواره اي اهميت اين سرويس جديد در شبكه هاي مخابراتي روشن مي سازد كه در اينجا به سه مورد بارز آن اشاره مي شود:

1) كيفيت صدايي كه از ماهواره پخش مي شود، در حد ديسكهاي فشرده مغناطيسي است در حال حاضر بالاترين درجه كيفيت در پخش صدا را دارست.
2) با يك فرستنده ماهواره اي در حدود چند صد وات، مي توان پوشش كامل راديويي در منطقه جغرافيايي وسيعي را تامين نمود.
3) امكان فشرده سازي صدا و تصوير، استفاده بهينه از طيف فركانسي به همراه توان ارسالي و امكان ارائه صدا و تصوير با كيفيت به مراتب بهتر.

به هر حال با تمامي مزايا و كاربردهاي گسترده شبكه هاي راديويي، نكته حائز اهميت اين معايبي پرهيز ناپذير، نظير تاثير پذيري كيفيت ارتباط از شرايط بد آب و هوايي باشند؛ چرا كه محيط انتقال آنها به طور ذاتي از شرايط جوي، تاثير پذيرند. امروزه دانشمندان و طراحان شبكه هاي ارتباطي اميدوارند كه بتوانند شبكه هايي با كيفيت ايده آل را به دهكده جهاني ارتباطات ارائه دهند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 05 فروردین 1385 [23:15 ]
  شبکه های مخابراتی
 

سلام

بحث فوق پس از جمعبندی و ویرایش در صفحه ای با عنوان شبکه‌های مخابراتی ایجاد شد.

  امتیاز: 0.00