منو
 صفحه های تصادفی
عکاسی از دید فنی
دارکوب بلوطی
احتجاج امام صادق با محمد بن عبدالله بن حسن
روابط ایران و عثمانی در عهد نادر
Tungsten
روانشناسی تمهای موسیقی
نمونه برداری
لامپ دو قطبی
جاودانگی دین اسلام
ایل قاجار پیش از کسب قدرت
 کاربر Online
239 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  پنج شنبه 27 بهمن 1384 [09:42 ]
  عکسبرداری ونوس اکپرس از زمین
 

کاوشگر اروپایی سیاره زهره که دو هفته قبل از پایگاه فضایی "بایکونور" روسیه به سوی این سیاره پرتاب شده بود در مسیر خود به سوی "زهره" تصاویر جالبی از کره زمین تهیه کرده است.


به گزارش پایگاه اینترنتی "بی‌بی‌سی‌نیوز"، در عکسهای جدید کاوشگر فضایی "ونوس اکسپرس"، کره زمین که تحت تاثیر نور خورشید و بازتابش نور ماه دارای درخشش زیبایی شده، به چشم می‌خورد. این تصاویر در روز ‪ ۲۳‬نوامبر و از فاصله ‪ ۳/۵‬میلیون کیلومتری کره زمین تهیه شده و مسئولان سازمان فضایی اروپا هدف از این عکسبرداری‌ها را آزمایش تجهیزات علمی "ونوس اکسپرس" اعلام کرده‌اند.

به گفته "پیر رروسارت" یکی از محققان حاضر در طرح "ونوس اکسپرس"، عکسهای جدید با یکی از دوربین‌های کاوشگر سیاره "زهره" تهیه شده که قادر است در طیفهای نور فرابنفش، نور مریی و همچنین مادون قرمز عکسبرداری کند و تصاویر جدید گرفته شده از کره زمین در کنار تصاویر مشابهی که این فضاپیما در آینده از سیاره زهره خواهد گرفت، مرجع قابل توجهی برای مقایسه این دو سیاره همسایه محسوب خواهند شد.

سیاره "زهره" دومین سیاره منظومه شمسی و نزدیکترین سیاره به کره زمین است. جرم و ابعاد این سیاره مشابه کره زمین بوده و از مواد اولیه مشابه مواد اولیه کره زمین، ساخته شده است، اما "زهره" از بقیه جهات هیچ شباهتی به کره زمین ندارد و یک جهنم واقعی است. دمای سطح این سیاره به ‪ ۴۶۰‬درجه سانتی‌گراد می‌رسد و دارای چنان جو غلیظی از جنس دی‌اکسید کربن و بخار اسید سولفوریک است که فشار جو در سطح آن ‪ ۹۰‬برابر فشار جو در سطح زمین و یا به عبارتی مشابه فشار آب در عمق یک کیلومتری اقیانوسهای زمینی است.

کاوشگر "ونوس اکسپرس" سازمان فضایی اروپا با برخورداری از تجهیزات پیشرفته برای نخستین بار به بررسی سرتاسری جو این سیاره خواهد پرداخت تا دلیل بوجود آمدن آب و هوای بسیار خشن سیاره "زهره" مشخص شود. ابرهای ضخیم و براق سیاره "زهره" بخش بزرگی از نور خورشید را بازتایش کرده و این سیاره باوجود نزدیکتر بودن به خورشید، در مقایسه با زمین گرمای کمتری را از خورشید جذب می‌کند. با این وجود، همان انرژی اندک خورشیدی جذب شده به این سیاره، درون جو ضخیم آن که ‪ ۹۶‬درصد دی‌اکسیدکربن است گرفتار شده و با شکل‌گیری یک پدیده گلخانه‌ای شدید و از طرف دیگر فعالیتهای آتش‌فشانی گسترده، دمای این سیاره به شدت بالا می‌رود و به حدود ‪ ۴۶۰‬درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا پیش از این یک کاوشگر فضایی به نام "ماژلان" را به منظور نقشه برداری از سطح "زهره" پرتاب کرده بود که تصاویر تهیه شده در آن ماموریت فضایی نشان‌دهنده جریانهای آتش‌فشانی شدید در سطح این سیاره است. کاوشگر ‪ ۲۶۵‬میلیون دلاری "ونوس اکسپرس" سازمان فضایی اروپا به مدت ‪۵۰۰‬ روز زمینی و یا دو روز زهره، در مدار این سیاره به تحقیق خواهد پرداخت.

  امتیاز: 0.00