منو
 صفحه های تصادفی
دودی کردن
تئوریها و دیدگاه ها در باب معنا شناسی
انتقال ژن در باکتریها
جنایات روس ها در مشهد
شکستگی ستون فقرات
علم تندرستی
صدرالدین محمد بن عبداللطیف
حوت جنوبی «صورت فلکی»
پیچ‌خوردگی‌ و کشیدگی‌ عضلات و مفاصل
تیره گل صدتومانی
 کاربر Online
471 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  شنبه 08 بهمن 1384 [16:14 ]
  چگونه می توانیم قارچ کشت دهیم؟
 

کشت قارچ

آیا هیچوقت از خود پرسیده‌اید که قارچها قبل از اینکه در بسته‌های مختلف به مشتری برسند، چه مراحلی را طی می‌کنند؟ برای اولین بار فرانسویها شروع به کشت قارچ کردند. آنها کود حیوانی را به ارتفاع 1 تا 1.5 متری روی سکوهای سیمانی می‌ریختند و آب می‌دادند. عمل تخمیر توسط میکروارگانیسمها آغاز می‌شد و سپس شروع به همزدن این کود می‌کردند تا تخمیر در همه جا انجام شود. آنگاه بذر را در آن می‌ریختند. امروزه این ماده به صورت مصنوعی تهیه می‌شود و بعد بذر را در آن می‌ریزند.

فرمول تهیه

  • ساقه گندم 250 کیلوگرم
  • سبوس گندم 25 کیلوگرم
  • سولفات آمونیم 4 کیلوگرم
  • اوره 3 کیلوگرم

به این مواد آب اضافه می‌کنند و آنها را روی سکو می‌گذارند، آب را آنقدر زیاد می‌کنند تا محلول حاصل کاملا اشباع شود. بعد از گذشت 5 روز مخلوط را زیر و رو می‌کنند روزهای دهم ، چهاردهم ، هجدهم ، بیست و دوم و بیست و ششم هم این کار را می‌کنند. پس از گذشت یک ماده ، ماده‌ای به رنگ سیاه یا قهوه‌ای بوجود می‌آید که به آن کمپوست می‌گویند.

تصویر


در مرحله بعدی بذرها کاشته می شوند. به این ترتیب که گندم را پس از جوشانیدن داخل بطری مخصوصی می‌ریزند و اتوکلاو می‌کنند. بعد میسیلیوم خالص را در آن وارد می‌کنند. سپس آنها را به اتاق کشت منتقل می‌کنند. دو عامل حرارت و رطوبت در اتاق کشت حائز اهمیت می‌باشند. بعد روی کمپوست بذر می‌پاشند. برای آنکه سطح میسلیوم در مقابل عوامل محیطی مقاوم باشد، روی بذرها خاک می‌ریزند. خاک هم باید ماسه‌ای باشد تا خلل و فرج زیاد آن موجب تسهیل عبور هوا از آن گردد. به این لایه خاک ، استریل یا بایر می‌گویند.

پس از یک ماه ، تکمه‌های قارچ روی خاک ظاهر می‌شوند. سپس پایه‌ها پدیدار می‌شوند. تا یک ماه می‌توان هر روز از آنها برداشت کرد. محصول اولیه درشت است و به تدریج اندازه قارچهای بعدی کوچکتر می‌شود. قارچهای کوچک در قوطیهای در بسته به بازار عرضه می‌شوند.



  امتیاز: 0.00