منو
 صفحه های تصادفی
ماهی دندان نیش
وصایای امام باقر علیه السلام
پرورش دهنده گیاهان دارویی
جواب درس حسابداری صنعتی
بیماری کرم‌ نواری
ارتباط و برخورد با مخالفین و دشمنان
پروتئین لپتین
نیروی مقاومت محیط
شرکت ماشینهای اداری الیوتی
آثار فارابی
 کاربر Online
266 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 06 بهمن 1384 [13:09 ]
  ساختمان راکتور
 


img/daneshnameh_up/3/32/reactor_1.jpg

img/daneshnameh_up/7/70/reactor_2.jpg

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  شنبه 08 بهمن 1384 [14:44 ]
  > ساختمان راکتور
 

با سلام

دوستان در لینک زیر مطالب جالبی در ارتباط با ساختمان راکتورها آمده است.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 09 اردیبهشت 1385 [06:55 ]
  ساختمان راکتور
 

img/daneshnameh_up/4/42/water_reactor.JPG


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  یکشنبه 29 مرداد 1385 [15:03 ]
  انواع رآکتورها از نظر سرعت عمل
 

رآکتورها از لحاظ سرعت عمل شان به دو دسته تقسیم مى شوند:

۱- رآکتورهاى گرمایى: که سرعت کمى دارند و فرآیند شکافت و تولید گرما در آنها به آرامى انجام مى شود. اکثر این رآکتورها استفاده صلح آمیز دارند.

۲- رآکتورهاى سریع: هدف اصلى این رآکتورها تولید سوخت لازم براى سلاحهاى هسته اى است. پلوتونیوم و اورانیوم ۲۳۵ از محصولات این رآکتورها هستند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 04 شهریور 1385 [12:44 ]
  راکتور همان دیگ بمب نیست؟
 

با سلام

راکتور با دیگ بمب چه تفاوتی دارد؟
آیا دیگ بمب مثل راکتور عمل نمیکند؟
حداقل که مکانیزم چرخه سوختشان شبیه است نه؟

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 08 مهر 1385 [06:15 ]
  راکتور شکافت
 

  • رآکتورهاى شکافت
در اثر شکافت هسته هاى سنگین مثل اورانیوم و تبدیل آن به هسته هاى سبک تر و اشعه آلفا یا بتا و نوترون، مقدارى انرژى جنبشى هم آزاد مى شود. اگر جرم محصولات شکافت را از جرم ماده اولیه کم کنیم مقدار ناچیزى باقى مى ماند. این مقدار ناچیز طبق معادله معروف اینشتین E=mc2 تبدیل به انرژى جنبشى مى شود. گرماى تولید شده توسط شکافت، در قلب رآکتور توسط میله هایى کنترل مى شود. نوترون ها تحریک کننده شکافت هستند.

تصویر


با قرار دادن جذب کننده هاى نوترونى بین اورانیوم مى توان میزان فرآیند شکافت و سرعت آن و در نتیجه شدت گرماى تولید شده را کنترل کرد. گرماى حاصل توسط آب به بیرون از رآکتور منتقل مى شود. دماى آب درون چرخه تحت فشار، گاهى به چندین برابر نقطه جوش مى رسد. در بیرون از رآکتور این گرما آب موجود در منبع دیگر را بخار مى کند و بخار آب تولید شده، با انرژى زیادى که دارد، توربین هاى بخار را به حرکت درمى آورد و برق تولید مى شود.
  • قلب رآکتور

فرآیند شکافت معمولاً نوترون هاى سریع تولید مى کند. اما براى اینکه یک هسته اورانیوم شکافته شود، به یک نوترون کند نیاز است. براى این کار از کندکننده هاى نوترونى استفاده مى شود. گرافیت و آب سنگین، توان این کار را دارند.
  • واکنش زنجیرى

یک نوترون کند، اورانیوم را مى شکافد حاصل علاوه بر هسته هاى کوچک تر تعدادى نوترون است که خود هسته هاى اورانیوم دیگر را مى شکافد. به این فرآیند واکنش زنجیره اى مى گویند که اساس کار رآکتور است.

تصویر


  • نخستین رآکتورهاى هسته اى
فرمى و زیلارد نخستین کسانى بودند که توانستند یک واکنش زنجیره اى کامل را در یک رآکتور هسته اى انجام دهند. آنها در دهه ۱۹۴۰ که بر روى پروژه ساخت بمب هسته اى براى ایالات متحده (منهتن) کار مى کردند، در دانشگاه شیکاگو و در آزمایشگاه شان این کار را انجام دادند. اما در سال ۱۹۵۵ که ایده اقتصادى شدن انرژى هسته اى رواج یافت، آنها این کشف را در اداره اختراعات و اکتشافات ایالات متحده ثبت کردند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 08 مهر 1385 [10:19 ]
  راکتور همجوشی هسته‌ای
 

نخستین آزمایش موفقیت‌آمیز خود را در راکتور آزمایشی گداخت هسته‌ای این کشور انجام دادند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، خبرگزاری دولتی `شین هوا` چین با اعلام این خبر از انتشار ماهیت آزمایش هسته‌ای صورت گرفته و جزییات مربوط به نتایج آن خودداری کرد و تنها بیان داشت این آزمایش در تاسیسات گداخت هسته‌ای موسوم به `توکاماک` در شهر `هیفی` مرکز ایالت `آنهوی` در شرق این کشور انجام گرفته است.

تصویر

تاسیسات گداخت هسته‌ای `توکاماک` در واقع نمونه کوچکتر راکتور آزمایشی گرمایی-هسته‌ای بین‌المللی (‪ (ITER‬است که به زودی کار ساخت آن در جنوب کشور فرانسه آغاز شده و زمان آغاز فعالیت آن حدود ‪ ۱۰‬سال دیگر خواهد بود. گداخت هسته‌ای یا `فیوژن` فناوری متفاوت با فناوری‌های هسته‌ای فعلی است که در آن به جای شکست هسته اتمهای سنگین و تولید انرژی، هسته اتمهای سبک به یکدیگر جوش خورده، اتمهای سنگین‌تر تولید شده و انرژی آزاد می‌شود.

تصویر


گداخت هسته‌ای که در حقیقت سرچشمه انرژی ستارگان از جمله خورشید محسوب می‌شود، هیچ گونه گاز آلاینده و گلخانه‌ای تولید نمی‌کند و پس‌ماندهای آن در مقایسه دارای سطح پایین‌تری از مواد رادیواکتیو است. دانشمندان امیدوارند این فناوری در نهایت سبب پیدایش یک منبع انرژی ارزان، ایمن، پاک و پایان‌ناپذیر شده و وابستگی انسان به سوختهای فسیلی و انرژی هسته‌ای فعلی را پایان دهد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  پنج شنبه 13 مهر 1385 [13:43 ]
  سقف راکتورها
 

سلام ممنون میشم اگه به سوالم پاسخ بدین
ایا دلیل خاصی داره که سقف راکتور های هسته ای طاقدیسی شکله؟rolleyes
ممنونrazz
موفق باشید

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 15 مهر 1385 [10:44 ]
  ساختمان راکتور
 

این بیشتر بخاطر استحکام بیشتر ساختمان راکتور می باشد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 27 مهر 1385 [07:28 ]
  خورشید مصنوعی
 

شماری از کشورهای جهان در مذاکرات خود در چین درباره اجرای طرح موسوم به `خورشید مصنوعی` که در نوع خود در جهان بی‌سابقه محسوب می‌شود، به توافق رسیدند. خبرگزاری ` شین هوا ` گزارش داد که این توافق در اجلاس بین‌المللی `گداخت انرژی در قرن ‪ `۲۱‬در شهر `چنگدو` در جنوب غرب چین حاصل شد.

بنا به این گزارش ، اتحادیه اروپا ، آمریکا ، چین ، کره جنوبی ، روسیه ، ژاپن و هند قرار است رسما این طرح را اجرا کنند. اتحادیه اروپا و شش کشور یاد شده با آغاز اجرای این طرح در ماه آینده میلادی به توافق رسیده‌اند. هدف از این طرح ایجاد شرایطی برای خورشید است که در جریان آن کنش‌های گداخت هسته‌ای نیز امکان پذیر باشد که از این فرایند دانشمندان به عنوان پدیده `خورشید مصنوعی` نام می‌برند.

دانشمندان گفته‌اند که خواست بشر کنترل انرژی گداخت هسته‌ای است که با اجرای این طرح محقق خواهد شد. برای اجرای این طرح یک راکتور گداخت هسته‌ای ظرف یک دهه و با ارزش ‪۱۰‬ میلیارد یورو در فرانسه ساخته خواهد شد. انسان در صورت گداخت هسته‌ای کنترل شده موفق به استفاده بهینه از انرژی و دستیابی به انرژی پاک و صرفه جویی در مصرف انرژی‌های فسیلی همچون نفت و ذغال سنگ خواهد شد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  چهارشنبه 09 خرداد 1386 [13:54 ]
  ساختمان راکتور
 

تصویر


  امتیاز: 0.00