علم هیئت امروز تعداد نه سیاره (عطارد ، زهره ، زمین ، مریخ ، مشتری ، زحل ،اورانوس ، نپتون و پلوتون) برای خورشید قائل است.این نه سیاره علاوه بر اینکه هر یک به دور خود میگردند، در مدارهای خاصی دور خورشید میچرخند. مدت گردش و سرعت آنها به ترتیب زیر است:
نام سیاره
مدت
سرعت گردش به دور خورشید
عطارد
88 روز
47.5 کیلومتر
زهره
224 روز و 16 ساعت
34.8 کیلومتر
زمین
365 روز و 6 ساعت تقریبا
29.6 کیلومتر
مریخ
یک سال و 313 روز ما
26 کیلومتر
مشتری
11 سال و 315 روز ما
13 کیلومتر
زحل
29.5 سال ما
9.5 کیلومتر
اورانوس
84 سال و 7 روز ما
6700 متر
نپتون
164 سال و 280 روز ما
5400متر
پلوتون
249 سال ما
4700متر
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
سلام
در اثر گردش زمین به دور خورشید (حرکت انتقالی) ، منظره آسمان در تغییر است. گوئی که ما در یک چرخ فلک نشسته ایم و در طی حرکت ، کل فضای بیرون از چرخ را بتدریج می بینیم و تمام این مناظر ، بعد از یک سال دوباره تکرار می شوند، در صورتیکه قبل از حرکت، دیدن یکباره مناظر بیرون، ممکن نبود. از دیدگاهی فضائی، جائی که حتی نشانی از جو زمین نیز نباشد، یک ناظر قادر خواهد بود که ستارگان را در تمام جهات آسمان، در یک آن مشاهده کند. ولی در زمین، صورتهای فلکی تابستان تا شبهای زمستان دیده می شوند و صورتهای فلکی پائیز تا شبهای بهار و بالعکس.
بشر مدتهای مدیدی فکر می کرد که خورشید به دور زمین در گردش است. آنها مسیر حرکت ظاهر خورشید نسبت به ستارگان را در طی یک سال ، به دوازده بخش تقسیم می کردند و به هر بخش، صورت فلکی معینی را (که در آن قسمت آسمان دیده می شود) منسوب می ساختند و بدین طریق بود که تقویم ساخته شد. این صورتهای فلکی ، اکثرا اسامی حیوانات را دارند و برج نامیده می شوند و مسیر حرکت ظاهر خورشید در میان ستارگان به دایره کسوف و خسوف یا دایرة البروج مشهور است.
اسامی دوازه برج به ترتیب عبارتند از: حمل ، ثور ، جوزا ، سرطان ، اسد ، سنبله ، میزان ، عقرب ، قوس ، جدی ، دلو ، حوت ، که همان ترتیب ماههای ایرانی را دارند.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!