منو
 صفحه های تصادفی
چرا برای ذوب یخ نمک می ریزند؟
نوترکیبی سبب ترمیم DNA می شود
نقش والدین در تربیت
تکنیک سیستم یکپارچه
خزندگان غول پیکر
اکسیژن محلول در آب
عکرمه بن ابی جهل
آپوفیلیت
شیمی فضایی
نمایشگر هفت قسمتی
 کاربر Online
721 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  دوشنبه 03 بهمن 1384 [05:57 ]
  بحث هفتگی: مشاوره ژنتیک برای ازدواج با خویشان
 

دوستان سلام

  • مشاوره ژنتیک برای ازدواج با خویشان نزدیک به چه منظوری هست؟
  • این مشاوره چقدر ضرورت دارد؟
  • آنهایی که اهمیت نمیدهند چه عواقبی در انتظارشان هست؟
  • آیا آشنایی فرزندان و دانش آموزان با این مسله ضرورت بزرگی هست؟

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  دوشنبه 03 بهمن 1384 [06:13 ]
  > بحث هفتگی: مشاوره ژنتیک برای ازدواج با خویشان
 


آیا ازدواج امام علی علیه‌السلام با حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیه خویشاوندی نبود پس مشاوره ژنتیک هم انجام دادند یا ... ؟؟؟

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  دوشنبه 03 بهمن 1384 [06:16 ]
  > بحث هفتگی: مشاوره ژنتیک برای ازدواج با خویشان
 


  • بطور کلی ازدواج بی خطر دنیا سراغ نداریم. ازدواج هر فرد با هر فرد غریبه ای احتمال خطری حدود 2 تا3 درصد دارد.

  • ازدواج با خویشاوندان بر حسب درجه خویشاوندی متفاوت است. ازدواج خویشاوندان درجه یک (ازدواج برادر و خواهر ما و یا ازدواج پدر و مادر با فرزند) و ازدواج درجه دو (ازدواج دایی با خواهر زاده) که این دو گروه در اکثر ادیان حرام است. ثابت شده است که به دلیل تشابه ژنی زیاد خطر تولد فرزند مبتلا به ناهنجاری ها و عقب ماندگی ذهنی خیلی زیاد است.

  • خویشاوندان درجه سه (پسر عمو- دختر عمو و دختر خاله- پسر خاله) که به فراوانی با هم ازدواج می کنند که مورد نویسنده هم چنین است، مانع خاصی وجود ندارد به شرط آنکه در شجره فامیلی و خویشاوندان نزدیک دو طرف بیماری شناخته شده ژنتیکی یا عقب ماندگی ذهنی یا ناهنجاریهای عمده وجود نداشته باشد.

بهر حال گر چه اکثر متخصصین ژنتیک برای ازدواج خویشاوندان درجه یه به بالا مانعی نمیبینند ولی در صورت امکان ، بهتر است قبل از ازدواج با مشاوره ژنتیک، مشورت شود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  سه شنبه 04 بهمن 1384 [08:44 ]
  > بحث هفتگی: مشاوره ژنتیک برای ازدواج با خویشان
 

ازدواج های فامیلی ، عامل مهم تولد کودکان معلول


اختلالات ژنتیکی ناشی از ازدواج های فامیلی مهمترین دلیل تولد کودکان معلول است که این مساله با افزایش آمار ازدواج های فامیلی و عدم مراجعه به مراکز مشاوره ژنتیک ، چشمگیر تر شده است . بدنبال ازدواج های خویشاوندی ، شیوع بیماری های تالاسمی، حاملگی در سنین بالا ، کمبود امکانات و برنامه های مناسب بهداشت عمومی و عدم آگاهی مردم در خصوص احتمال پیشگیری از بیماری ها و ناتوانی های ژنتیکی و مادرزادی از جمله دلایل عمده بروز معلولیت به شمار می آید .

بر اساس آمارهای جهانی 3 تا 4 درصد مرگ و میر نوزادان به دلیل اختلالات ژنتیکی رخ می دهد ،حتی در دورترین ازدواج های فامیلی نیز5 تا 6 درصد احتمال تولد کودک معلول در خانواده وجود دارد که این ر یسک خطر در ازدواج های فامیلی نزدیک علاوه بر افزایش 12 درصدی با احتمال تکرار معلولیت در فرزندان بعدی خانواده نیز همراه است اما با این حال حق انتخاب با زوجین است و در برخی موارد نیز دیده می شود که والدین عیرغم توصیه مشاوران به جای بازداشتن فرزندان از ازدواج با یکدیگر ، بدون در نظر گرفتن عواقب کار آنها را به ازدواج با یکدیگر نیز ترغیب می کنند.احتمال تولد کودک معلول در ازدواج های فامیلی 2 تا 3 برابر ازدواج های معمولی است و این اهمیت انجام آزمایشات ژنتیکی را روشن می سازد .

طبق برآوردهای انجام شده ، هزینه نگهداری یک معلول در مراکز نگهداری معلولین جدا از مسائل آموزشی و درمانی آنها سالانه 12 میلیون ریال است ، در حالیکه هزینه مشاوره ژنتیک برای یک پرونده 2 هزار و 800 تومان و در صورت نیاز به انجام آزمایشات اولیه تا 20 هزار تومان برآورد می شود که اختلاف فاحشی بین این ارقام وجود دارد و هرفردی با یک حساب سرانگشتی هم می تواند درک کند که کدام روش بیشتر به نفع خود و خانواده اش خواهد بود .

با توجه به همه اینها پیشگیری همیشه بهترین راه است.

Mehr News Agency


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  دوشنبه 10 بهمن 1384 [20:02 ]
  > بحث هفتگی: مشاوره ژنتیک برای ازدواج با خویشان
 

هدف از مشاوره ژنتیکی ، ارائه اطلاعات و حمایت از خانواده‌های در معرض خطر داشتن اختلالات ژنتیکی یا خانواده‌هایی که هم اکنون دارای اعضای مبتلا به نقایص مادرزادی یا اختلالات ژنتیکی می‌باشند، است. ژنتیک بالینی با تشخیص و اداره جنبه‌های طبی ، اجتماعی و روان شناختی بیماریهای ارثی سروکار دارد. همانند سایر حوزه‌های طب ، گذاشتن تشخیص صحیح و فراهم سازی درمان مناسب که باید شامل کمک به فرد مبتلا و اعضای خانواده او ، جهت درک ماهیت و پیامدهای اختلال باشد، ضروری است. به هر حال وقتی شک به ارثی بودن یک اختلال وجود دارد، بعد دیگری هم به آن اضافه می‌شود، نیاز به اطلاع دهی به سایر اعضای خانواده در مورد خطر برای آنها و شیوه‌های موجود برای تغییر دادن این مخاطرات.

همان گونه که خصوصیت منحصر به فرد بیماری ژنتیکی ، تمایل آن به عود در داخل خانواده‌هاست، جنبه منحصر به فرد مشاوره ژنتیکی ، تمرکز آن نه تنها بر بیمار اولیه ، بلکه بر اعضای خانواده بیمار ، هم در حال حاضر و هم در آینده می‌باشد. مشاوره ژنتیکی که از فعالیتهای محوری در ژنتیک پزشکی است، نه تنها با اطلاع دهی به بیمار و خانواده‌اش ، بلکه با ایجاد مشاوره جهت‌دار از نظر روان شناسی برای کمک به سازگار شدن افراد و تطابق با تاثیرات اختلال در خانواده سروکار دارد.

استانداردهای تعیین شده مراقبت پزشکی مستلزم آن هستند که ارائه دهندگان خدمات ژنتیکی شرح حالی بدست آورند که شامل اطلاعات خانوادگی و نژادی باشد. در مورد مخاطرات ژنتیکی بیماران و اعضای خانواده‌شان به آنها توصیه‌های لازم را ارائه کنند. آزمایش ژنتیکی یا تشخیص پیش از تولد ، در صورت لزوم ، پیشنهاد دهند و درمان گوناگون یا راههای اداره و تدبیر جهت کاستن خطر بیماری را ذکر کنند. مشاوره ژنتیکی ، محدود به ارائه اطلاعات و محاسبه خطر بیماری نیست، بلکه نوعی روند ارتباطی است. توانایی تعریف و تعیین موضوعات روانی _ اجتماعی پیچیده مرتبط با نوعی اختلال ژنتیکی در یک خانواده ، نقش مرکزی را در این کار ایفا می‌کند. توجه به این موضوعات ، احتمالا به موثرترین وجه از طریق تماس دوره‌ای با خانواده در طول زمان و با مرتبط شدن موضوعات پزشکی یا اجتماعی با زندگی افراد مبتلا ، انجام می‌شود.



  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  جمعه 21 بهمن 1384 [10:32 ]
  >ضرورت مشاوره ژنتیکی
 

با سلام

با اینکه مشاوره ژنتیکی لازم و ضروری هست. برخی افراد با اینکه در مشاوره ممانعت از ازدواجشان میشود، باز اقدام به وصلت میکنند؟

برای این چنین اشخاص آیا راههای دیگریس برای جلوگیری از مشکلات احتمالی چه کار کنند؟


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  شنبه 22 بهمن 1384 [09:37 ]
  وظایف پزشک در قبال فرد مورد مشاوره
 

با سلام

در این مشاوره ، اطلاعات طبی مستقیم در زمینه ژنتیک در اختیار بیماران و خانواده‌های آنان قرار داده می‌شود. این مشاوره هر زمان که بعید‌ترین احتمال یک اختلال ژنتیکی در خانواده وجود داشته باشد ضروری است.

مثلا شخصی که پدری مبتلا به بیماری کره هانتیگتون دارد ممکن است نگران احتمال ابتلای خود باشد. کره هانتیگتون تابع قوانین توارث مندلی است. لذا کسی که پدر مبتلا دارد 50 درصد ممکن است که خودش هم مبتلا گردد. سن شروع متغیر است.

مشاوره ژنتیک مستلزم وقوف پزشک به سطح پختگی فرد ، تعارضهای انفرادی ، مکانیسمهای دفاعی و ضعفها و قوتهای اوست. مشاور ژنتیک باید آمادگی مدارا با افسردگی ، اضطراب ، خشم و هیجانات پیچیده مربوط به موضوع را داشته باشد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 24 بهمن 1384 [16:59 ]
  مشاوره ژنتیک برای ازدواج با خویشان
 

میشه چند تا از مراکزی که در آنها آزمایش ژنتیک انجام میشه معرفی کنید . البته در سطح تهران
اگه شماره تلفن هم باشه ممنون میشم .

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  چهارشنبه 26 بهمن 1384 [10:55 ]
  ازدواج های فامیلی شایعترین دلیل تولد کودکان نابینا در کشور است
 

ازدواج های فامیلی شایعترین دلیل تولد کودکان نابینا در کشور است. بیماری های ارثی درصد قابل توجهی از علل ابتلا به نابینایی را تشکیل می دهد که با اجتناب از ازدواج های فامیلی و مشاوره ژنتیک می توان از پیدایش بسیاری از آنها پیشگیری کرد.


این بیماری ها طیف وسیعی از عوارض چشمی از قبیل نواقص پلکی ، چپ چشمی ، آب مروارید ، نواقص مردمک ، اشکالات گوناگون در شبکیه و عصب بینایی را شامل می شود که بسیاری از آنها علاج موثری ندارند ، از این رو بهتر است در صورت وجود سابقه بیماری های ارثی در هر کدام از زوجین ، ابتلای یکی از فرزندان به بیماری های چشمی ارثی و یا در صورت اقدام به ازدواج فامیلی ، مشاوره ژنتیک انجام شود چرا که معمولا متخصص بیماریهای ژنتیک میتواند مشخص کند که تا چند درصد احتمال تولد فرزندان مبتلا به بیماری چشمی وجود دارد .

در بعضی موارد اقدامات درمانی کمکی از قبیل عینک ، جراحیهای روی قرنیه ، عدسی ، جراحی روی شبکیه کمکهای موثری در بازگرداندن بینایی به بیمار مبتلا می‌نماید ، اما گذشته از مشکل بودن هر یک از این اعمال جراحی و بی فایده بودن بسیاری از آنها در سنین بالا به دلیل تنبلی عصب چشم ، در بسیاری از موارد نیز به دلیل نوع ضایعه اقدامات درمانی موثر نخواهد بود .

بنابراین بهترین روش در اغلب موارد پیشگیری است و برای پیشگیری از بیماری های ارثی ، تنها راه منطقی اولا خودداری از ازدواج های نامناسب فامیلی و ثانیا جلوگیری از حاملگی مجدد در صورت ابتلای یکی از فرزندان به بیماری ارثی است .

در خانواده مستعد ، انجام مشاوره ژنتیک و عمل کردن به توصیه های مشاور ، راه منطقی برای جلوگیری از به دنیا آمدن کودکان معلول و نابینا است

Mehr News Agency

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  جمعه 28 بهمن 1384 [05:27 ]
  ضرورت انجام مشاوره پزشکی قبل از ازدواج‌
 

وجود ‪ ۱۳‬هزار نوع بیماری ژنتیکی، انجام مشاوره‌های پزشکی قبل از ازدواج‌ را ضروری کرده است.


زوجین دارای نسبت فامیلی باهم، وجود بیماری ژنتیک در خانواده زوجین ، سابقه نازایی ، سقط و مرده زایی از نشانه‌های خانواده‌های در معرض خطر تولد کودکان بیمار هستند و قبل از ازدواج یا تصمیم به بارداری با هدایت مراکزی از جمله بهزیستی، دفترخانه‌های ثبت ازدواج ، مطب‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی می‌توان از شیوع بیماری‌های ژنتیکی و انواع معلولیت‌ها پیشگیری کرد.

درصد شیوع بیماری سندرم داون (مونگولی) درکشور ناشی از ازدواج‌های فامیلی بالا است و بسیاری از کودکان مبتلا به این بیماری به‌رغم صرف هزینه های میلیونی در دهه دوم زندگی فوت می‌کنند. برای پیشگیری از بیماریهای ژنتیکی، باید از تشویق جوانان به ازدواج‌های فامیلی پرهیز کرده و در صورت اصرار ، این ازدواج‌ها باید کنترل شده و پس از طی مراحل آزمایش و مشاوره‌های ژنتیکی باشد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  یکشنبه 14 اسفند 1384 [12:52 ]
  جمع بندی بحث هفتگی: مشاوره ژنتیک در ازدواج
 

با سلام

دوستان بحث مشاوره ژنتیک برای ازدواج با خویشان در لینک زیر جمع بندی شد.


  امتیاز: 0.00