منو
 صفحه های تصادفی
رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی
کاوشگر جوتو
اکیدنه
اسماعیل فرزند امام صادق علیه السلام
لشکرکشی محمود به هند- فتح قیرات و نور
دوره دوم جنگهای ایران و روس
قیام های قبل از ظهور - قیام سمرقند
نفتگیر
دودمان سفیانی و شمایل او
امام رضا علیه السلام و خبر از جنین در رحم
 کاربر Online
1107 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  یکشنبه 02 بهمن 1384 [14:23 ]
  بحث هفتگی: علم شیمی در قرآن
 

سلام

قرآن گنجینه‌ای است سرشار از مسائل و مفاهیم گوناگون که از قدیم الایام توجه بسیاری از اندیشمندان و صاحب نظران را به خود جلب کرده است. درباره اعجاب و اعجاز این کتاب مقدس گفتنی‌های بسیاری گفته‌اند و در مورد قدرت خارق العاده قرآن همین نکته بس که چگونه اعراب بادیه نشین دوره جاهلیت را به ملتی بدل کرد که صلای ایمان و وحدت و تمدن در جهان در دادند.

اگر نظری به آیات قرآن بیفکنیم می‌بینیم که در موارد گوناگون خداوند انسانها را به سیر و گشت و گذار در جهان پیرامون خود فرا می‌خواند. بارها در قرآن آمده است ای انسانها آیا به آسمان نمی‌نگرید؟ آیا به ستارگان نمی‌نگرید؟ به گیاهان؟ به حیوانات؟ و ... . گویاترین بر این مدعا نامهای اشیاء ، حیوانات و صورتهای فلکی است که در سراسر آیات قرآن مشاهده می‌شود.

در این مبحث می خواهیم به مسائل شیمی مطرح شده در قرآن بپردازیم. در سوره فرقان ، آیه 53 می‌خوانیم:

و او کسی است که دو دریا را در کنار هم قرار داد، یکی گوارا و شیرین و دیگری شور و تلخ و در میان آنها برزخی قرار داد تا به هم مخلوط نشوند (گویی هر یک به دیگری می‌گوید) دور باش و نزدیک نیا.

این آیه یکی از مظاهر شگفت انگیز قدرت پروردگار را در جهان آفرینش ترسیم می‌کند. این حائل یا برزخ همان تفاوت درجه غلظت آب شور و شیرین ، به اصطلاح وزن مخصوص آنها است که سبب می‌شود تا مدت مدیدی به هم نیامیزند.

از کاربران محترم دعوت می‌شود با شرکت در بحث هفتگی ، مطالب خود را برای استفاده سایر کاربران در همین صفحه پست کنید.

موفق و پیروز باشید



  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 06 بهمن 1384 [08:46 ]
  >بحث هفتگی: علم شیمی در قرآن
 


آهن


... و آهن را نازل کردیم که در آن نیروی شدید و منافعی برای مردم است. (سوره حدید ، آیه 25)


همانطور که می‌دانیم نیازهای عمده زندگی وابسته به آهن است.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  دوشنبه 10 بهمن 1384 [20:01 ]
  > بحث هفتگی: علم شیمی در قرآن
 

هدایت خداوند در عالم اتمها

می‌دانیم که در یک قطره آب و در یک سر سوزن میلیاردها اتم وجود دارد و اجزای چرخنده هر یک از اتمهای عناصر مختلف که بر گرد هسته مرکزی خود با سرعت می‌چرخند و در هر ثانیه هزاران کیلومتر راه را در یک محیط بسیار کوچکی طی می‌کنند. هیچ وقت از مدار خود خارج نمی‌شوند و با یکدیگر اصطحکاک پیدا نمی‌کنند.

این خود جلوه‌ای است از عنایت و هدایت خداوندی که این مخلوقات را به این ترتیب به حرکت درآورده است.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 12 بهمن 1384 [07:00 ]
  > بحث هفتگی: علم شیمی در قرآن
 

من میترسم فردا بیایید بگویید ریاضیات و منطق فازی و یا مهندسی راه و ساختمان هم در قرآن آمده است ، اگر اینطور که شما میگویید واقعیت داشت خوب بود ، زیرا با خواندن یک کتاب دکترای همه رشته ها را میگرفتید و لازم نبود اینهمه کتاب بخوانید ، اگر قرآن همه اینها را که میگویید دارد چرا جزو واحد های مهندسی تدریس نمیشود ؟ فکر نمیکنید این پیشنهاد را لازم باشد به ملای رییس دانشگاه تهران هم بدهید تا ایشان حساب کار دستشان باشد . در زمان حضرت محمد حتی نمیدانستند که کشور های اسکاندیناوی فعلی کجاست تا چه برسد به قاره آمریکا . کسانی که میدانستند شیمی هزارو چهار صد سال بعد از خودشان چه چیزی است آیا فکر نمیکنید باید به مردم میگفتند غرب افریقا آخر دنیا نیست و دنیا ادامه دارد و یا اینکه دنیا کروی است ؟ کدام مهمتر بود این واقعیت یا شیمی و فیزیک ، چرا همه اینهمه خلاصه و نا مفهوم است ، تخیل در مورد آسمان آسان است زیرا آنرا میبینید و در باره اش میتوانید افکارتان را به پرواز در آورید ولی انطرف آبها را که نمیبینید در باره اش تئوری هم ندارید هر چند دانستنش برای انسان خیلی هم حیاتی باشد . اگر میدانستند آمریکایی هم وجود دارد شاید فکر بردن اسلام را با شمشیر به آنجا را همان وقت میکردند تا به اصطلاح پیروانشان پس از هزار و چهار صد سال هوس صدور اسلام به آنجا را نکنند .

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 30 بهمن 1384 [05:05 ]
  علم شیمی در قرآن
 

نام و نام خانوادگی:مهرناز اشراقی
نیتروزآمینها ، دسته ای از آمینها هستند که به عنوان سرطانزا شناخته شده ‌اند. این ترکیبات در برخی گوشتهای خام ، مانند گوشت خوک سرخ شده وجود دارند. به نظر می رسد که یک علت حرام بودن گوشت خوک در اسلام و قرآن ، برخی خاصیتهای بد آن مانند همین وجود عامل سرطانزا در آن باشد.

در ضمن یک عامل دیگر هم می تواند وجود کرم تنیای مسلح که باعث بیماری بسیار حادی در روده ‌ها می ‌شود باشد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  یکشنبه 30 بهمن 1384 [05:08 ]
  علم شیمی در قرآن (مواد شیمیایی سرطانزا در گوشت خوک)
 

در مورد نیتروز آمینها ، می توانید به مقاله :
مراجعه فرمایید.

  امتیاز: 0.00