بیماری واریس ناشی از گشاد شدن و طولانی شدن عروق سطحی همراه پیچخوردگی آنهاست که در سیستمهای وریدی(سیاهرگها) بدن ، بویژه در پاها بروز میکند.
علایم واریس عبارتند از برجستگی رگهای سطحی در پاها و پیچخوردگی آنها ، خستگی فرد هنگام ایستادن ، احساس سنگینی و درد در پاها و پشت ساق پا.
وارد آمدن ضربههای سطحی موجب پارگی رگهای سطحی میشود که باعث کبودی زیر پوست ، خونریزی و ایجاد لکههای قهوهای زیر پوستی میشود که از مهمترین عوارض واریس هستند.
در مراحل پیشرفته که فشار داخل سیاهرگها بیشتر میشود، خونریزیهای مکرر ایجاد شده و بافتهای پوستی دچار اختلال شده و زخمهایی در اطراف قوزک پا ایجاد میشوند که دردناک بوده و ممکن است دچار عفونت شوند. شیوع واریس در زنان به علت عوامل هورمونی و حاملگی بیشتر است و ایستادن مداوم و ثابت ، زمینه را برای ایجاد واریس فراهم میکند.
افرادی که مجبور به ایستادن هستند باید برای مدتی نشسته و یا دراز بکشند و پاهای خود را بالاتر از سطح بدن قرار داده ، ماساژ ملایمی دهند تا تخلیه سیاهرگها سرعت یابد. استفاده از جورابهای واریس هم با ایجاد فشار ملایم بر سیاهرگها باعث کمک به تخلیه آنها میشود.برای پیشگیری از بروز واریس باید ورزش کرده و بیشتر تحرک داشته باشند.
واریس درمان دارویی ندارد و با خارج کردن سیاهرگهای مسدود شده از طریق جراحی قابل درمان است.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!