منو
 کاربر Online
975 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  چهارشنبه 16 آذر 1384 [15:06 ]
  تیر و ترکشهای نوری
 


شاید شما هم تجربه دیدن تیرهای نور را در میان ستارگان داشته باشید، همانطور که سرگرم تماشای آسمان هستید به ناگاه خطی از نور در آسمان می‌بینید که به سرعت ناپدید می‌شود. ممکن است این نور به نظرتان ته رنگی داشته باشد و یا اثر رد آن برای مدتی در آسمان باقی بماند. این تیرهای نور ، شهاب نام دارند، گاهی به آنها تیرها شهاب هم می‌گویند و در وافع ذرات بسیار ریزی هستند که در حال گردش به دور خورشیدند و با وارد شدن به جو زمین به خاطر اصطکاک بوجود آمده می‌سوزند و به صورت خطوط نورانی در آسمان شب دیده می‌شوند.

در یک شب معمولی ، در هر ساعت ، معمولا 4 یا 5 شهاب دیده می‌شود که چندان جالب توجه به نظر نمی‌رسد ، اما گاهی زمین در مدارش وارد توده‌ای از این ذرات می‌شود و بطور حیرت‌انگیزی شمار شهابها افزایش می‌یابد و درواقع یک بارش شهابی بوجود می‌آید.

در آسمان شب چه تعداد شهاب دیده شود کاملا بستگی دارد به میزان تاریکی آسمان ( آلودگی نوری ) و هم چنین میزان ابری بودن آن!!!

اگر اندازه ذره‌ای که به جو زمین برخورد کرده است از یک حدی بیشتر باشد، تمام آن جسم در جو زمین نمی‌سوزد بلکه قسمتی از آن به سطح زمین می‌رسد. این قسمت که به سطح زمین رسیده شهاب ‌سنگ نامیده می‌شود. شهاب ‌سنگها از آن جهت حائز اهمیت اند که اطلاعاتی در مورد پیدایش منظومه شمسی به اخترشناسان می‌دهند.

اما هر شهابی ، شهاب ‌سنگ نمی‌سازد، و این کاملا بستگی به اندازه ذره اولیه دارد، در حقیقت هر روز حدود صد میلیون ذره وارد جو زمین می‌شوند اما در سال فقط چند شهاب ‌سنگ یافت می‌شود البته ‌این را هم باید در نظر گرفت که تعدادی هم مسلما پیدا نمی‌شوند! اما در هر صورت تعداد بسیار کمتری شهاب ‌سنگ به زمین می‌رسد.

  امتیاز: 3.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  شنبه 19 آذر 1384 [05:39 ]
  > این مطلب را چقدر قبول دارید؟
 

با سلام

در بخش طالع بینی یک باور بر این است که هر شهابی که میرود به منزله مرگ ستاره‌ای هست،
از این هم به عنوالن مرگ انسانی یاد میکنند که ستاره معرفش تمام کرده هست.
این مطلب را چقدر قبول دارید؟

  امتیاز: 3.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  یکشنبه 14 آبان 1385 [11:43 ]
  بارش ستاره‌های دنباله دار
 

رییس انجمن نجوم آماتوری ایران گفت اوج بارش ستاره‌های دنباله‌دار در ماه جاری در ‪ ۲۰‬دقیقه بامداد شنبه ‪ ۲۷‬آبان ماه زمان حداکثر تاریکی شب خواهد بود. مهندس مسعود عتیقی افزود هر چند ستاره دنباله دار `تمپل تاتل ‪ ،`۵۵‬در سال ‪ ۱۳۷۶‬شمسی از حضیض خورشیدی گذشته اما ذرات باقیمانده آن که عامل بارش اسدی است، این امکان را ایجاد می‌کند تا بارش شهابی خوبی را در آبان ماه مشاهده شود.

وی اظهار داشت در شرایط خوب شاید بتوان صد تا ‪ ۱۵۰‬شهاب را در ساعت رصد کرد. وی ادامه داد در زمان اوج بارش، ماه هنوز طلوع نکرده است. با طلوع ماه در ساعت ‪ ۵‬صبح هلال کم نوری در کنار ستاره سماک اعزل ایجاد می‌شود. عتیقی تصریح کرد کانون بارش (‪ (Radiant‬در سر شیر قرار دارد و در ساعت ‪ ۲۳‬و ‪ ۳۰‬دقیقه طلوع می‌کند.

به گفته او بهترین بارش‌های اسدی این رویداد نجومی در سال‌های ‪ ۷۷‬و ‪ ۷۸‬خورشیدی مشاهده شد. رییس انجمن نجوم آماتوری ایران افزود معمولا چهار سال قبل و بعد از عبور دنباله دار از حضیض خورشیدی که مدار آنها بوسیله ذرات رانده شده از دم دنباله دار شارژ می‌شود، ستاره‌شناسان شاهد بهترین بارش‌ها هستند.

وی اظهار داشت دنباله دار تمپل در سال ‪ ۱۴۰۹‬خورشیدی مجددا به نزدیکی خورشید باز خواهد گشت. به گفته وی، عدم وجود نور ماه، در سمت الراس قرار گرفتن کانون بارش و ابری نبودن آسمان، آمار بالای شهاب‌ها را که با فرمول خاص و یا با بارش ساعتی سمت الراسی محاسبه می‌شود را به دنبال دارد.

  امتیاز: 0.00