منو
 کاربر Online
467 کاربر online
 : خلاقیت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 12 آذر 1384 [06:42 ]
  انتقال یافته از بحث دانشنامه : آشکار ساز حرکت توسط سنسور PIR
 

از پیوند آشکار ساز حرکت توسط سنسور PIR برای بحث در مورد این صفحه استفاده کنید.

اشنال داره اين مدارتون
كلي غلط داره تازه جواب هم نميده

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline جواد حمزه ارسال ها: 275   در :  یکشنبه 13 آذر 1384 [05:43 ]
  > انتقال یافته از بحث دانشنامه : آشکار ساز حرکت توسط سنسور PIR
 

با سلام

از انتقاد شما متشکرم و امیدوارم بقیه دوستان نیز به این صورت این مدارات را بسته و اشکالاتش را به ما بگویند.کلی غلط نداره ضمننا من در توضیحات مربوط به نقشه نحوه اتصال صحیح را توضیح دادم.اگر به آن ها دقت می کردید دچار مشکل نمی شدید.من این مدار را بستم و جواب گرفتم.بله در نقشه دو مقاومت را فراموش کردم بگذارم.البته در توضیحات مربوط به نقشه به آن اشاره کرده ام،و نحوه اتصال آنرا توضیح دادم.من این نقشه را اصلاح کردم. و شما می توانید مدار صحیح و در واقع مداری را که جواب می دهد در لینک زیر ببینید
آشکار ساز حرکت توسط سنسور PIR

این دو مقاومت اضافه شده،مقاومت های 1 مگا اهم هستند که یکی در پایه 12 آیسی LM324 و مقاومت دیگر در پایه 4 آیسی CD4538 قرار می گیرند.به گونه اییکه یک سر آن در این پایه ها و سر دیگر آن ها در زمین قرار می گیرند.علت استفاده از این مقاومت ها به دو دلیل است. این آیسی ها از نوع CMOS هستند که دارای مقاومت ورودی بالایی هستند.موازی شدن این مقاومت ها با مقاومت درونی این پایه ها باعث کم شدن مقاومت ورودی و مشخص شدن تکلیف این پایه ها در زمانی که دیود ها خاموش هستند.می باشد.در ضمن این مقاومت ها باعث درایو دیود ها نیز می شوند.اگر به نقشه ملاحظه کنید می بینید.،که قسمت کاتد دیودها با این مقاومتهای 1 مگا اهم به زمین متصل شده است.که این نوع بستن مدار به درایو شدن دیودها نیز در هنگام روشن شدن آن ها کمک می کند.یک مقاومت 100 اهم را هم به خروجی آیسی CD4538 که به LED وصل می شود.اضافه کردم چرا که از لحاظ فنی اتصال LED به صورت مستقیم به پایه های خروجی آیسی صحیح نمی باشد.همچنین انتخاب مقاومت نیز به شدت روشنایی LED بستگی دارد.LED که من از بازار تهیه کردم با مقاومت 100 اهم روشنایی مطلوبی داشت.شاید LED که شما تهیه کنید با مقاومتی بیشتر یا کمتر از این مقدار روشنایی مطلوب شما را داشته باشد.
در ضمن این سنسور دارای درایوری به صورت آیسی است.که هم دقت آن بالاست.و هم این آیسی شما را از مدارات اضافی که در این نقشه ملاحظه می کنید نجات می دهد.datasheet مربوط به آیسی درایور این سنسور را در لینک زیر می توانید ببینید.جالب اینکه در datasheet مربوط به این آیسی می توانید.انواع مدارت مختلفی را که با این آیسی و سنسور PIR وجود دارد مشاهده کنید.در ضمن برای مشاهده اطلاعات مربوط به این آیسی بایست برنامه ACROBAT READER را در سیستم خود داشته باشید.این مطلب را بگویم که شما اگر برای خرید این آیسی به جمهوری بروید شاید به شما یکی از آیسی های سری 74LS را بدهند.،بایست بگویم این آیسی هیچ ارتباطی به آیسی های سری ندارد.من زیاد در بازار دنبال این آیسی نگشتم شاید شما اگر بیشتر از من بگردید این آیسی را پیدا کنید.

LS6511

لینک های زیر هم لینک های خوبی در این زمینه هستند.

http://www.glolab.com/pirparts/infrared.html
http://www.web-ee.com/Schematics/PIR/irsystem.pdf
http://www.chartlandelectronics.co.uk/pir_sensors.htm







  امتیاز: 0.80     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  پنج شنبه 27 بهمن 1384 [15:33 ]
  سنسورpir
 

سلام
نوع سنسور به کار رفته در مدار آشکار ساز حرکت چیست(PIR) و چگونه می توانم مرجعی کامل از آن بدست بیاورم

سلام دوست عزیز
متاسفانه حجم اطلاعات این سنسور در حدی است.که نمی شود آنرا در این سیستم LOAD کرد.چندین بار این کار امتحان کردم ولی موفق به بارگذاری آن نشدم.ولی اطلاعات این سنسور تنها یک سری اطلاعات اضافی به شما می دهد.و گرنه در جواب گرفتن مدار کمک زیادی به شما نخواهد کرد.نحوه شماره گذای پایه ها در همان لینکی که شما آنرا مشاهده کردید و موارد دیگر قابل مشاهده است.در ضمن از این سنسور من بیشتر از دو مدل در بازار مشاهد نکرده ام.یکی همین مدلی است که در مدار مورد توجه شما استفاده شده است و اسم آن نیز HEIMANN است.که بر روی آن یک صفحه شیشه ای تقریبا مشکی رنگ موجود است.که شکل واقعی این سنسور در همان صفحه موجود است.نوع دیگری که جدیدا وارد بازار شده به جای صفحه مربعی شکل موجود بر روی سنسور دارای دو صفحه مدور مشکی است.این را نیز لازم است بدانید که سنسور PIR در رده سنسورهای مادون قرمز قرار می گیرد.در ضمن این سنسورها را اکثر مغازه ها، در جمهوری دارند.که اگر بخواهید همراه آن اطلاعات آنرا به شما نیز ارایه خواهند داد.
جواد حمزه

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  پنج شنبه 24 فروردین 1385 [04:21 ]
  pir instalation
 

سلام من میخواهم بدونم pir رو چطوری روی بردبورد قرار بدهیم؟ چون در دیتاشیت sensor گفته که باید حتما مقابل عدسی فرنل قرار بگیره!! لطفا کمک کنید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  پنج شنبه 24 فروردین 1385 [12:53 ]
  تنظیم لنز پیر
 

دارا

در انواعی که در بازار است این لنز را که از نوع پلاستیک و مات است زا بفاصله یکی دو سانتیمتر و به صورت قوسی مقابل المان پیر قرار داده اند ، همین مقدار قوس کمان در حقیقت میدان دید پیر را بیشتر میکند تا فقط ستون مقابل زا نبیند و بتوانید زاویه ای را در مقابلش بپوشاند و البته این زاویه زیاد هم نباید بزرگ باشد زیرا در میدان وسیع تر ممکن است حرکات بیشتری اتفاق بیفتد و نخواسته مدار را به واکنش بیشتری بیندازد . باز شمل میتوانید آنرا برای محیط خود تغییر دهید تا مناسب محل شما باشد و این همان به اصطلاح آپتومایز کردن دستگاه برای استفاده مشخص است . ولی اگر هدفتان آزمایش با آن باشد نیازی به این کار ها نیست . اگر میخواهید لنز را بهتر بشناسید با چراغ قوه کوچکی در تاریکی نوری به لنز قوسی بتابانید و محل تمرکز آن و فاصله کانونی این دسته لنز های کوچک باید جایی باشد که پیر در آن قرار گرفته و در نوع آماده آن معمولا شکافی است در مقابل آن به فاصله یکی دو سانتیمتر که لنز پلاستیکی را به حالت قوسی نگه میدارد . لنز های مختلفی هم وجود دارند که کارشان کمی ممکن است تفاوت داشته باشد .عکس را ببینید







  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 04 اردیبهشت 1385 [10:12 ]
  توصیف پایه های سنسور
 

با سلام
در توضیح پایه های سنسور PIR اشتباهی پایه 2 را نسبت به پایه 1 در خلاف عقربه ساعت در نظر گرفته اید که با توجه به datasheet سنسور عکس این موضوع درست است . آیا اینطور نیست؟ اگر نه پس لطفا درست ترین حالت قرارگیری سنسور روی بردبورد را بگوئید .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline جواد حمزه ارسال ها: 275   در :  دوشنبه 04 اردیبهشت 1385 [11:01 ]
  توصیف پایه های سنسور
 

با سلام
فرمایش شما کاملا صحیح است.این در واقع اشتباه چاپی است.که بایست از شما معذرت بخواهم و تشکر کنم از بابت اینکه این مسئله را عنوان کردید. بایست این اشتباه را تصحیح کنم.من هم به شماتیک این سنسور نگاه کردم .و در واقع همان مطلبی را که شما عنوان کردید صحیح بود.
شما سایت مرجع به همراه نقشه کامل را در لینکی که در انتهای صفحه آشکار ساز حرکت وجود دارد، را حتما ببینید.
عکس مربوط به پایه ها را هم در زیر ببینید.همانطو که می بینید.و خودتان نیز اشاره کردید.پایه 1 نزدیک به زائده پایه 2 پایه بعدی در حرکت عقربه های ساعت و پایه بعدی پایه 3 یا گراند است.
برای پایه 3 از اسم ground استفاده شده است.که حتی با استفاده از یک ولتمتر نیز می توانید.پایه 3 را تست کنید.برای این منظور ولتمتر را در حالت تست دیود قرار دهید.یک سر سیم را به پایه 3 و سر دیگر را به بدنه سنسور اتصال دهید.در این حالت صدای بوق را از ولتمتر خواهید شنید.در ضمن این مدار را بسته و کاملا جواب می دهد.

img/daneshnameh_up/5/51/pir111.jpg


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 09 اردیبهشت 1385 [17:28 ]
  PIR identification
 

با سلام.......
می خواستم سوالی راجع به مدار آشکارساز بپرسم.
آیا مدار رسم شده همان مدار موجود در دیتاشیت سنسور PIR است؟ اگر جواب مثبت است پس PIR استفاده شده همان PIR325 است یا هر سنسور PIR را می توان در مدار قرار داد؟( چون در بازار این سنسورها را کسی با شماره نمی شناسد) اگر حتما باید از PIR325 استفاده شود روش شناسائی این شماره را توضیح دهید.
در ضمن دیود1N9141 (البته اگر درست شماره دیود را نوشته باشم) در بازار نبود آیا می توان به جای آن از دیود 1N4148 استفاده کرد؟

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 10 اردیبهشت 1385 [03:48 ]
  پاسخ به المان پیر
 

دارا

المان پیر چون نسبتا المان تازه ای است و کار بردی بجز تولید انبوه ندارد سازنده ها ممکن است شمارهء قطعه مربوط به خریدار را روی آن بگذارند که میدانید فقط برای خریدار معنی دارد این قطعه انواع زیادی ندارد و همین که سه پایه داشت و ورودی و خروجی آنرا شناختید میتوانید از هر کدام که در اختیار داشتید استفاده کنید . من حتی نوع پیش ساخته و تجارتی آنرا باز کرده و قطعه را از آن خارج کرده و در مدار خودم از آن استفاده کرده ام؛ به محض گذاشتن آن در مدار خواهید دید که کار میکند ، حساسیت زیاد دستگاه لزوما خوب نیست و در بعضی کار برد ها باید حساسیت آنرا کم کرد که مثلا با تکان درختی در زاویه دید سنسور دستگاه عمل پیش هنگام نکند ، فقط به دقت ورودی و خروجی آنرا پیدا کنید تا منبع تغذیه بخاطر غیر هم قطب بودن با قطعه به المان پیر صدمه نزند .
آن دایود را که گفتید 1N914 و یا 1N4148 است که در واقع یکی است .1N9141 اشتباه است و آن یک آخری را ندارد و برای همین است که آنرا نتوانستید گیر بیاورید . یک نوع در بازار آمریکا وجود دارد که با یک باطری نه ولتی آلکالین سه چهار سال کار میکند و میتواند خیلی چیز ها را با همین نیرو سویچ کند این نوع نیازی به وصل کردن به برق شهر ندارد اما وسایلی را که به برق شهر وصلند میتواند سویچ کند . بادرود .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline جواد حمزه ارسال ها: 275   در :  یکشنبه 10 اردیبهشت 1385 [04:08 ]
  سنسور PIR
 

با سلام
این دیود با همین نام 1N914 وجود دارد.و از نوع FAST DIOD است.شما می توانید اطلاعات آنرا در لینک زیر مشاهده کنید برای این منظور بایست برنامه Acrobat reader را در کامپیوتر داشته باشید.
http://217.218.177.31/mavara/mavara-download_file.php?fileId=239
ولی من هم مانندشما این دیود را پیدا نکردم.و به جای آن از 1N4148 استفاده کردم.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 10 اردیبهشت 1385 [06:16 ]
  هر دو این دایود ها مثل همند
 

دارا
با سلام
دوستان هر نوع دایود سیگنالی در اینجا کار میکند فرق دایود سیگنال با دایود های رکتیفایر در همین است که سریع هستند اگر سرعت بالا تری نیاز دارید از دایود شاتکی استفاده کنید،که کمی گرانتر است ، اما در این مدار که نیاز به سرعت بالای دایود نیست این دو دایود به خوبی کار میکند و هر دو قطعه خیلی شبیه به هم هستند، افت ولتاژ این دایود ها شش دهم تا هفت دهم ولت است . اما اگر میخواهید افت ولتاژ را کمتر کنید از دایود ژرمانیوم میتوانید استفاده کنید که کمی کمیاب تر است. افت ولتاژ دایود ژرمانیوم سه دهم ولت است .

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست