اين عكس حيرت انگيزتر و زيباي سه بعدي را كه در پست قبلی ملاحظه می کنید، تماشاي آن نفس را در سينه حبس مي كند از دستاوردهای رصدخانه فضايي هابل در مدار زمين است. لاين رصدخانه كه مثل ماهواره اي در مدار زمين قرار دارد، بعد از تعميرات حساس و پيچيده عدسي و سلول هاي آفتابي كه سال 1374 در فضا انجام شد با دقت تمام كار مي كند و در خدمت علوم فضايي قرار گرفته است. اين دورنگر (تلسكوپ) حقايق ملموس و بسيار تازه اي را ارائه داده است كه فرضيه هاي گذشته درباره (مهبانگ) - اندازه و قدمت هستي و غيره را به زير سوال برده است.
اين عكسهاي كيهاني براي اولين مرتبه در دنيا در اواسط آبان ماه (1374) توسط موسسه فضايي ناسا در مجله تايم منتشر شده اند. عكس اين ابرهاي غليظ و عظيم با نورهاي معمولي زميني گرفته نشده بلكه در ميان پرتوهاي فرابنفشي به وجود آمده كه از آتش شديد فرآيند گداخت هسته اي در مركز چند ستاره بزرگ و تازه تولد شده در كيهان منعكس گرديده و آنها را قابل عكسبرداري نموده است.
فاصله اين ابرها تا زمين هفت هزار سال نوري يعني چهار صد ميليون برابر فاصله زمين تا خورشيد و ارتفاع ستون چپ ابرها ده تريليون كيلومتر است. (تريليون مساوي 1012 و بيليون كه ما آن را ميليارد مي گوييم يا گيگا، مساوي 109 است). دانشمندان كيهان شناس در نظريه هاي خودشان قبلا پيش بيني كرده بودند كه شايد ستاره ها به دنبال چنين فرآيندي به وجود مي آيند ولي امروزه واقعيت آن نظريه را به چشم خود مي بينند.
از تاريخي كه نزديك به چهارصد سال پيش دورنگرهاي (تلسكوپ) كوچك ساخته شد. اين اولين مرتبه است كه بشر با ساختن پيشرفته ترين دستگاه و قرار دادن آن در خارج از جو زمين تا اين حد به وقايع و اسرار دوردست در فضاي كيهان نزديك شده است. اين عكس ها ده مرتبه از عكس هايي كه با بهترين و بزرگترين دورنگر (تلسكوپ) روز زمين گرفته مي شود روشن تر است.
توده هاي محو شونده گازها كه بخصوص به رنگ زرد در بالاي ستون دودهاي دست چپ ديده مي شوند نشان دهنده اين حقيقت است كه اين گازها آهسته آهسته در فضاي كيهان جذب و كم رنگ مي شوند و تنها چيزي كه بعد از مرور زمان قابل رويت باقي مي ماند چندين ستاره درخشان است كه تازه متولد شده اند و هر كدام ميليون ها برابر از خورشيد بزرگترند.
در ادامه با ارائه عكس هايي رنگي و تكان دهنده از عمق آسمان ، حقايق بسيار جالب و جديدي را فاش می كند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
محققان در آخرین تصاویر گرفته شده توسط تلسکوپ `هابل` موفق به شناسایی ۵۰۰کهکشان شدهاند که در آغاز پیدایش جهان در فضا وجود داشتهاند. به گزارش سایت اینترنتی http://www.space.com ، این کهکشانها در کمتر از یک میلیارد سال پس از پیدایش هستی و انفجار بزرگ موسوم به `بیگ بنگ`، در جهان بوجود آمدهان و زمانی که جهان تنها ۷درصد از عمر فعلی خود را سپری کرده بود، در جهان گسترش یافتهاند.
این ۵۰۰کهکشان تازهشناسایی شده از اغلب کهکشانهای عظیم امروزی کوچکتر هستند و رنگ متمایل به آبی آنها نشانگر روند سریع تولد ستارگان در آنها است. به گفته ستارهشناسان دانشگاه `کالیفرنیا` در `سانتا کروز`، نور این کهکشانها هم اکنون پس از ۱۳میلیارد سال حرکت در فضا به زمین میرسد و این بدان معناست که فاصله آنها تا مکان فعلی منظومه شمسی در حدود ۱۳میلیارد سال نوری بوده است.
با مرور زمان، نور اولیه و آبی رنگ کهکشانهای مذکور در اثر انبساط جهان هستی و در نتیجه افزایش طول موج نور، تقریبا به رنگ قرمز درمیآید که ستارهشناسان از همین تغییر رنگ برای سنجش عمر نور و این مطلب که این نور در چه زمانی در جهان پخش شده، استفاده میکنند. به گفته `ریچارد بوئنز` محقق این دانشگاه، شناسایی تعداد زیادی از کهکشانهای کوچک و کمنور مربوط به اوایل پیدایش هستی، تاییدکننده نظریهای است که بیان میکند کهکشانهای بزرگ جهان از برخورد کهکشانهای کوچکتر با یکدیگر، شکل گرفتهاند.
تصاویر جدید `هابل` همچنین نشان میدهد روند پیداش ستارههای جدید در کهکشانهای تازه شناسایی شده با سرعتی بسیار زیاد و در حدود ۱۰برابر سرعت معمول پیدایش ستارهها در کهکشانها، رخ میدادهاست. در نظریه `بیگ بنگ` مطرح شدهاست که پیدایش جهان هستی با تولید حجم بسیار زیادی گازهای داغ هیدروژن و هلیوم همراه بوده که انبساط سریع جهان در مدت زمانی اندک سبب خنک شدن این گازها شدهاست و پس از این مرحله و تنها چند صد میلیون سال پس از `بیگ بنگ`، تابشهای فرابنفش نخستین کهکشانها سبب گرم شدن مجدد گازهای مذکور شده است.
هماکنون نتایج مطالعه جدید با تایید این نظریه نشان میدهد که تنها چند صد میلیون سال پس از انفجار `بیگ بنگ`، کهکشانهای کوچک فراوانی در جهان حضور داشته که این کهکشانها طبق نظریه یاد شده عمل داغ کردن مجدد گازهای موجود در جهان را انجام دادهاند. گزارشی از این مطالعه در شماره بیستم نوامبر نشریه `استروفیزیکال ژورنال` به چاپ خواهد رسید.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
کشف معدن طلایی از کهکشانهای جوان در کرانههای دور فضا
اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل موفق به کشف و رصد صدها کهکشان جوان در کرانههای دور جهان شدند.
اخترشناسان که در حال بررسی دقیق دو چشمانداز از عمیقترین چشماندازهای کیهانی بودند موفق به کشف معدن طلایی از کهکشانها شدند که برآورد میشود حاوی بیش از 500 کهکشان جوان باشد که عمری کمتر از هزار میلیون سال پس از انفجار بزرگ را دارند.
اخترشناسان اعلام کردند که این کهکشانها زمامی شروع به رشد کردند که عالم کیهانی کمتر از 7 درصد سن کنونی خود را داشته است.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
دانشمندان با کمک تلسکوپ فضایی `هابل` موفق به شناسایی سیارهای شدهاند که در عرض تنها ۱۰ساعت یک دور کامل به دور ستاره خورشید مانند خود میچرخد. به گزارش سایت اینترنتی `اسپیس.کام`، ستارهشناسان موسسه `علوم تلسکوپهای فضایی` آمریکا در یک مطالعه جدید با استفاده از تلسکوپ `هابل` موفق به شناسایی ۱۶سیاره جدید در صورت فلکی `کماندار` ((Sagittarius شدهاند که ۵عدد از آنها در کمتر از ۲۴ساعت مدار حول ستاره خود را طی میکنند.
`کیلاش ساهو` سرپرست این مطالعه اعلام کرد یکی از این سیارهها که حول ستارهای اندکی کوچکتر از ستاره خورشید میچرخد، در عرض تنها ۱۰ساعت مدار خود را حول ستاره یاد شده طی میکند که این کوتاهترین زمان ثبت شده برای چرخش یک سیاره به دور ستارهاش است.
سیارههای تازه شناسایی شده همگی دارای ابعادی تقریبا برابر با سیاره `مشتری` هستند و فاصله آنها تا ستاره مادرشان چنان کم است که دمای سطح آنها به چند هزار درجه سانتیگراد میرسد. محققان در این مطالعه در طول هفت روز ۱۸۰هزار ستاره را برای شناسایی احتمالی سیارههای موجود در مدارشان مورد بررسی قرار داده و در نهایت موفق به شناسایی ۱۶سیاره شدند.
تاکنون در حدود ۲۰۰سیاره در خارج از منظومه شمسی شناسایی شده که اغلب سیارههای عظیم گازی، مشابه سیارههای `مشتری` و `کیوان` هستند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
تلسکوپ فضایی هابل موفق به تصویربرداری ازخوشه کهکشانی اِیبلS۰۷۴۰ شد.این خوشه در فاصله ۴۵۰ میلیون سال نوری از ما در صورت فلکی قنطورس قرار دارند.
کهکشان بسیار بزرگ و بیضوی ESO۳۲۵-G۰۰۴ که در مرکزاین خوشه قرار دارد،به خوبی نمایان است.
این کهکشان ۱۰۰ میلیارد بار سنگین تر از خورشید است.هابل هزاران خوشه ستاره ای کروی را که در حال گردش به دور ESO۳۲۵G۰۰۴ بودند را آشکار کرد.
آن ها توده های متراکم از هزاران ستاره هستند که در دام گرانش یکدیگر به دور هم می گردند.
کهکشان های بیضوی دیگر نامشخص هستند.بعضی از آن ها حلقه یا صفحه ای دارند که به آن ها ساختاری شبیه پاپیون را داده است.چندین کهکشان مارپیچی دیگر نیز مشخص شده اند که بیشتر نور آن ها از بازوها و صفحه گردش تامین می شود.
این عکس در ژانویه سال ۲۰۰۵ با دوربین نقشه بردار پیشرفته این تلسکوپ گرفته شده است.این دوربین در حال حاضر از کار افتاده است.
منبع: www.spaceflightnow.com
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
تلسکوپ فضایی هابل یک حلقه شبح گونه از ماده تاریک پیدا کرده است که مدتها پیش در جریان برخورد عظیم میان دو خوشه کهکشان راه شیری تشکیل شده است. به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس از بالتیمور، گفته میشود این کشف از جمله محکمترین دلایلی است که نشان میدهد ماده تاریک وجود دارد.
با وجود اینکه ستاره شناسان نمیدانند ماده تاریک از چه درست شده است اما فرض میکنند که یک نوع ذره ابتدایی است که در کهکشان پخش شده است. ام جیمز جی یک ستاره شناس از دانشگاه جانز هاپکینز گفت، این اولین باری است که تشخیص دادهاند ماده تاریک دارای ساختار منحصر به فردی است که هم با گاز و هم با کهکشانهای موجود در این خوشه تفاوت دارد.
جی یکی از اعضای گروهی است که این حلقه ماده تاریک را پیدا کردهاست. این حلقه که عرض آن ۲/۶میلیارد سال نوری است در خوشه CL0024+17که پنج میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد ، کشف شده است.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!