منو
 کاربر Online
1094 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 24 آبان 1384 [04:18 ]
  انتقال یافته از پرسش و پاسخ : tahghigh (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:sahar

salam
agar mishe dar morede avamele fiziki daryay khazar(chegali dama feshar....)
mataleb ya saiti ro dar be man bdin
dar zemn kelas sevome dabirestan hatam


agar be milam niaz dashtin: light_star_666@yahoo.com

moteshakeram


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline اسماعیل حامدی 3 ستاره ها ارسال ها: 107   در :  سه شنبه 24 آبان 1384 [05:57 ]
  > انتقال یافته از پرسش و پاسخ : tahghigh (از طریق تماس با ما)
 

دریای خزر


دریای خزر که در گذشته به نامهایی چون خاواینسکی، دریای هیرکانیان، دریای گرگان، دریای مازندران، بحر آبسکون و بحر قانیا نامیده می شد بزرگترین دریاچه روی زمین است. این دریای بسته که در شمال کوهزاد آلپ-هیمالیا قرار گرفته، باقیمانده ای از دریای پاراتتیس است که بر پایه پژوهشهای استراخوف و همکاران 1954، حدود 11000 سال پیش از جدایش از دریاهای سیاه و مدیترانه، مستقل شده است.

وسعت دریای خزر


دریای خزر با وسعتی حدود 436000 کیلومتر مربع، 1200 کیلومتر درازا و 220 تا 550 کیلومتر پهنا دارد و حجم آب آن افزون بر 77000 کیلومتر مربع است. گودی این دریا در بخش شمالی، 10 تا 12 متر و در بخش میانی تا 770 متر است و گودترین نقطه آن در بخش جنوبی، تا 1000 متر نیز می رسد. سطح آب دریاچه در حدود 26 تا 28 متر از سطح آب دریاهای آزاد پایین تر است. این دریا از طریق ولگا و همچنین کانال ولگا-دن که مجهز به حوضچه های تنظیم سطح آب و برقراری هم ترازی آب است، به طور غیر مستقیم با دریای بالتیک و دریای سیاه ارتباط دارد.

حجم آب

بیش از دو سوم حجم آب دریای خزر در بخش جنوبی است. نزریک به یک سوم از آب در بخش مرکزی و فقط حدود 1/0 درصد به بخش شمالی تعلق دارد.

دمای آب

دما در تابستان به تقریب در همه جا برابر است. ولی در زمستان، بخش شمالی دریای خزر (دست کم چهار ماه) دمای زیر صفر دارد و یخبندان است. در صورتی که در جنوب آن، هیچ گاه یخبندان نمی شود و متوسط دما 9/5+ درجه سانتیگراد است.

تغییرات سطح آب

شواهد تاریخی نشان داده که سطح آب دریای خزر همیشه در نوسان بوده است. اعداد گزارش شده متفاوت است در مجموع به نظر می رسد که بین بالاترین و پایین ترین سطح آب، 9 متر اختلاف وجود داشته است. به دلیل وسعت زیاد،تغییرات سطح آب دریا بر تغییرات آب و هوایی و حتی پستانداران پیرامون اثر گذار است.

ترکیب شیمیایی

آب خزر از نوع منیزیم، کلسیم و سولفا است و میزان نمکهای محلول آن بین 12 تا 13 گرم در لیتر است که به تقریب یک سوم شوری آب دریاهای آزاد و اقیانوسهاست. شیرین ترین بخش آب دریای خزر مربوط به نواحی نزدیک به مصب رودخانه ولگا و شورترین بخش آن مربوط به خلیج قره بغاز بوده است که در آن تبخیر بر ورودی آب بر خلیج فزونی دارد.

  امتیاز: 0.00