از زمانهای قدیم ، باقلای فاوا از خانواده فلافل ، منبع غذای مهمی در منطقه مدیترانه و خاورمیانه بوده است.
فیثاغورث ، فیلسوف و ریاضیدان یونانی ، پیروان خود را از مصرف باقلای فاوا منع کرد که احتمالا علت آن ، ایجاد بیماری فاویسم در تعداد زیادی از مردم بوده است که در مواردی میتواند کشنده باشد.
در فاویسم ، گلبولهای قرمز خون 24 تا 48 ساعت بعد از خوردن باقلا شروع به تخریب شدن نموده و هموگلوبین خود را به داخل گردش خون آزاد میکنند. در نتیجه ، زردی و گاهی نارسایی کلیوی ممکن است ایجاد گردد.
علایم مشابهی را میتوان در هنگام خوردن داروی ضد مالاریای پریماکین و آنتیبیوتیکهای سولفونامیدی و یا بدنبال تماس با بعضی سموم گیاهی مشاهده نمود. این علایم ، دارای یک پایه ژنتیکی هستند.
حدود 400 میلیون نفر در جهان به کمبود گلوکز . 6 . فسفات دهیدروژناز (G6PD) مبتلا هستند . اکثر مبتلایان به کمبود G6PD بدون علامت بوده و تنها در صورت وجود بعضی از عوامل محیطی تظاهرات بالینی مشاهده میگردد.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!