منو
 کاربر Online
848 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  یکشنبه 08 آبان 1384 [10:19 ]
  دفع مواد منفجره با اسفناج
 

دانشمندان در دانشگاه ملی Pasific North West ، کشف کرده‌اند که از اسفناج و دیگر گیاهان وابسته می‌توان برای خنثی‌سازی ذخایر نامطلوب مواد منفجره مانند TNT استفاده کرد.

آنها عقیده دارند که آنزیم نیتروداکتاز موجود در اسفناج می‌تواند مواد منفجره را هضم کند و نسبت به روشهای فعلی موجود ، روشی سازگارتر با محیط برای دفع ارائه دهد. ترکیبات آروماتیکی نیتروژن‌دار ، جزء اصلی آلی بسیاری از مواد منفجره را می‌توان با آنزیمهای گوناگونی که در گیاهان ، قارچها ، باکتری‌ها و ... وجود دارد، کم کرد.

برای آغاز واکنش هضم ، پژوهشگران بسادگی آنزیمها را (که در دمای اتاق در محلول بافر هستند) ، با یک عامل کاهنده مانند لاتیک اسید یا اتانول مخلوط می‌کنند. این روش موسوم به "فرایند هضم بی‌خطر نسبت به محیط زیست" را می‌توان در آب و فشار جو انجام داد تا از انفجار اتفاقی پیش‌گیری شود.(EBDP)

مزیت دیگر آن این است که هیچ ضایعات اسیدی یا قلیایی در مدت فرایند هضم تولید نمی‌شود و مواد منفجره را با روشی بسیار بی‌خطر نابود می‌کند.

  امتیاز: 0.00