ابتکار زیست شناسان حوزه آسیا و اقیانوسیه برای بسط تحقیقات ژنتیکی
کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه در یک اقدام علمی حائز اهمیت توافق کردند به منظور بسط فعالیتهای علمی در حوزه ژنتیک و زیست شناسی شبکهای از محققان و آزمایشگاههای تحقیقاتی در منطقه به منظور مبادله اطلاعات و هماهنگ کردن پژوهشها بوجود آورند. طرح ایجاد این شبکه در نشست انجمن بینالمللی زیست شناسان متخصص در حوزه رشد Developmental Biologyبه تصویب رسید. از جمله نخستین اقدامات این شبکه تولید موشهای ژنتیکی و عرضه رایگان آن به محققان و آزمایشگاههای عضو است. این موشها به وسیله مرکز مطالعات مربوط به زیست شناسی رشد در شهر کوب Kobeژاپن تولید خواهند شد.
مطالعه در ساختار ژنتیکی موشهایی که با روشهای ژنتیکی و بر اساس دستورالعمل خاص هر گروه از محققان تولید میشوند، میتواند نکات بسیار مهمی را درباره نحوه عمل بخشهای مختلف ژنوم و نیز مراحل رشد رویان در اختیار پژوهشگران قرار دهد. اما تولید این موشها بسیار پر هزینه است و بسیاری از محققان در دستیابی به آنها که ابزار اصلی تحقیقشان به شمار میآید با مشکل روبرو هستند. به گفته شینی چی آیزاوا رئیس مرکز شهر کوب ، ارایه رایگان این موشها بوسیله این مرکز میتواند کمک زیادی به پیشبرد تحقیقات این پژوهشگران کند.
شرطی که مرکز کوب برای استفاده از این موشها قرار داده آن است که مالکیت موشها در اختیار مرکز باقی بماند و در مقالاتی که از رهگذر تحقیقات بر روی این موشها در نشریات بینالمللی انتشار مییابد مشارکت مرکز نیز مورد اشاره قرار گیرد. ارائه موشهای با ساختار ژنتیکی تغییر یافته ، به صورت رایگان به محققان عضو شبکه ، نخستین گام در زمینه بسط همکاریهای علمی میان کشورهای عضو این شبکه علمی به شمار میرود. به گفته آیزاوا هرچند کشورهای منطقه در فواصل جغرافیایی بسیار نزدیکی به یکدیگر قرار دارند اما میزان همکاری علمی میان آنها بسیار ضعیف است.
به نوشته هفته نامه علمی نیچر شبکه جدید که شبکه زیست شناسی رشد آسیا - اقیانوسیه نام دارد در برگیرنده کشورهای ژاپن ، چین ، تایوان ، سنگاپور ، کره جنوبی ، هند ، استرالیا و زلاندنو است. اما انتظار میرود که در آینده کشورهای دیگری از جمله ایران نیز به آن بپیوندند. اعضای این شبکه از طریق اینترنت دادهها و اطلاعات را با یکدیگر رد و بدل میکنند و برنامههای مبادله استاد و دانشجو را به اجرا میگذارند و کنفرانسهای علمی مشترک برگزار میکنند. اعضا در عین حال از تجهیزات تخصصی موجود در آزمایشگاههای عضو برای پیشبرد تحقیقات خود بهره میگیرند. به گفته وی جی راگاوان رئیس مرکز ملی علوم زیستی در بنگلور هند ، هدف آن است که یک محیط فکری پربازده و خلاق در منطقه تحت پوشش شبکه بوجود آید.
خدمات مربوط به ارایه موشهای رایگان از ماه جاری آغاز خواهد شد. هر گروه از محققان با ارسال نوع ژنوم مورد نظر و تغییراتی که مایلند در ژنوم موشهای تولید شده داده شود، سفارش خود را در اختیار مسوولان مرکز کوب میگذارند. کار تولید هر گروه از موشها با ساختارهای تجویز شده در کمتر از یک سال به انجام میرسد.
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!