منو
 کاربر Online
705 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 17 مهر 1384 [04:08 ]
  معرفی گرایشهای زیست شناسی
 

سلام دوستان

بنا به احساس نیاز و همچنین درخواست دوستان مخاطب انجمن زیست شناسی در نظر دارد از این هفته به بعد به معرفی شاخه‌های مختلف زیست شناسی و در صورت نیاز شما عزیزان به معرفی سایر رشته‌های علوم تجربی بپردازد. تا شما اطلاعاتی هر چند مختصر از این رشته‌ها داشته باشید.

برای هفته اول به معرفی رشته زیست شناسی با گرایش ژنتیک می‌پردازیم.

ژنتیک

سال 1973 وقتی به یاری علم ژنتیک اولین ژن کلون گردید شاید کمتر کسی فکر می‌کرد که به زودی این علم یکی از علوم راهبردی دنیا شود و حتی تا جایی گسترش یابد که نشریه علمی Scienc باسواد بودن را مساوی با اطلاع داشتن از دو علم کامپیوتر و ژنتیک بداند. اما مگر این علم جوان به چه می‌پردازد که در این مدت کوتاه به یکی از علوم استراتژیک جهان تبدیل شده است.

دکتر محمد رضا نوری دلوئی استاد ژنتیک دانشکده پزشکی دانشگاه تهران در معرفی این رشته می گوید: بطور کلی دانش ژنتیک درباره انتقال صفات وراثتی از والدین به اولاد بحث می‌کند که البته این والدین می‌توانند انسان ، درخت یا باکتری باشد. ژنتیک تلاش می‌کند تا بگوید که چه مکانیزمهای مولکولی عامل انتقال صفات از نسلی به نسل دیگر هستند. مکانیزمهایی که باعث می‌شوند تا فرزندان شباهت زیادی به والدین خود داشته باشند و همچنین می‌خواهد بداند که چرا گاهی در بین والدین و فرزندان در برخی صفات تفاوتهای معنی‌داری وجود دارد؟

دانش ژنتیک به طرح 3 پرسش کلیدی می‌پردازد:
  • چه چیزی موروثی است؟ (بررسی ماهیت فیزیکی شیمیایی ماده وراثتی)
  • ماده وراثتی چه می‌کند؟ (بررسی ماهیت و نقشهای ماده وراثتی)
  • ماده وراثتی در خلال نسلها و بخصوص در زمان تکامل زیستی چگونه تغییر پیدا کرده و یا دستخوش جهش می‌شود؟

توانمندیهای لازم برای موفقیت در گرایش ژنتیک

علاقه ، پشتکار ، امید و نشاط شرط لازم ورود به میدان علم ژنتیک است یعنی دانشجو باید بدون هراس از مشکلات و موانع موجود با دقت تمام و بر اساس راهنماییهای اساتید و افراد اهل نظر به مطالعه بپردازد و تلاش کند تا همه روشها و فنونی که به او آموزش داده می‌شود به صورت نظری و علمی فرا بگیرد تا به یک عنصر نظری صرف تبدیل نشود بلکه یک نیروی علمی و فنی خلاق و نوآور باشد.

دروس پایه

ریاضی 1 و 2 ، فیزیک 1 ، آزمایشگاه فیزیک 1 ، شیمی 1 و 2 و آزمایشگاه شیمی آلی.

دروس اختصاصی

ژنتیک انسانی ، سیتو ژنتیک ، آزمایشگاه سیتو ژنتیک ، اصول مشاوره ژنتیکی ، ژنتیک سرطان ، ژنتیک رفتاری ، مبانی ژنتیک میکروارگانیسمها ، ژنتیک پیشرفته یا تازه‌های ژنتیک ، ژنتیک جمعیت ، سمینار و پروژه.

فرصتهای شغلی

اگر قرار باشد چند بیماری مهلک و سخت را نام ببرید چه بیماریهایی به خاطرتان می‌آید. ایدز؟ سرطان؟ تالاسمی؟ هموفیلی یا عقب ماندگی ذهنی و جسمی؟ بله تمامی این بیماریها مهلک هستند. آیا می‌دانید که تمامی این بیماریها به گونه‌ای ژنتیکی هستند و به یاری روشها و فنون جدید مهندسی ژنتیک بسیاری از بیماریهای ژنتیکی در آستانه مهار شدن قرار دارند؟

علم ژنتیک کاربردهای زیادی در علوم پزشکی دارد که از آن جمله می‌توان به تولید انبوه ، ارزان و بدون خطر واکسنهای انسانی و حیوانی با استفاده از باکتریها و قارچها ، تولید داروهای جدید و پروتئینهای گوناگون برای درمان بیماریهای مختلف و تشخیص قبل از تولد بیماریهای ناشی از اختلالات ژنی با روشهای مهندسی ژنتیک مثل تشخیص بیماری تالاسمی در دوران جنینی اشاره کرد. که بدون شک در تمامی این فعالیتها و تحقیقات متخصصان ژنتیک حضوری فعال و چشمگیر دارند.


  امتیاز: 0.40