منو
 کاربر Online
440 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  شنبه 16 مهر 1384 [04:48 ]
  کشف فسیل 50 هزار ساله در اصفهان
 


فسیل یک کرگدن متعلق به ‪ ۵۰‬هزار سال پیش در شهرستان مبارکه ‌اصفهان کشف شد.


مطالعات باستان شناسی بر روی استخوانهای فسیل شده در محدوده منطقه مرکزی ایران و در شهرستان مبارکه اصفهان نشان می‌دهد که ‪ ۵۰‬هزارسال پیش در ایران کرگدن زندگی می‌کرد. مدیر اداره باستان شناسی و عضو هیات علمی میراث فرهنگی استان ‌اصفهان گفت: در گمانه زنی و کاوش در محدوده مرکزی ایران در شهرستان مبارکه از توابع اصفهان مقادیری استخوان فسیل شده بدست آمد، که مربوط به دوره پارینه سنگی است.

در مطالعات اولیه که بر روی استخوانهای بدست آمده انجام شد، گونه‌های مختلف جانوری از جمله گراز ، گوزن ، آهو ، خرگوش ، خفاش ، جونده‌های ریز ، لاک پشت و کرگدن شناسایی شد. در حالیکه کرگدن در حال حاضر در ایران وجود ندارد، بقایای فسیل شده استخوانها نشان می‌دهد، ‪ ۵۰‬هزار سال پیش در منطقه مرکزی ایران کرگدن وجود داشته است.

این مطالعات و کاوش باستان شناسی در غارشماره دو قلعه بزی در شهرستان مبارکه صورت گرفت. به گفته وی ، اولین آثار سکونت انسان در منطقه ‌مرکزی ایران مربوط به دوره پارینه‌سنگی بوده است. در طی این کاوش ابزارهای سنگی و مقادیر قابل توجهی نمونه‌های استخوان فسیل شده مربوط به ‪ ۵۰‬هزار سال قبل بدست آمد. ابرازهای سنگی شامل اسکنه ، انواع خراشنده ، خراشنده جانبی و هلالی است.

مطالعه بر روی استخوانهای فسیل شده به دست آمده به لحاظ باستان شناسی اهمیت زیادی دارد. با مطالعه بر روی استخوانهای بدست آمده می‌توان رژیم غذایی انسانهای اولیه و همچنین گونه‌های جانوری که در این محدوده زندگی می‌کردند، شناسایی کرد. گمانه‌زنی و کاوش توسط میراث فرهنگی و یک گروه زمین شناسی از دانشگاه اصفهان صورت گرفت.

دوره پارینه سنگی ، به دوره انتهایی و طبقات فوقانی دوره اول و دوره چهارم زمین شناسی که در ته نشستهای آن ابزار و ادوات سنگی خشن و خالی از ظرافت که مصنوع انسانهای ماقبل تاریخ است گفته می‌شود.

منبع: http://www.irna.ir/fa/news/view/menu-152/8407034145145946.htm



  امتیاز: 0.00