پژوهشگران موسسه تحقیقاتی ژنومیک در ایالت مریلند آمریکا (دینو کوکوس رادیو ورانز) موجودی را شناسایی کردهاند که در مقابل 1.5 میلیون راد (واحد پرتو تابی) اشعه گاما مقاوم بوده و زنده میماند و آنرا به عنوان سرسختترین موجود زنده معرفی کردهاند. این مقدار اشعه بیش از 3000 برابر دوز لازم برای کشتن یک انسان است. این باکتری قرمز رنگ در واقع در سال 1956 طی بررسی کنسروهایی که با اشعه گاما استریل میشدند کشف شده ، اما تا به امروز دانشمندان از درجه جان سختی آن اطلاعی نداشتهاند.
پژوهشها در این زمینه نشان میدهند در DNA باکتری مذکور تعداد زیادی ژنهای زاید وجود داشته که در مقابله با آسیبهای جدی طی روشهای ضد عفونی از قبیل حرارت یا تابش اشعه براحتی فعال شده و نقص حاصله را به سرعت جبران میکنند. دانشمندان امید دارند روزی از این موجود سرسخت برای پاکسازی محیط زیست بهره برده و از طرفی با بررسی نحوه بازسازی DNA این باکتری راهی برای درمان و ترمیم DNA های معیوب و سرطانی بیابند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
اینطور به نظر میرسد که جهشها تحت تاثیر انواع مختلف عوامل از جمله پرتوها میتوانند به نفع جهش یافته یا به ضرر آن تمام شوند که تحت عنوان موتاسیونهای مفید و مضر نامیده میشوند. تحت تاثیر موتاسیونهای مفید برای جاندار علاوه بر اینکه جاندار مورد نظر توانایی زیست خود را از دست نمیدهد بلکه نسبت به قبل از جهش هم مقاومتر شده و بهتر میتواند زندگی کند.
در مورد اینکه آیا مبدا کشفیات جدیدی میتوانند باشند؟ میتوان گفت که عمده کشفیات در مورد علم ژنتیک و توالی ژنومی موجودات از جمله مگس سرکه از راه اعمال جهشهای مختلف تصادفی به قسمتهای مختلف ژنوم این موجود بدست آمده است بنابراین این جهش هم میتواند منجر به کشف تازه ای شود.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!