منو
 کاربر Online
466 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  شنبه 02 مهر 1384 [13:48 ]
  در هفت جهت مختلف در حال حرکت‌ایم!
 


هم اکنون که شما آرام نشسته‌اید و خیال میکنید که بی حرکت هستید، حداقل در هفت جهت مختلف و در سرعتهایی که گاه تا یک میلیون و هشتصد هزار کیلومتر در ساعت میرسد در حرکت هستید.


1- به دور محور زمین از غرب به شرق و با سرعت 1300 کیلومتر در ساعت میچرخیم. این چرخش توسط فیزیکدان فرانسوی به نام فوکو ثابت شد. وی یک پاندول بلندرا به سقف پانتئون در پاریس آویزان نمود و آن را به نوسان در آورد. تماشاگران با تعجب دیدند که پاندول در طول روز به آهستگی در جهت گردش عقربه ساعت حرکت کرده و سوزن تیز پایین آن بر روی سطح شنی زیر آن دایره‌ای را ترسیم میکند (حرکت وضعی زمین).

2- به دور خورشید با سرعت 110000 کیلومتر در ساعت میگردیم. زمین با این سرعت در هر روز 2600000 کیلومتر از این مسیر را پشت سر میگذارد. یک انسان در طول عمرش 75 میلیارد کیلومتر ، یعنی پنج برابر قطر منظومه شمسی در این جهت مسافرت میکند (حرکت انتقالی زمین).

3- به سوی ستارگان نزدیک به خورشید با سرعت 20 کیلومتر در ثانیه حرکت میکنیم. دانشمندان با استفاده از پدیده دوپلر دریافتند که خورشید ما با سیاراتش با این سرعت به طرف "ستاره نسر" واقع در صورت فلکی شلیاق حرکت میکند. در این صورت ما هر 20 سال به اندازه قطر منظومه شمسی و در مدت طول عمر یک انسان در حدود 65 میلیارد کیلومتر به ستاره نزدیک میشویم، و در صورتی که این ستاره حرکت نکند پس از گذشت هزاران سال به آنجا خواهیم رسید!

4- به دور هسته کهکشان راه شیری با سرعت 800000 کیلومتر در ساعت میگردیم. کهکشان ما با قطری برابر 100000 سال نوری ، مانند یک فرفره عظیم الجثه به دور محور خود در حال چرخش است. و خورشید ما با همین سرعت (800000 کیلومتر در ساعت) در درون آن در حال حرکت است. ما هر روز 20 میلیون کیلومتر از این مسیر را طی میکنیم. مدت زمانی حدود 240 میلیون سال طول میکشد تا یک دور کامل بزنیم

5- به سوی کهکشان آندرومدا با سرعت 80 کیلومتر در ثانیه (km/h 288000 ) پیش میرویم. این کهکشان در صورت فلکی آندرومدا قرار دارد و تقریبا 2300000 سال نوری از ما فاصله دارد که در خیلی از خصوصیات شبیه کهکشان ما است. ولی نگران نباشید احتمال تصادم وجود ندارد زیرا حداقل 75 میلیون قرن طول خواهد کشید تا دو کهکشان به هم برسند.

6- با سرعت 230 کیلومتر در ثانیه به داخل ابر گروه محلی کهکشانهای سنبله سقوط میکنیم. این ابر گروه (خوشه) در حدود 50 میلیون سال نوری از ما فاصله دارد که مطالعات طیف دوپلر حاکی از آن است که ما به همراه سایر کهکشانهای گروه محلی خودمان با این سرعت به سوی قلمرو این کهکشانها پیش می‌رویم.

7 – در گسترش فضا با سرعت 515 کیلومتر در ثانیه (km/h 1840000) به سوی خارج فضا پرتاب میشویم. این حرکت که ناشی از انفجار بزرگ و انبساط عالم میباشد و در مورد همه گروههای کهکشانی صدق میکند. کهکشان ما نیز با این سرعت در حال حرکت در این فضای لایتناهی است.

در همین حال اگر فکر می کنید که به سوی هیچ جهتی در حرکت نیستید به آسمان پر ستاره شب خیره شوید و یک بار دیگر فکر کنید.


منبع: http://www.parssky.com/articles/article1381010.asp


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline بابک خسروشاهی 3 ستاره ها ارسال ها: 473   در :  یکشنبه 03 مهر 1384 [09:27 ]
  > در هفت جهت مختلف در حال حرکت‌ایم!
 

سلام

مطلب خیلی جالبی است.
  • چرا این حرکات را حس نمی کنیم؟
  • چرا این سرعتهای بالا اثری بر روی بدن ما ندارد؟

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  دوشنبه 11 مهر 1384 [05:50 ]
  > در هفت جهت مختلف در حال حرکت‌ایم!
 

با سلام و پوزش بخاطر تاخیر در جواب

  • ما این حرکات را حس میکنیم.
  • این حرکات هست که عمر انسانها و سایر موجودات را تعیین میکنند.

و اما

  • چرا این حرکات ملموس نیست؟ این به بند دوم نظریه نسبیت خاص بر میگردد و مفهومش این هست که ما چهارچوب لخت مرجهی نداریم. و همه چارچوبهای لخت نسبت به هم با سرعت یکنواختی در حرکت هستند.

  • دوم اینکه چون حرکات نسبی هست، حرکات به راست ما نسبت به طرف مقابل معادل با حرکت به چپ ایشان نسبت به ماست پس این حرکات اثر عینی خود را نشان نمیدهند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 27 مهر 1384 [05:39 ]
  > در هفت جهت مختلف در حال حرکت‌ایم!
 

در همین مورد مقاله سرعت رقص کیهانی را هم می‌توانید ببینید.

  امتیاز: 0.00