منو
 صفحه های تصادفی
آداب برخورد
پیراهن رسول خدا « ص »، لباس امام زمان
عبادت امام کاظم علیه السلام
ریشه قیام ناکثان و جنگ جمل
دنیای هوای ما
جزء صحیح
تجارت دراسلام
درس فرایند های شیمیایی
تیره ژشیریاسه
اهداف جنگ
 کاربر Online
901 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  یکشنبه 27 شهریور 1384 [06:15 ]
  گونه‌ای قهوه بدون کافئین کشف شد.
 

محققان برزیلی موفق شده‌اند نوعی قهوه عربی را شناسایی کنند که بطور طبیعی کافئین ندارد. کشف این گونه جدید قهوه ، کشورهای تولید کننده آن را که بخش اعظم درآمد صادراتیشان از قهوه حاصل می‌شود، قادر می‌سازد که با شرکت‌های بزرگ بین‌المللی که قهوه بدون کافئین را به روشهای شیمیایی تولید می‌کنند، به رقابت برخیزند.

در حال حاضر ، شرکتهای بزرگ تجاری و چند ملیتی برای تولید قهوه بدون کافئین از دو روش شیمیایی و ژنتیکی استفاده می‌کنند.
در روش شیمیایی با اضافه کردن برخی حلالها به قهوه‌های دارای کافئین ، این ماده را پاکسازی می‌کنند. در روش ژنتیکی ، آنزیمی را که باعث می‌شود ماده موسوم به تئوبروماین در گیاه قهوه به کافئین تبدیل شود، از بین می‌برند.
اما این دو روش با محدودیتهایی از نظر مصرف‌کنندگان روبرو هستند.

برخی از مصرف‌کنندگان از مصرف مواد غذایی با ساختار ژنتیکی تغییر یافته خودداری می‌ورزند و برخی دیگر نیز معتقدند که اضافه‌کردن مواد حلال به قهوه طبیعی موجب تغییر طعم آن می‌شود.
اما گونه تازه کشف‌شده بصورت طبیعی فاقد آنزیم تولید کننده کافئین است و به این ترتیب از هر دو محدودیت یاد شده بر کنار می‌ماند.
محققان برزیلی معتقدند که می‌توان در 5 سال آینده با استفاده از گونه تازه کشف‌شده بذرهای مناسب برای تولید قهوه بدون کافئین را برای کاشت و برداشت تجاری آماده کرد. تولید گونه های دیگر با طعمهای متفاوت از همین گونه به زمان بیشتری نیاز دارد و احتمالا در 15 سال آینده تحقق خواهد یافت.

عکس پیدا نشد






  امتیاز: 0.00