منو
 کاربر Online
753 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  شنبه 12 شهریور 1384 [04:07 ]
  وجه تشابه مکانیسم کار آبپاش متحرک چمن با موشک
 


آیا تاکنون به آبپاش متحرکی که روی چمن می‌گذارند نگاه کرده‌اید؟ این آبپاش پیوسته به دور خود میچرخد و آب را به سراسر چمن دایره وار می‌پاشد. علت چرخیدن آبپاش متحرک آن است که آب می‌خواهد با فشار از درون آن بیرون آید.

این فشار سبب می‌شود که سر آبپاش به جهتی خلاف جهت مسیر آب انحراف یابد. آنگاه هر بار که این عمل تکرار می‌شود سر آبپاش اندکی حرکت کرده و در نتیجه یک گردش دایره‌وار را پدید می‌آورد.

اما در موشک این فشار به کمک سوختهای پرانرژی تامین می‌شود. فشاری که از انفجار و تولید انرژی در داخل موشک تولید می‌شود آن را در جهت مخالف سوق می‌دهد.

ما گمان برده‌ایم که در عصر موشک زندگی می‌کنیم، و می‌پنداریم که موشک پدیده‌ای جدید است در حالیکه واقع امر چنین نیست زیرا حدود 800 سال قبل چینیها از نوعی موشک برای مراسم آتشبازی استفاده می‌کردند.

دوستان مقالات موشک ، موتور موشک ، آزمایش آب پاشها و موشکها را ببینید.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline بابک خسروشاهی 3 ستاره ها ارسال ها: 473   در :  شنبه 12 شهریور 1384 [05:58 ]
  > وجه تشابه مکانیسم کار آبپاش متحرک چمن با موشک
 

سلام

می‌دونید اولین کسی که از این شیوه استفاده کرد کی بود؟

اولین کسی که از این روش یرای به حرکت در آوردن چیزی استفاده کرد، یک یونانی بود به نام هرون که در قرن اول پیش از میلاد زندگی می‌کرد. میشه هرون را اولین مخترع موتور بخار نامید، زیرا اولین کسی بود که بخار را تبدیل به حرکتی دورانی کرد.

او وسیله اختراعش را aeolipile نامید، که معنی آن توپ باد است. روش کار به این صورت بود:
یک ظرف در بسته که دو لوله در دو سرش قرار داشت را پر از آب کرده و روی آتش می گذاشتند. انتهای این دو لوله به گویی فلزی وصل بود. این توپ به نوبه خود، دو لوله خمیده در دو جهت مخالف داشت.

با جوش آمدن آب، بخار توسط لوله‌ها وارد گوی میشد، و سپس از طریق دو لوله خمیده خارج می‌شد. خروج بخار از دو لوله سبب گردش گوی می‌شد.

تصویر


از این وسیله فقط برای سرگرمی استفاده می‌شد. فکر می‌کنید دلیلش چی بود؟


  امتیاز: 0.00