منو
 کاربر Online
739 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 15 تیر 1384 [12:44 ]
  انتقال یافته از بحث دانشنامه : فیروزه نجفی خسروشاهی
 

از پیوند فیروزه نجفی خسروشاهی برای بحث در مورد این صفحه استفاده کنید.

سلام خانم خسرو شاهی خسته نباشی چند سوال داشتم اگر امکان دارد برایم انجام دهید ممنون میشوم با تشکر امید از شاهرود.
1- درباره آبکاری فزات
yahoo .com@
omid_a_20

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  پنج شنبه 16 تیر 1384 [05:54 ]
  >آب کاری فلزات
 

آب کاری فلزات بر دو پایه استوار است:

  • یکی بر پایه روش گالوانیزاسیون، که در این روش، فلز فاسد شدنی را در مذاب یک فلز فاسد نشدنی فرو می برند و بیرون می آورند تا سطح آن از یک لایه فلز فاسد نشدنی پوشیده شود. مثلا ورقه های نازک آهنی را در مذاب فلز روی فرو می برند و بیرون می آورند تا سطح آنها از فلز روی پوشیده شود و به این طریق ورقه های آهن سفید یا آهن گالوانیزه تهیه نمایند که در ساختن لوازمی مثل لوله بخاری، کانال کولر، شیروانی منازل و از این قبیل به کار میرود.لوله های آب هم آهن سفید هستند.
اگر ورقه های اهنی را در قلع مذاب بزنیم و بیرون آوریم و سطح آن را قلع اندود کنیم، حلبی به دست می آید که از آندر ساختن قوطی مواد غذایی نظیر کنسروها استفاده می گردد.

  • نوع دیگر آبکاری، آب کاری به روش الکترولیز است که در این روش فلز آب گیرنده یا فاسد شدنی را در جایگاه کاتد و فلز پوشش دهنده را به جای آند قرار می دهند و در ظرف الکترولیز، محلولی از یک نمک فلز آب دهنده ( فلز پوشش دهنده ) به صورت یون مثبت از آند کنده می شود و از طریق الکترولیت به طرف کاتد یا آب گیرنده ( فلز مورد آبکاری ) رفته،از آن الکترون می گیرند و مجددا به صورت فلز در آمده بر سطح فلز مورد آبکاری می نشینند و تمامی سطح ان را می پوشانند.به عنوان نمونه در آب فلز کاری یک قاشق مسی،آند ،نقره بوده و قاشق مسی را به کاتد وصل می کنیم و الکترولیت می تواند محلول نیترات نقره باشد.اتمهای نقره به صورت یون نقره از ورقه نقره ای جدا شده به سوی قاشق مسی می رود.از آن الکترون می گیرند و به صورت اتم نقره بر سطح قاشق می نشینند.




  امتیاز: 0.00