منو
 صفحه های تصادفی
ویژگی های دین
حیات در کائنات
آموزش و پرورش درجامعه صفوی
ترونا
قضاوت امام مهدی علیه السلام به شیوه حضرت داوود علیه السلام
زرد زخم
کاربرد رادیوداروها
معاویه و برادر حرامزاده
علم طبیعی، علم اجتماعی و ربط ارزشی(وبر)
تیره گل مغربی
 کاربر Online
675 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  دوشنبه 13 تیر 1384 [07:16 ]
  شیمی در خدمت آشپزی:علت خیس کردن برنج قبل از پختن
 

علت خیس کردن برنج قبل از پختن


علت اینکه برنج را قبل از پختن، در داخل آب نمک خیس می کنیم، این است که در داخل برنج، یونهای کلسیم وجود دارد و در حین پختن حالت شکنندگی وجود دارد. برای همین، برنج را در داخل آب نمک خیس می کنند که برنج، یونهای سدیم را از آب نمک جذب می کند و یونهای کلسیم را پس می دهد و در این صورت، حالت شکنندگی نخواهد داشت و علت اینکه در این حالت، برنج زودتر و بهتر می پزد، این است که نمکهای سدیم، مولهای آب تبلور زیادتری دارند و آب های داخل برنج بهتر می توانند با آب خارج آن، تبادل گرمایی کرده و برنج زودتر می پزد.biggrin




  امتیاز: 1.00