منو
 کاربر Online
1134 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه یاری 3 ستاره ها ارسال ها: 237   در :  شنبه 11 تیر 1384 [04:14 ]
  نصب و کاربرد Linux
 

سلام دوستان من این متن را از سایت تبیان برداشت کرده ام . امیدوارم که از آن استفاده کنید.


نصب و کاربرد Linux


خلاصه آموزش: در این درس نکات اولیه را در ارتباط با سیستم‌عامل لینوکس می‌آموزیم. بعد از خواندن این درس می‌تونید تصمیم به نصب این سیستم‌عامل قدرتمند در کامپیوتر خودتون بگیرید.



سیستم مورد نیاز



قبل از نصب لینوکس باید چند نکته را یادآوری کنم:


?- سازگاری سخت افزار مسئله مهمی است؛ چرا که در غیر اینصورت با مشکلات تازه ای روبرو می شوید. البته لینوکس، با اکثر سخت افزارهای موجود سازگار است؛ و این نکته بیشتر مربوط به مودم می شود که لیست بعضی از مودم های سازگار را میتوانید در سایت: www. دریافت نمایید.


?- فضای روی هارد دیسک:

ممکن است بخواهید لینوکس را در کنار ویندوز بکار ببرید. در اینصورت می توانید آنرا روی یکی از پارتیشن های ویندوز خود نصب نمایید. همچنین می توانید یکی از پارتیشن های ویندوز خود را پاک کرده و پارتیشن لینوکس را جایگزین آن نمایید.


?- مقدار فضای خالی روی هارد دیسک:

میتوان لینوکس را در یکی از سه حالت “ایستگاه کاری (workstation)” ، “سرویس دهنده (server)” و یا بصورت “انتخابی (custom)” نصب نمود.

– workstation : در این حالت می توان یکی از محیط های KDE یا GNOME و یا هر دو را نصب کرد. اگر هر یک را به تنهایی بخواهید نصب کنید، به 5/1 گیگابایت و برای هر دو 8/1 گیگابایت فضای خالی بر روی هارد دیسک نیاز دارید.

– server : بسته به انتخاب ابزار ها از 1 تا 2 گیگابایت فضای خالی بر روی هارد نیاز است.

– custom : در این حالت حداقل به 350 مگابایت و حداکثر (برای نصب تمامی ابزارها) به 4/3 گیگابایت فضا نیاز دارید.


?- آیا سیستم خود را میتوانید از روی CD بوت کنید؟

به منظور نصب لینوکس باید ابتدا توسط یک دیسکت بوت و یا تغییراتی در BIOS دستگاه خود، شروع به کار نمایید. درغیر این صورت، می توانید با ایجاد یک دیسکت مخصوص لینوکس دست به کار شوید.


?- حداقل سیستم مورد نیاز:

می توانید این سیستم عاملِ قانع!!! را روی یک کامپیوتر 486 با 4 مگابایت رم نصب کنید. اما برای رسیدن به سرعتی معقول حداقل به سیستمی با مشخصات زیر نیازمندید:


Pentiume 233

RAM 64

CD-Rom 40x

Hard 4 GB

?- ساختن دیسکت نصب لینوکس:

توصیه میکنیم که برای اطمینان این دیسکت را ایجاد نمایید. البته در هنگام نصب لینوکس نیز میتوانید این کار را انجام دهید.

برای انجام این کار (با فرض اینکه CD-Rom شما درایو G باشد) به محیط DOS وارد شوید…


Start > Programs > ms dos

C:Windows>X:X:>cd dosutils

X:Dosutils>rawrite

Enter disk image source file … imageboot.img

Enter target diskette drive: A:

Please insert a formatted diskette into drive A: and

press--ENTER--:

X:dosutils>

"




یادآوری چند نکته اساسی در نصب لینوکس



?- حتما قبل از نصب لینوکس از اطلاعات خود یک کپی پشتیبان بر روی CD یا بر روی هارد دیگر تهیه نمایید.


?- اگر از ویندوز NT یا XP استفاده می کنید، قبل از نصب دروس بعدی را مطالعه نمایید.


?- نصب به صورت server تمام اطلاعات هارد را پاک می کند.


?- برای نصب، یک پارتیشن در ویندوز به اندازه حداقل 4 گیگابایت بوسیله Partition Magic ایجاد نمایید و یا درایو آخر خود را فرمت کنید.






v شروع نصب



برای شروع عملیات نصب، ابتدا CD لینوکس را داخل CD-Rom گذاشته سپس کامپیوتر خود را ری استارت کنید. یا می توانید از دیسکتی که قبلا ساخته بودید استفاده کنید یا اینکه وارد داس شوید و به شاخه Dosutils روی CD بروید. سپس تایپ کنید: autoboot.bat

(در کامپیوتر‌های قدیمی ممکن است Bios اجازه انتخاب کردن CD-Rom برای Boot کردن ندهد، در این مواقع لازم است دیسکت قابل بوت لینوکس برای لینوکس بسازید و کامپیوتر را برای شروع نصب با اون boot کنید.)

بعد از اینکه لوگوی لینوکس و در پایین آن عبارت Boot: نمایان شد، Enter بزنید. یک کادر محاوره ای برای شناسایی مالتی مدیا نشان داده می شود که دو دکمه OK و Skip دارد. برای جابجایی روی دکمه ها، از کلید Tab استفاده نمایید. Skip را بزنید. اگر کادر دیگری مشاهده کردید، Done را انتخاب کنید تا برای نصب آماده شوید.




v مراحل نصب



?- Welcome:

وقتی صفحه گرافیکی نمایان شد، شما پنجره خوش آمد گویی Red Hat را مشاهده می کنید. برای ادامه روی Next کلیک کنید یا فقط Enter بزنید.


?- Language:

بعد از Welcome ، نوبت به انتخاب زبان می رسد. با ماوس یا با کلیدهای جهت دار زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید؛ ولی معمولا English که پیش فرض لینوکس است، انتخاب می شود (متاسفانه زبان فارسی بین گزینه ها موجود نمی باشد). پس کافی است مثل مرحله قبل Enter بزنید.


?- Keyboard:

در لیست اول به دنبال مدل صفحه کلید خود بگردید (ولی چون معمولا ما از صفحه کلید های ایرانی استفاده می کنیم، احتمالا نوع آنرا در لیست موجود نخواهید دید)؛ پس می توانیدیکی از گزینه های دیگر را انتخـاب کنید که گزینه Generic 101-Key PC انتخـاب خوبی خواهد و تقریبا برای همه صفحه کلید ها کار خواهد کرد.

اگر احتیاج به کاراکترهای ویژه ای نظیر ? که در زبانهای دیگر بکار می رود، دارید باید در لیست سوم Enable dead keys را انتخاب کنید.


?- Mouse:

مدل ماوس خود را نیز باید نظیر Keyboard انتخاب نمایید. تنها تفاوتی که در این قسمت مهم است، انتخاب پورت اتصالی ماوس می باشد. اگر انتهای سیم ماوس شما به شکل مستطیلی باشد، پورت از نوع Serial و در غیر اینصورت PS/2 می باشد.

اگر از ماوس دو کلیده استفاده می کنید می توانید گزینه Emulate 3 buttons را انتخاب نمایید تا لینوکس کلید سوم ماوس را زمانیکه دو کلید را با هم فشار می دهید، برای شما شبیه سازی کند.


?- Installation type:

همانطور که قبلا برایتان توضیح دادیم، در این مرحله نوع و حالت نصب را (workstation,… ) انتخاب کنید. در انتهای صفحه، گزینه Upgrade را مشاهده می کنید؛ در صورتی که بخواهید نسخه لینوکس خود را ارتقا دهید، Upgrade را انتخاب کنید.


?- Partition:

این مرحله از حساس ترین مراحل نصب لینوکس می باشد. بنابراین توجه لازم را به این قسمت مبذول دارید…زیرا با کوچکترین اشتباه، ممکن است تمام اطلاعات هارد خود را از دست بدهید.

در این مرحله می توانید دو انتخاب داشته باشید:

- انتخاب اول: در صورتی که بخواهید کلیه فضای سیستم خود را به لینوکس اختصاص دهید، می توانید با زدن Enter به صفحه بعد بروید. توجه داشته باشید که در اینصورت کلیه اطلاعات و پارتیشن های داس و ویندوز خود را از دست خواهید داد.

- انتخاب دوم: در این قسمت می توانید تنها بخشی از هارد خود را به سیستم عامل اختصاص دهید. بدین منظور باید یکی از دو ابزار Disk Druid یا Fdisk را بکار برید.

پیشنهاد ما به شما این است که از ابزار Disk Druid استفاده نمایید.

توجه داشته باشید که در لینوکس حداقل باید سه پارتیشن زیر را ایجاد نمایید:

- پارتیشن ریشه که با / نشان داده می شود.

- پارتیشن راه انداز که boot نام دارد.

- پارتیشن swap


+ پارتیشن بندی با Disk Druid:
در صورتی که بخواهید انتخاب دوم را داشته باشید باید اطلاعات یکی از درایوهای خود را پاک کرده یا به درایو دیگر انتقال دهید. پیشنهاد می کنیم درایو آخر خود را به لینوکس اختصاص دهید.

لازم به یادآوری است که درایو ها در لینوکس کمی متفاوت تر نشان داده می شوند. مثلا اگر سیستم شما دارای چهار درایو C, D, E, F باشد، در لینوکس به صورت:


C ==> hda1

D ==> hda5

E ==> hda6

F ==> hda7

نشان داده می شود و چنانچه دارای دو هارد دیسک باشید، آنها را به صورت hda و hdb خواهید دید.

حال باید پارتیشن مورد نظر را انتخاب کرده و روی دکمه Delete از ابزار Disk Druid کلیک کنید. با این کار حجم این پارتیشن به فضای Disk Druid انتقال داده خواهد شد. اکنون پارتیشن های مورد نیاز را با کلیک روی دکمه New ایجاد می کنیم.

=: boot Partition: حجم مورد نیاز حداقل 16 مگابایت و حداکثر 75 مگابایت می باشد. بنابراین در فیلد Mount Point ، /boot و در فیلد بعدی گزینه ext3 (حالت پیش فرض) را انتخاب کنید. در فیلد Size حجم پارتیشن را بر حسب مگابایت وارد کرده و روی دکمه OK کلیک کنید. گزینه Fixed Size اندازه پارتیشن را ثابت نگه می دارد. ممکن است وقتی که می خواهید بعضی از پارتیشن ها را ایجاد کنید، حجم پارتیشن تا100 مگابایت یا کمتر تغییر کند؛ از اینرو می توانید گزینه Fill all space up to (MB) را انتخاب کرده و در پنجره مقابل حجم آنرا وارد نمایید.

=: Swap Partition : برای ایجاد این پارتیشن، فضای مورد نیاز به اندازه مقدار RAM سیستم می باشد. یعنی اگر از RAM 256 MB استفاده می نمایید، باید عدد 256 مگابایت را در فیلد Size وارد نمایید. اکنون فیلد اول را خالی رها کرده و در قسمت Filesystem Type ، گزینه swap را انتخاب می نماییم. (بعضی مواقع ذکر می‌شود که پارتیشن swap رو بهتر است به اندازه دو برابر ram کامپیوترتون انتخاب کنید)

=: Root Partition: مجددا روی دکمه New کلیک کرده و این بار در فیلد اول کاراکتر / و در فیلد دوم ext3 را وارد می کنیم. اکنون گزینه Fill to maximum allowable size را انتخاب می کنیم تا بقیه فضای درایو به پارتیشن ریشه اختصاص یابد. گزینه آخر ( یعنی Check for bad blocks ) به منظور یافتن سکتورهای خراب دیسک می باشد که در صورت انتخاب آن مدت زمان زیادی از وقتتان جهت چک کردن پارتیشن صرف می شود.


چنانچه پس از ایجاد پارتیشن ها، در هنگام پایان یافتن این قسمت پیغامی مبنی بر عدم وجود فضای کافی دریافت کردید، کافسیت به Disk Druid بازگشته، پارتیشنی را که ایجاد خطا کرده است انتخاب و با کلیک کردن روی دکمه Edit حجم آنرا کمی تغییر دهید.


?- Boot loader configuration:

در این بخش می توانید راه انداز خود را با توجه به سیستم عامل موجود روی دستگاه خود انتخاب نمایید. بدین منظور روی دکمه Change boot loader در بالای صفحه، کلیک کنید:

-LILO Loader: این راه انداز در نسخه های اولیه لینوکس استفاده می شد که باعث ایجاد مشکلاتی مربوط به برخی از BIOS ها در مادربورد می شد. یعنی نمی توانستید لینوکس را توسط LILO بوت کنید. معمولا هارد دیسک های بالای 10 گیگابایت با این مشکل مواجه بودند.

-GRUB Loader: از لینوکس 7.2 به بعد این مشکل با آمدن راه انداز GRUB کاملا برطرف شد. بنابراین اگر شما از هارد دیسک هایی با حجم بیشتر از 10 گیگابایت استفاده می کنید، باید این راه انداز را برای راه اندازی لینوکس برگزینید.

-Don’t install a boot loader: با انتخاب این گزینه تنها قادرید که لینوکس را توسط فلاپی دیسکی که قبلا یا در خلال مراحل نصب ایجاد کرده اید، راه اندازی نمایید.

اگر از ویندوز ME ، 98 یا 95 بر روی سیستم خود استفاده می کنید، به راحتی می توانید از GRUB استفاده نمایید و در صورتی که سیستم عامل های XP ، NT یا 2000 را بکار می برید، حتما باید سومین انتخاب را داشته باشید؛ در غیر اینصورت بقیه سیستم عامل های خود را از دست خواهید داد.


?- Firewall:

در این مرحله از نصب فقط کافی است با پذیرفتن پیش فرض ها، گزینه های: WWW (HTTP) ، FTP ، mail و Telnet را انتخاب کرده تا در اینترنت، به این سرویس ها دسترسی داشته باشید.


?- Additional language support:

اگر می خواهید چندین نوع زبان مختلف را بر روی سیستم خود داشته باشید، میباست در این قسمت آنها را انتخاب نمایید. ( ولی در نسخه های فعلی، زبان فارسی موجود نمی باشد)


??- Time Zone:

گزینه System clock uses UTC را علامت زده و لیست موجود Asia/Thran را انتخاب کنید تا سیستم بطور صحیح ساعت را پیدا کرده و آنرا تنظیم نماید.


??- Account Configuration:

در این قسمت باید کلمه عبور حساب ریشه را مشخص کنید؛ همچنین حساب های مربوط به دیگر کاربران را نیز اضافه نمایید. بدین منظور ابتدا کلمه عبوری برای خود انتخاب کرده و برای اضافه کردن دیگر حساب ها، دکمه Add را زده و نام کاربر و همچنین کلمه عبور آنها را نیز وارد نمایید. (حداقل تعداد حروف پسورد نباید کمتر از 6 کاراکتر باشد).


??- Authenticution Configuration:

- Enable MD5 : این گزینه شما را قادر می سازد تا پسوردی با حداکثر 25 کاراکتر ایجاد نمایید.

- Enable shadow password: با انتخاب این گزینه می توانید امنیت بیشتری را در سیستم خود برقرار سازید.


??- Web Configuration:

اگر کارت شبکه بر روی کامپیوتر خود ندارید، این مرحله از نصب را هم نخواهید داشت.

در این مرحله باید شماره IP و IP Mask خود را وارد نمایید. همچنین نام DNS ای که به کامپیوتر خود اختصاص می دهید را باید قبلا ثبت کرده باشید.


??- Package group selection:

در این قسمت میتوانید تمام یا بخشی از گزینه ها را انتخاب کنید. (اگر Custom را انتخاب کرده باشید، تمام بسته ها را می بینید)


??- تعیین کارت گرافیکی:

معمولا لینوکس کارت گرافیکی را بطور خودکار تشخیص می دهد. چنانچه این کار انجام نشد، از لیست بالا No clockchip setting را انتخاب کره و مقدار RAM گرافیکی را نیز از پایین انتخاب کنید.


??- آغاز نصب:

بنا به بسته هایی که انتخاب کرده اید، ممکن است تا 2 ساعت زمان برای نصب لازم باشد.

بعد از پایان نصب،‌ اگر دیسکت راه انداز لینوکس را ندارید، می توانید دیسکت راه انداز خود را ایجاد نمایید.


??- تعیین مانیتور:

اگر در مرحله قبل گزینه Skip X Configuration را علامت زده باشید، این مرحله را نخواید دید؛ در غیر اینصورت، از لیست مربوطه نوع و مدل مانیتور خود را تعیین نمایید.


??- تعیین وضوح صفحه نمایش:

در این قسمت باید تنظیمات میزان وضوح صفحه نمایش، رنگ، تعداد رنگ ها و عمق رنگی کارت گرافیک را مشخص کنید.


روی Next و سپس OK کلیک کرده و کامپیوتر را پس از خارج ساختن CD لینوکس، ری استارت کنید.



"====فارسی دات کام==="
http://hamedhack.tk







  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 14 تیر 1384 [04:29 ]
  > نصب و کاربرد Linux
 

سميه جان
جالب ود اما به طور كل بعد از دصب ديدم كه لينوكس اصلا سيستم عامل جالبي نيست .تازه چقدر هم دردسر داره .براي انجام يك كار كوچك كلي علافي.
حيف ژولي كه دادم سي دي هايش را خريدم
از شما هم تشكرmrgreen

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 22 مرداد 1384 [05:41 ]
  > نصب و کاربرد Linux
 

من هم موافق هستم!!!!

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 08 آذر 1384 [14:00 ]
  > نصب و کاربرد Linux
 

پس کو کار بردشrazzrazz

  امتیاز: 0.00