منو
 کاربر Online
1130 کاربر online
 : ادبی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 01 خرداد 1384 [08:17 ]
  انتقال یافته از پرسش و پاسخ : گل گلاب(قسمت دوم) (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:گروه ادبیات نابغه های ایران



گل گلاب
شاعر جاودانه سرود ای ایران
ادامه...

در ادامه زندگینامه دکتر گل گلاب...
درباره حضورش در فرهنگستان اول میگوید بنده از سال 1314 تا 1319 که فرهنگستان اول حیات داشت عضو بودم تعداد اعضای اول 21 نفر بود بعد به 28 نفر رسید خیلیها بودند مانند بهار-بدیع الزمان-علامه قزوینی-اقبال-همائی و ... این فرهنگستان تا حدی موفق بود... اما از لغاتی که فرهنگستان اول پیشنهاد داد حداقل 7 واژه مرسوم شد. مردم آنها را پذیرفتند کسانی هم مخالف بودند مثل مرحوم اقبال آشتیانی قزوینی و آقای همائی. در فرهنگستان دوم در قسمت زبان یازده نفر بودیم در سال 1349 آن هم تا حدی موفق بود.
واژه های بسیاری به مردم پیشنهاد کرد. کار فرهنگستان همین است که لغاتی را پیشنهاد کند و پس از چند سال بررسی کند و ببینید که مردم چه تعدادی از آنها را پذیرفتند به هر حال مردم باید خودشان لغات را بپذیرند.
آرا و نظریات گل گلاب پیرامون زبان و ادب پارسی همیشه مورد توجه صاحبنظران بود. چون اواحاطه کامل به زبان و ادب فارسی و موسیقی زبان داشته در نتیجه نظریات او در این زمینه ها صائب بود. نثر صحیح گل گلاب یکی از درخشان ترین نمونه های نثر فارسی کتاب های غیر داستانی به شمار میرود و در حقیقت کارهای ادبی او درخششی کمتر از کارهای علمی او ندارد.
وی معتقد است که(هر کسی که بخواهد کتاب بنویسد باید زبان مادری اش را خوب بداند. بنده به اندازه ای که کتابهایم حتی الامکان غلط نداشته باشد در ادبیات هم کار کرده ام ... محققان ما باید قبل از نوشتن ادبیات فارسی و حداقل دستور زبان فارسی را خوب بدانند).

www.groups.yahoo.com/group/nabegheha3

  امتیاز: 0.00