منو
 کاربر Online
759 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  شنبه 24 اردیبهشت 1384 [15:43 ]
  سوربیتول, ماده شیرین کننده مخصوص بیماران دیابتی
 

آیا می دانید که D- گلوسیتول ( D- سوربیتول ) در حدود 60درصد قند معمولی شیرین است؟
این ماده معمولا در محصولی مانند آب نبات و آدامس استفاده می شود.شما ممکن است از شنیدن این مورد که این قند یک شیرین کننده غیر کالری زا نیست, متعجب شوید. در واقع این قند همان میزان کالری ساکارز هم وزن خود را دارد! اما باکتریهای مسئول فساد دندان نمی توانند گلوسیتول را مصرف کنند. به علاوه متابولیسم آن عمدتا منجر به ایجاد CO2 می شود.در نتیجه در داروهای بیماران دیابتی از گلوسیتول به جای ساکارز, قابل متابولیزه شدن به گلوکز, استفاده می شود.
موارد استفاده دیگر این ماده بر خصوصیات آن در محلولهای آبکی تکیه دارند. مخلوط این ماده در آب, گرانرو بوده, نقطه انجماد پایینی داشته و به سادگی رطوبت را از دست نمی دهد. از اینرو به موادی که نباید منجمد شود اضافه می شود. گلوسیتول همچنین برای بهبود جریان یافتن و خصوصیت خشک شدن, در فرمولاسیون جوهر استفاده می شود.
پس اکنون می دانید که ماده شیرین کننده قندهای رژیمی, نوشابه های رژیمی و غیره همان سوربیتول است.




  امتیاز: 0.00