منو
 کاربر Online
1176 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 11 اردیبهشت 1384 [04:38 ]
  RSS
 

lمنظور از rss چيست؟ و چه كاربردي دارد؟

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline محمد خالدی 3 ستاره ها ارسال ها: 153   در :  یکشنبه 11 اردیبهشت 1384 [04:58 ]
  >RSS
 

پادکستینگ
PodCasting
چیست و چگونه کار میکند؟
چگونه مصرف کنیم؟
چگونه تولید کنیم؟
پادکستینگ پدیده ای است که بتازگی از دنیای کامپیوتر قدم به زندگی روزمره گذاشته است و با توجه به وقت کم مردم و علاقه به موسیقی، خبر، ... باعث شده تا با استقبال عمومی روبرو شود. البته مسئله بسیار مهمی که به این استقبال دامن زد، تولید دستگاههای پخش موسیقی کوچکی بود که حجم زیادی از فایلهای صوتی را در خود جای میداد و نسل جدید آنها نیز با دستگاه آی پاد شرکت اپل کامپیوتر به میدان آمد. سایت کامتونت درباره پادکستینگ مطلبی را آماده کرده است که به این شرح مطالعه مینمائید.

پادکستینگ روش ایجاد برنامه صوتی در قالب فایلهای کامپیوتری MP3 است که بوسیله RSS2.0 میتوان عضو آن شد و آن فایلها را برداشت و در هر جا و هر زمانی گوش کرد. فاکتور اصلی در این گفته "هرجا" است که میتوانید فایلها را روی دستگاه پخش موزیک پرتابل با خود به هر جا ببرید. پادکستینگ میتواند شامل فایلهای صوتی حاوی برنامه های حرفی، آموزش، موزیک، و یا هر چیز دیگری باشد که میتوان بطریق سمعی آنرا ایجاد کرد.
بطور کلی میتوان پادکستینگ را در مراحل قدم به قدم زیر تعریف کرد:
1- ایجاد فایل صوتی
2- اضافه کردن این فایل صوتی به تغذیه کننده RSS 2.0
3- گفتن به دنیا که این فایلها وجود دارند

آیا میدانید که سیستم خبررسانی RSS چیست و چگونه کار میکند؟
در این سیستم برای دریافت اخبار، عضو سایتی که این سرویس را میدهد میشوید و سپس با کمک یک برنامه خاص، اخبار به شما رسیده و مطالعه میکنید.
پادکستینگ هم همین است تنها با این تفاوت که بجای فایل متن که آنرا میخوانید، فایل صوتی دریافت میکنید که میتوانید آنرا بشنوید. بعبارتی دیگر پادکستینگ حاوی فایلهای صوتی آنلاین است که بوسیله تغذیه کنند RSS به شما تحویل داده میشود. عده ای آنرا مانند رادیو درخواستی (Radio On Demand) میدانند. اما پادکستینک را میتوانید به داخل دستگاه iPod برده و هرجا و در هر زمان بشنوید. پس اگر iPod شما برنامه ای داشته باشد که مرتب به سایت سرویس دهنده سربزند و فایلهای صوتی جدید را برایتان بردارد شما هم مشغول استفاده از پادکست هستید.
همانطوریکه بلاگینگ توانست بعضی از بلاگرها را به روزنامه نگار تبدیل کند، پادکستینگ هم خواهد توانست تا پادکسترها را به رادیوهای شخصی بدل سازد.
پادکستینگ میتواند در مسائل اطلاع رسانی، موزیک، نمایشهای حرفی، آموزش و قصه کاربرد داشته باشد.
هرچند که نام پادکستینگ از دستگاه iPod گرفته شده است اما برای گوش کردن بدان واقعا نیازی به دستگاه پخش موزیک iPod نیست. پادکستها میتوانند در سایتها بشکل لینک قابل کلیک متصل به فایل صوتی، و بعضی از خواننده های RSS مانند FeedDemon شنیده شود.
فایل صوتی که تغذیه یک پادکست را انجام میدهد بشکل یک تگ enclosure ظاهر میشود. شاید ساده ترین راه تصور، آن باشد که آنرا بصورت پیوست یک ایمیل در نظر بگیریم.
از جمله سایتهای منبع پادکستینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:


Podcasting Tools
Podcast Alley
PodcastBunker
Podcasting News




درمورد رشد پادکستینگ باید بگویم که در اکتبر 2004 گوگل تعداد کمتر از 6000 مورد برای podcasting پیدا میکرد اما امروزه این میزان به بیش از 3040000 مورد بالغ شده است.
آینده پادکستینگ بسیار درخشان نشان میدهد و سرمایه گذاری برای شروع اینکار چندان زیاد نیست، یک میکروفن و کامپیوتری که بتواند صدای شما را ضبط کند رمز کار است. بعضی از افراد میتوانند از تجربیات خود در استفاده از برنامه های تبدیل صوت، فشرده سازی، ادیت فایلهای صوتی کمک بگیرند. مسئله بعدی داشتن پهنای باند مناسب و برنامه مخصوص برای ایجاد تغذیه پادکست است.
برای ایجاد پادکستینگ باید اول محتویات صوتی ایجاد کنند و آنرا برای مصرف به وب سایت بفرستند. ایجاد یا ادیت یک تغذیه RSS شامل یک لینک به فایل صوتی در فیلد enclosure یک تغذیه از نوع RSS 2.0 و سپس ارسال آن به یک وب سایت است. حال باید به دنیا بگویید که پادکستینگ شما حاضر است.
برای شنیدن پادکستینگ باید ابتدا یک برنامه خواننده RSS را که پادکستینگ را پشتیبانی میکند یا میتواند یک دستگاه بیسیم مانند iPod را با کامپیوتر شما سینک نماید، دانلود کنید. سپس اقدام به وارد کردن URL یا آدرس سایتی نمایید که میتواند پادکست را به برنامه مدیر پادکست بفرستد. در نهایت موارد جدیدی که به سیستم رسید را مرور کرده و آنهایی که برایتان جالب است را بشنوید.
ابزاری که در رابطه با پادکستینگ مصرف دارد را به شرح زیر معرفی میکنم:


Create podcast feed
News aggregator supporting podcasts
See also Podcasting Tools




اگر در فکر ایجاد پادکستینگ هستید به این ابزار توجه کنید:


AudioBlogger
With Audioblogger you can post audio to your blog from any phone. Just dial a number and speak. The audio will automatically be posted!

FeedForAll
Easily create, edit, manage and publish podcasts and RSS feeds.



اگر نیاز به برنامه ای برای برداشت پادکست دارید به سرویس و برنامه زیر نظری بیاندازید:


podFeeder
podfeeder is a free service that builds up a listing of publicly hosted podcasts or other shows.

Primetime Podcast Receiver
The Primetime Podcast Receiver will sleep silently in the background while you work, until awoken to do its job by your scheduling.



اگر از ویندوز استفاده میکنید و تمایل دارید تا برنامه ای برای برداشت پادکست داشته باشید به این ابزار نگاه کنید:


FeedDemon Beta
FeedDemon is a desktop feedreader / podcasting tool. It allows you to listen to podcasts and receive RSS feeds.

JPodder
Podcasting client. It's support advanced features like enclosure previewing, multiple downloading, BitTorrent support and many more user friendly functions.


منبع:
شبكه فن آوري اطلاعات ايران

  امتیاز: 0.00