منو
 صفحه های تصادفی
تیره بارهنگ آبیتیره بارهنگ
رشته مدد کاری اجتماعی
طراحی شیوه های تولید
نشانه های ظهور، کسوف و خسوف
توت
محبت جنیان نسبت به حضرت علی علیه السلام
اسامی همکاران خادم
ویندوز
خانه علوم پزشکی
هر قسم عملیات صرافی و بانکی
 کاربر Online
1002 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  جمعه 21 خرداد 1395 [12:12 ]
  آیا کسی از Wi-Fi شما استفاده می‌کند؟
 

احتمالا تابه‌حال پیش آمده که ترافیک اینترنتی‌تان زودتر از موعد معقول به پایان رسیده باشد. در این صورت ممکن است اشخاصی در همسایگی شما، بدون اجازه مشغول استفاده از اینترنت و ترافیک شما باشند. اما چطور می‌توان مطمئن شد و از دسترسی آن‌ها جلوگیری کرد؟ در ادامه با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌

پیش از ورود به بحث، لازم است برخی واژه‌ها و اصطلاحات تخصصی را برای خوانندگانی که ممکن است با آن‌ها آشنا نباشند، معرفی کنیم.

مودم-روتر، مهم‌ترین ابزار در شبکه‌ی خانگی شما است که وظیفه‌ی مدیریت ارتباط بین ابزارهای مختلف را به عهده دارد. با کمک آن می‌توانید از طریق سیم‌های تلفن و حتی فیبر نوری به اینترنت یا یک شبکه‌ی خصوصی متصل شده و این شبکه‌ی جدید را به‌صورت بی‌سیم (یا با کابل شبکه) به ابزارهایی مثل تلفن هوشمند یا لپ‌تاپ متصل کنید. ممکن است شما از مودمی استفاده کنید که قابلیت‌های یک روتر را هم در خود دارد. در این مطلب هر جا از روتر نام برده شد، منظور همان ابزاری است که برای استفاده از اینترنت به آن نیاز دارید. روتر، در واقع دروازه‌ی ورود به شبکه‌ی داخلی و دسترسی به اینترنت است؛ شبکه‌ای که باید سریع و امن باشد.

مودم

هر ابزاری (از لپ‌تاپ گرفته تا تلفن هوشمند و پرینتر) که به شبکه‌ی داخلی شما متصل باشد، یک MAC Address اختصاصی دارد. روتر از این آدرس اختصاصی و یکتا برای شناسایی ابزارها و اختصاص یک IP برای ارسال اطلاعات استفاده می‌کند و از همین آدرس می‌توان برای شناسایی ابزارهایی که بدون اجازه به شبکه دسترسی دارند و از اینترنت استفاده می‌کنند هم استفاده کرد.

چه کسی مشغول استفاده از اینترنت شما است؟

همان‌طور که گفتیم، هر ابزار جدیدی که به شبکه دسترسی دارد، از یک آدرس اختصاصی، تحت عنوان MAC Address استفاده می‌کند. اکنون که می‌دانید شبکه‌ی داخلی خانه‌تان چگونه کار می‌کند، می‌توانید با بررسی تنظیمات روتر، بفهمید که دقیقا چند ابزار مشغول استفاده از اینترنت هستند.

متاسفانه تنظیمات برندها و مدل‌های مختلف مودم-روترها، رابط‌های کاربری متفاوتی دارند. بنابراین شما باید در دفترچه‌ی راهنمای روتر خود، به دنبال دستورالعمل‌های مربوط برای دسترسی به این بخش خاص بگردید. پیش از آن اما، برای دسترسی به تنظیمات کلی مودم-روتر خود، لازم است از طریق یک مرورگر در یکی از ابزارهایی که به شبکه متصل است، آدرس IP روتر را وارد کنید. آدرسی که به‌طور معمول باید در مرورگر وارد کنید چیزی شبیه 192.168.1.1 است. برای اینکه از آدرس دقیق مطلع شوید، مراحل زیر را به کار بگیرید:

کلیدهای ویندوز و R را روی کیبورد فشار دهید. در پنجره‌ی Run، عبارت cmd را تایپ کنید. سپس در پنجره‌ی Command Prompt، دستور ipconfig را به سیستم بدهید. با این دستور، لیستی از آی‌پی‌ها ظاهر می‌شود که آدرس روبه‌روی بخش default gateway، آدرس IP مودم-روتر شما است.

توضیح: برای دسترسی به آدرس IP روتر از طریق تلفن هوشمند می‌توانید در گوگل پلی یا اپ‌استور با کلید‌‌واژه‌ی Wi-Fi config app به دنبال اپلیکیشن مناسب بگردید.

پس از اطمینان از آدرس IP روتر خود، آدرس مربوطه را در مرورگر وارد کنید. در این مرحله، از شما نام کاربری و رمز عبوری برای ورود به تنظیمات روتر خواسته می‌شود. اگر اطلاعات مورد اشاره تغییری نکرده باشند، می‌توانید روی جعبه یا در دفترچه‌ی راهنما، اطلاعات ورود پیش‌فرض را پیدا کرده و وارد بخش تنظیمات شوید. در غیر این صورت باید از رمز عبور جدید مطلع باشید یا با کمک یک فرد آگاه، نسبت به ریست کردن روتر یا مودم-‌روتر، اقدام کنید تا تنظیمات کارخانه‌ای و اطلاعات ورود پیش‌فرض دستگاه فعال شود. دقت کنید که در صورت ریست کردن روتر، تمامی تنظیماتی که برای دسترسی به اینترنت و شبکه انجام شده نیز از بین می‌روند و باید دوباره اعمال شوند.

پس از ورود به تنظیمات روتر، لازم است برای مشاهده‌ی ابزارهای کسانی که به آن متصل هستند، به بخش مربوط به MAC Address بروید. برای این کار یا در دفترچه‌ی راهنما به دنبال بخش یاد‌شده بگردید یا در منوها و صفحات به دنبال عباراتی مشابه MAC Address یا MAC Address filtering بگردید. احتمال دارد این بخش در زیرمنوی تنظیمات Firewall قرار گرفته باشد.

آدرس MAC
نمونه‌ای از لیست MAC Addressها در یک روتر Wi-Fi خانگی
پس از اینکه لیست موردنظر را پیدا کردید، باید MAC Address تمامی ابزارهایی که به‌صورت بی‌سیم یا با کمک کابل به مودم-روتر متصل هستند را با آدرس‌های موجود در لیست مقایسه کنید.

برای یافتن MAC Address لپ‌تاپ یا ابزارهای موبایلی خود باید مراحل متفاوتی طی کنید. در کامپیوتر یا لپ‌تاپ باید بسته به سیستم‌عامل به تنظیمات کارت شبکه مراجعه کنید یا دوباره از دستور ipconfig استفاده کنید. در اندروید و iOS هم با ورود به بخش تنظیمات گوشی یا تبلت و بررسی بخش تنظیمات می‌توانید MAC Address ابزار خود را بیابید.
اگر گذراندن همه‌ی این مراحل برای یافتن موارد مشکوک برای شما پیچیده است، روش‌هایی دیگر هم برای بررسی ابزارهایی که به شبکه دسترسی دارند، وجود دارد. در اندروید، اپلیکیشن‌هایی برای این منظور وجود دارد. البته این نرم‌افزارهای موبایل، الزاما همه‌ی ابزارهایی که به شبکه متصل هستند را نمایش نمی‌دهند. از جمله‌ی این اپلیکیشن‌ها می‌توان به Wi-Fi Inspector ،Fing Network Tools و IP Tools: Network Utilities اشاره کرد. هر سه‌ی این اپلیکیشن‌ها رایگان هستند و هر یک، امکانات متنوعی را در اختیارتان قرار می‌دهند. اما دقت داشته باشید که استفاده از آن‌ها ممکن است تمامی ابزارهای متصل به روتر را به شما نمایش ندهد.

افزایش امنیت شبکه

بهترین راه برای افزایش امنیت شبکه، تنظیم رمز عبور است. درصورتی‌که در حال حاضر رمز عبوری برای دسترسی به شبکه بی‌سیم خود تنظیم نکرده‌اید، در واقع از افرادی که از نظر مکانی به شما نزدیک هستند، دعوت کرده‌اید که به شبکه‌ی کوچک شما دسترسی داشته و از اینترنت‌تان استفاده کنند.

این روزها اغلب روترها، با یک رمز عبور پیش‌فرض روی Wi-Fi به فروش می‌رسند و این رمزعبور پیش‌فرض بر روی جعبه ثبت می‌شود. همچنین اغلب آن‌ها، در یکی از مراحل روند تنظیمات اولیه، از شما در مورد تنظیم رمز عبور دلخواه سوال می‌کنند.

اگر در حال حاضر رمز عبوری بر روی روتر خود دارید، اما به لو رفتن آن مشکوک هستید، می‌توانید با تغییر رمز عبور، دسترسی‌های غیرمجاز را قطع کنید. اما توجه داشته باشید که انتخاب یک رمز عبور قوی و امن که قابل پیش‌بینی نباشد، اهمیت دارد. برای مثال شماره موبایل خود را به عنوان پسورد انتخاب نکنید.

برای افزایش سطح امنیت روتر، حتما از متد رمزنگاری WPA2-AES به جای WEP یا سایر گزینه‌های موجود استفاده کنید. استفاده از WPA2 امکان شکستن قفل روتر را به حداقل می‌رساند.

  امتیاز: 0.00