منو
 کاربر Online
832 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  سه شنبه 28 بهمن 1393 [10:08 ]
  تاثیر تغذیه بر میزان کلسترول خون و افزایش بیماری قلبی
 

بعضی افراد به کلسترول رژیم زیاد پاسخ می دهند، یعنی با خوردن غذاهای پر کلسترول ، کلسترول خونشان بالا میرود ولی بعضی افراد پاسخ نمی دهند، یعنی بعد از خوردن غذاهای پرکلسترول،کلسترول خونشان تغییری نمی کند.

حذف کامل کلسترول از رژیم غذایی خطرناک است؛ از جمله باعث کاهش کولین و اختلال کار کبد می شود. با این حال توصیه می شود روزانه کمتر از ۳۰۰ میلیگرم کلسترول دریافت شود.

منابع غذایی کلسترول:
- زرده تخم مرغ:
زرده تخم مرغ غنی از کلسترول است و در افرادی که ریسک فاکتورهای بیماریهای قلبی را دارند باید به ۳ تا در هفته محدود شود . ضمن اینکه حاوی لسیتین است که چربی خون را پایین می آورد. سفیده تخم مرغ غنی از پروتئین (با امتیاز ۱۰۰) است و نباید محدود شود.

- کره :
کره حیوانی چربی اشباع است و حاوی کلسترول هم هست و دو فاکتور خطر دارد.
کره گیاهی (مارگارین) چربی اشباع است و کلسترول ندارد، ولی حاوی اسید های چرب ترانس است که فاکتور خطر بیماریهای قلبی و سرطان است. در کل کره های گیاهی نرم که کمترین اسید های چرب ترانس را دارا هستند نسبت به کره های حیوانی ارجحیت دارند.

- روغن حیوانی:
این نوع روغن هم چربی اشباع و هم کلسترول بالایی دارد و در بیماران قلبی توصیه نمی شود.

- جگر :
پروتئین آن بالاتر ولی چربی آن پایین تر از گوشت قرمز است .
۳ برابر گوشت قرمز آهن دارد و غنی از ویتامین A و B12 است . کلسترول آن بالاتر از گوشت است.

- دل وقلوه (قلب و کلیه):
پروتئین و چربی شبیه به گوشت دارد، کلسترول قلوه بالاتر از دل و گوشت و شبیه به جگر است. آهن آن بیشتر از گوشت است.

- روغن‌های اشباع شده، روغن جامد حیوانی، کره، روغن جامد نباتی و چربی‌های همراه با گوشت، خطرسازترین عامل برای بیماران قلبی هستند.
چربی‌های اشباع شده به علت رسوب در دیواره عروق باعث تشدید بیماری‌های قلبی می شوند.


مصرف لبنیات کم چرب و نان سبوس دار که حاوی مقادیر زیادی ویتامین B بوده و باعث کاهش چربی خون این بیماران می شود بهترین روغن برای مصرف به خصوص در افراد مبتلا به بیماری‌های قلب وعروق، روغن مایع ذرت و آفتابگردان است.

بهتر است از روغن‌های کلزا (کانولا)، سویا، زیتون، بادام و آفتابگردان استفاده شود.
روغن مایع به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب غیراشباع فراوان و فاقد کلسترول است بر روغن جامد برتری دارد چرا که روغن جامد هیدروژنه که میزان اسیدهای چرب اشباع آن بیش از 25 درصد و اسیدهای چرب ترانس آن بیش از ده درصد باشد، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد.‬

مصرف ماهی، زیتون و مغز گردو، بادام، حاوی روغن با کیفیت مطلوب هستند و روغن ماهی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ‪۳و روغن زیتون و روغن دانه انگور و گردو به دلیل دارا بودن اسید اولئیک فراوان باعث کاهش کلسترول بد ‬است.

  امتیاز: 0.00