منو
 صفحه های تصادفی
مونوزونیت
درمان با هیپنوتیزم
فلسفه و سیاست
قندیل یخ
زنی که می گفت : زینب دختر فاطمه زهرا سلام الله علیها است
عبیدالله بن عباس
عکس
تری کلرواتیلن
ردیابی صدای ناموزون
برگهای شانه ای زوج
 کاربر Online
784 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  پنج شنبه 25 دی 1393 [16:23 ]
  دلایل قوز کردن و راه های درمان آن
 

دلایل قوز کردن و راه های درمان آن

بزرگ‌ترها به فرزندانشان از کودکی و نوجوانی نسبت به درست نشستن و ایستادن هشدار می‌دهند. البته قوزکردن همیشه به شیوه و الگوی غلط زندگی بازنمی‌گردد، بلکه در برخی موارد علت بروز آن مادرزادی یا شخصیتی است و در سنین کهنسالی نیز بسیاری را گرفتار می‌کند.

قوز در کودکان و نوجوانان:
بد قرار گرفتن بدن بخصوص هنگام نشستن، تلویزیون دیدن، کار کردن با کامپیوتر یا حتی انجام تکالیف از سوی دانش آموزان از دلایل اصلی قوزکردن است که در صورت تلاش نکردن برای اصلاح این وضع، مهره های پشت قفسه سینه دچار انحنایی غیرطبیعی می شوند و اصطلاحا شخص را قوزی می کند.

در چنین شرایطی با آموزش صحیح والدین و فرزندان امکان اصلاح روش نشستن و ایستادن کودک وجود دارد که در بیشتر موارد، نیازی به استفاده از قوزبند در کودکان یا نوجوانان نیست. البته ورزش های مربوط به تقویت عضلات به همه افراد و در همه سنین توصیه می شود، اما رفع مشکل قوزکردن در کودکان بیشتر به اصلاح اختلالات رفتاری در آنها و آگاهی و آموزش والدین بازمی گردد.

قوز در افراد مسن:
اصولا افزایش سن نباید با شاخص هایی چون قوزکردن همراه باشد، اما متاسفانه افراد مسن به دلیل ضعف عضلانی هنگام ایستادن، نگران آن هستند که نتوانند تعادل خود را حفظ کنند و به همین علت قوز می کنند و این برایشان عادت می شود. به علاوه، پوکی استخوان و فرسودگی استخوان ها نیز به ضعف عضلانی آنها دامن می زند و آنها را ناگزیر به استفاده از عصا می کند که در بسیاری موارد به علت کوتاه بودن به وضع قرارگیری بدن حالت قوز کرده می بخشد.

- طب فیزیکی، اصلاح الگوی زندگی یعنی نحوه نشستن و راه رفتن، استفاده از عصا با طول قد مناسب، انجام ورزش هایی برای تقویت عضلات و نیز اصلاح داروهای مصرفی که به درمان پوکی استخوان کمک کند، در جلوگیری از قوزکردن افراد مسن بسیار موثر است. در برخی موارد نیز استفاده از قوز بند و در موارد حاد، جراحی ضروری می شود.

نباید فراموش کرد درمان قطعی قوز بسته به علت بروز این مشکل متفاوت است، اما در هر شرایطی همکاری پیگیرانه خود بیمار و تلاش وی برای تغییر عادت های غلط زندگی یعنی طرز نشستن و ایستادن غلط ضروری است.
در برخی موارد نیز استفاده از قوزبند، فیزیوتراپی برای رفع ضعف عضلات ستون فقرات نیز می تواند در روند درمان بسیار موثر باشد.

  امتیاز: 0.00