منو
 صفحه های تصادفی
مغیره بن شعبه
Francium
معادلات تابعی
ژنتیک و اصلاح گونه‌های حشرات
مدار ولتمتر دیجیتال DC
شفاعت شهید
سینما چیست؟
معروفترین کانی صنعتی
آمبلی گونیت
درس علوم زیستی و بهداشت نوبت صبح
 کاربر Online
312 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  دوشنبه 15 اردیبهشت 1393 [06:47 ]
  تغذیۀ مناسب هنگام امتحان
 

تغذیۀ مناسب هنگام امتحان

رژیم‌های پُر پروتئین و كم كربوهیدارت اثرات مطلوبی در كاهش وزن و افزایش هوشیاری از خود نشان داده‌اند. البته نه قندها و نه پروتئین‌ها، نقش مستقیمی در افزایش توانایی فرد برای تمركز ایفا نمی کنند و به عنوان منبع قدرت مغزی به حساب نمی‌آیند. اما نباید كل تاثیرات را نادیده گرفت.

در بدن، كربوهیدرات‌ها (قندها) به گلوكز تبدیل می‌شوند. این كار حداقل 2 تا 4 ساعت طول می‌كشد، در حالی كه تجزیه پروتئین‌ها حداقل به 4 ساعت زمان نیاز دارد. بنابراین نمی توان گفت یك ماده غذایی اثرات معجزه آسایی بر حافظه داشته باشد.

متخصصان تغذیه معتقدند تركیبی از غذاها مثل میوه‌جات، سبزیجات، غلات و دیگر مواد غذایی در كل باعث بهبود سلامت جسم و ذهن می‌شوند و اگر فردی رژیم غذایی سالمی داشته باشد، كل فعالیت‌های جسمی و ذهنی او در حد مطلوب و مورد نظر قرار می‌گیرند.
عامل دیگری كه ممكن است با تمركز ذهن افراد رابطه داشته باشد، پُرخوری یا كم خوری است.

اگر فردی قبل از انجام یك كار مهم، پُرخوری كند، احساس خواب آلودگی می‌كند، زیرا گردش خون از مغز به سمت معده منحرف می‌شود تا عمل هضم غذا به بهترین نحو صورت گیرد. از سوی دیگر افرادی كه كالری كافی دریافت نمی كنند و از وعده غذایی خود صرف نظر می‌كنند یا تحت رژیم ‌های سخت غذایی قرار دارند، نمی توانند تمركز خوبی داشته باشند و حواس آنها به راحتی پرت می‌شود.

به علاوه تحقیقات نشان داده است كودكانی كه صبحانه میل می‌كنند، حافظه كوتاه مدت بهتری نسبت به همكلاسی‌های خود كه صبحانه نمی‌خورند، دارند. در ضمن كودكانی كه صبحانه‌های پُر كالری می‌خورند (مثل كیك، شكلات، شیرینی و...) تمركز خوبی ندارند.

رژیم‌های غذایی پُر چرب نیز روی آگاهی و تمركز، اثرات منفی دارد، طوری كه حافظه و یادگیری تضعیف می‌شود، پس نمی‌توان از افرادی كه غذاهای پُرچرب می‌خورند، انتظار هوش آنچنانی داشت.

گزارش‌هایی وجود دارد كه می‌گوید ویتامین‌های E,C,B و بتاكاروتن و منیزیم می تواند قدرت مغز را تقویت كنند.

ویتامین C را به راحتی در مركبات می‌توان یافت. بتاكاروتن در هویج ، اسفناج و دیگر سبزیجات برگ دار سبز وجود دارد.
مواد غذایی حاوی اسید‌های چرب امگا3 (مثل ماهی) یا كولین (ماده مغذی اصلی موجود در لسیتین) دارای اثرات خاصی هستند و بر سلامت ذهن، تاثیرات مثبتی دارند.

فكر نكنید اگر غذای خاصی مصرف كنید، تمركز و حافظه شما قدرت فوق العاده‌ای پیدا می‌ كند.

نكات زیر را برای افزایش حافظه و تمركز به خاطر بسپارید:

- شب قبل، خوب بخوابید.

- ورزش را در برنامه زندگی خود به طور منظم در نظر بگیرید.

- یك رژیم غذایی متعادل و حاوی تمامی گروه های غذایی مصرف كنید. به هیچ وجه از ماده غذایی خاصی به منظور تقویت حافظه استفاده نكنید؛ چون ممكن است وضعیت شما را بدتر كند. از غذاهای طبیعی و سالم در حد معقول استفاده كنید تا ذهن شما برای هر كاری آماده باشد.

- بهتر است تغذیه روزانه به جای3 وعده در روز به 5 وعده افزایش یابد و آب زیاد بنوشید زیرا مصرف آب سبب کاهش افسردگی و خستگی می شود.

- دوش آب ملایم سبب کاهش استرس می شود.

- نعناع علاوه بر کمک به هضم غذا، باعث می شود که افراد حالت هوشیاری و بیداری خود را حفظ کند. اگر برگی از نعناع را بو کنید، اثر فوری در ایجاد هوشیاری و سرزندگی و ایجاد آرامش و سبکی در خود خواهیم کرد.
اگر احساس خستگی می کنید و مغز شما دیگر کشش فراگیری مطالب را ندارد، استفاده از نعناع، نیروبخش است.
بنابر این هنگامی که می‌خواهید آمادگی و هوشیاری ذهنی خود را حفظ کنید یا اگر می‌خواهید بعد از خوردن غذا خواب آلودگی عارض نشود یا اگر خواهان تمرکز ذهنی هستید، مکیدن قرص نعناع (البته بدون قند) بسیار مفید است.

  امتیاز: 0.00