منو
 کاربر Online
845 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  دوشنبه 26 اسفند 1392 [07:00 ]
  نوروز سال 1393 و توضیح نجومی آن و لحظه تحویل سال
 

نیاکان ما در قدیم، در علم نجوم تبحر خاصی داشتند. آنها دایره البروج و منطقة البروج و استوای سماوی را به خوبی می شناختند و از حرکت خورشید در برجها آگاه بودند. در واقع آنچه را که ما امروز به نام نوروز می شناسیم اثراتی از علم و دانش نجومی آنها است که به طور مختصر به آن می پردازیم. مسیر ظاهری حرکت خورشید در كره آسمان، دایره البروج ناميده مي شود و در دو نقطه، صفحه ی استوای آسمان را قطع می کند . یکی از این نقاط اعتدال بهاری و ديگري اعتدال پاييزي است. خورشيد هر سال از اين دو نقطه عبور مي كند. ويژگي هاي اين دو نقطه تقريبا با هم يكسان است و هر كدام مي توانست به عنوان شروع سال توسط ايرانيان باستان مورد استفاده قرار گيرد. اما از آنجا كه: پس از نقطه اعتدال بهاره زمين به سمت رويش و تولدي نو پيش مي رود، در حاليكه پس از نقطه اعتدال پاييزه زمين به سمت برگ ريزان و از دست دادن فضاي سبز خود مي رود، لذا ايرانيان باستان با توجه به ويژگيهاي بهار و فصل بعد از آن، نقطه اعتدال بهاري را به عنوان شروع سال خود انتخاب كردند. نقطه اعتدال بهاری، نوروز ، شروع هر سال جدید برای ما ایرانیان می باشد. ذكر اين نكته لازم است كه نقطه ی اعتدال بهاري در حال جا به جا شدن است. حرکت نقطه ی اعتدال فروردین را، حرکت تقدیمی اعتدالین يا رقص محوري زمين می گویند . پس نقطه ی اول فروردین همیشه در یک صورت فلکی نخواهد بود . این نقطه 2000 سال پیش درصورت فلکی حمل بوده است ولی امروز به صورت فلکی حوت منتقل شده است.

دبير گروه انجمن نجوم سايت رشد، شروع سال نو هجري شمسي 1393 را به همه دانش آموزان و علاقه مندان به علم نجوم و دانش ستاره شناسي و همه مردم كشورمان تبريك و تهنيت عرض مي كند.

لحظه تحويل سال نو طبق اعلام مركز تقویم دانشگاه تهران به شرح زیر می باشد:

لحظه تحويل سال 1393 هجري شمسي به ساعت رسمي جمهوري اسلامي ايران:
ساعت 20 و 27 دقيقه و 7 ثانيه
روز پنج‌شنبه 29 اسفند 1392 هجري شمسي
مطابق 18 جمادی‌الاولي 1435 هجري قمري
و 20 مارس 2014 ميلادي

  امتیاز: 0.00