در ایام نوروز چون معمولا از خوراکیهایی با ارزش غذایی و کالری بالا استفاده میشود و افراد به دلیل تعطیل بودن، تحرک کمتری دارند، احتمال بروز چاقی و اضافه وزن بیشتر است.
بهتر است شیرینیهای عید هم کوچک و خشک باشند و از مصرف شیرینیهای خامهای پرهیز شود.
زیاده روی در مصرف آجیل، شیرینی و شکلات و افزایش دفعات و حجم مصرف این تنقلات میتواند سوءهاضمه در پی داشته باشد و اغلب باعث بروز مشکلات گوارشی مثل درد معده، تهوع و استفراغ می شود، ضمن اینکه مانع مصرف وعدههای اصلی غذا میشود و در رشد کوکان اثر منفی بر جای می گذارد.
توصیه میشود افراد مصرف برنج و نان را در وعدههای غذایی اصلی خود محدود کنند و بیشتر از غذاهای سبک از جمله سوپ و کوکو استفاده نمایند.
بهتر است در این ایام مصرف نوشیدنیهای شیرین از جمله نوشابه و دلستر و همچنین سس همراه با سالاد کمتر مصرف شود. برای برطرف شدن نیاز بدن به مایعات، آب بهترین نوشیدنی است.
آجیلها دارای چربیهای مفید و غیراشباع هستند و میتوانند برای قلب مفید باشند به علاوه اسیدآمینه `آرژینین` موجود در آن برای ترشح هورمون رشد کودکان مفید است.
سلنیوم، منیزیم، فسفر و آهن از دیگر ریز مغذیهای موجود در آجیل است .
افرادی که چربی خون بالا دارند، باید مصرف آجیل را محدود کنند و از آجیلهای خام و غیرشور استفاده کنند.
بعد از هر بار مصرف شیرینی و شکلات در ایام نوروز به بهداشت دندانها و مسواک زدن به خصوص در کودکان توجه شود.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!